Halina Reijn slaat terug naar Youp van ’t Hek: ‘Walgelijk!’

Halina Reijn maakt zich boos om de column van cabaretier Youp van ’t Hek die afgelopen weekend te lezen was in NRC Handelsblad. Ze vindt het onvoorstelbaar en walgelijk. Dat laat ze weten op Twitter. Van ’t Hek schrijft dat hij geniet van de #MeToo-rel rondom de Amerikaanse rechter Brett Kavanaugh. “Maar in veel #MeToo-gevallen gaat het toch ook gewoon om de gezonde combinatie van jeugd en drank en hormonen en onervarenheid en horkerigheid.

Hij vervolgt: “Ik heb als zeventienjarige zo vaak staan schutteren tegenover een meisje. En in mijn paniek begon ik dan maar te zoenen. En dan? Dan kreeg ik een knietje.”

Sommigen vinden deze passage erg ver gaan. “Onvoorstelbaar. 😱😱😱😱😱😱😱😱 #youpvanhethek“, zegt Reijn bijvoorbeeld. “Walgelijk.

Columnist Aafke Romeijn: “Youp is definitief over z’n houdbaarheidsdatum heen hoor jongens.

En Nieuwsuur-ster Eelco Bosch van Rosenthal: “Leuk, een column uit de jaren dertig.

Van ’t Hek is ook al geen fan van Reijn. Hij moest in mei erg lachen om haar documentaire De OK-Vrouw. “Ze speelde in een fantastische nepdocumentaire. Halina Reijn parodieerde op perfecte wijze een doorgeslagen actreutel 2.0, die alleen maar acteerde of aan de meest stompzinnige rubrieken in damesbladen en televisieprogramma’s meedeed.

Zelf lag Reijn in 2016 onder vuur om een column, omdat ze daarin neerbuigend sprak over gewone, onbekende mensen door hen ‘amoebes’ en ‘zeekoeien’ te noemen. Zelf premier Mark Rutte liet zich erover uit. Hij adviseerde haar meer ontspannen te zijn.

Lees ook:
Youp van ’t Hek vindt Halina Reijn ontzettend nep (mei 2016)
Kritiek op column Halina Reijn: diva kijkt neer op volk (augustus 2016)
Halina Reijn afgeslacht in eigen krant na divacolumn (augustus 2016)
Evert Santegoeds speurt Halina’s ‘zeekoe’ op (augustus 2016)
Mark Rutte: ‘Halina Reijn moet ontspannen doen’ (september 2016)

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen