Halina Reijn slaat terug naar Youp van ’t Hek: ‘Walgelijk!’

Geplaatst op ma 01 okt 2018 om 14:00

Halina Reijn maakt zich boos om de column van cabaretier Youp van ’t Hek die afgelopen weekend te lezen was in NRC Handelsblad. Ze vindt het onvoorstelbaar en walgelijk. Dat laat ze weten op Twitter. Van ’t Hek schrijft dat hij geniet van de #MeToo-rel rondom de Amerikaanse rechter Brett Kavanaugh. “Maar in veel #MeToo-gevallen gaat het toch ook gewoon om de gezonde combinatie van jeugd en drank en hormonen en onervarenheid en horkerigheid.

Hij vervolgt: “Ik heb als zeventienjarige zo vaak staan schutteren tegenover een meisje. En in mijn paniek begon ik dan maar te zoenen. En dan? Dan kreeg ik een knietje.”

Sommigen vinden deze passage erg ver gaan. “Onvoorstelbaar. 😱😱😱😱😱😱😱😱 #youpvanhethek“, zegt Reijn bijvoorbeeld. “Walgelijk.

Columnist Aafke Romeijn: “Youp is definitief over z’n houdbaarheidsdatum heen hoor jongens.

En Nieuwsuur-ster Eelco Bosch van Rosenthal: “Leuk, een column uit de jaren dertig.

Van ’t Hek is ook al geen fan van Reijn. Hij moest in mei erg lachen om haar documentaire De OK-Vrouw. “Ze speelde in een fantastische nepdocumentaire. Halina Reijn parodieerde op perfecte wijze een doorgeslagen actreutel 2.0, die alleen maar acteerde of aan de meest stompzinnige rubrieken in damesbladen en televisieprogramma’s meedeed.

Zelf lag Reijn in 2016 onder vuur om een column, omdat ze daarin neerbuigend sprak over gewone, onbekende mensen door hen ‘amoebes’ en ‘zeekoeien’ te noemen. Zelf premier Mark Rutte liet zich erover uit. Hij adviseerde haar meer ontspannen te zijn.

Lees ook:
Youp van ’t Hek vindt Halina Reijn ontzettend nep (mei 2016)
Kritiek op column Halina Reijn: diva kijkt neer op volk (augustus 2016)
Halina Reijn afgeslacht in eigen krant na divacolumn (augustus 2016)
Evert Santegoeds speurt Halina’s ‘zeekoe’ op (augustus 2016)
Mark Rutte: ‘Halina Reijn moet ontspannen doen’ (september 2016)

Foto: RTL
82 Reacties op “Halina Reijn slaat terug naar Youp van ’t Hek: ‘Walgelijk!’”


 1. André

  Is het niet mooi dat we columnisten hebben van alle leeftijden. Als Youp dat zo beleefd heeft in zijn jonge jaren, prima toch? Ik kan me voorstellen dat Youp in z’n rol als columnist een mate van overdrijving heeft gebruikt.

 2. Peter

  Dat metoo is wel over dd datum inmiddels. Allemaal gejank van feminextremisten

 3. Annie

  Ik vind Halina een rare meid, een tikje vreemd is ze. Youp mag nu ook wel met pensioen daar is niets lolligs meer aan.Lekker gaan golfen Youpie met je grachtengordelvrienden.

 4. Annebel N.

  Er was helemaal niets mis met de column van afgelopen zaterdag van Youp. Sterker nog, ik ben het 100% met hem eens

 5. Evelien

  Halina Reijn, roomser dan de paus. Ze heeft het uitgevonden al dan niet onder invloed. Youp heeft volkomen gelijk!

 6. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  Over het paard getilde semi-actrices en andersoortige dames; niet zo zeuren en zaniken: er moet gewoon meer genuekt worden.

 7. Meneer Kaktus

  Ik nodig Halina van harte uit om bij mij in de caravan stoom af te komen blazen.

 8. Virginia Rens

  Deze juffrouw staat op de bucketlist van Meneer Kaktus.

 9. Virginia & Meneer Kaktus

  @Gerard E.

  Hear, Hear, wij doen mee!

 10. Flits Bom

  Ik zie haar nog bij dwdd zitten met haar blote tttn.
  Ze doet werkelijk alles fout.

 11. Maxer

  Youp is ( nog steeds) mijn held.

 12. Tss

  Weet je wat ik niet vind kunnen Aafke Romeijn en Halina Reijn?
  Die jochies in hun blote snikkel op tv een date proberen te krijgen.
  En ook nog weken lang met die deegsliert in dit krantje staan.
  Niet de moraal preeksters gaan uithangen dametjes!

 13. Huib

  Ook Saskia Noort sloeg de plank helemaal mis bij DWDD. Onzin om de vrouw altijd als slachtoffer te zien en nooit aan haar verhaal te twijfelen. Ook Marc Marie zat onzinnig te kletsen dat we deze mevrouw gewoon moeten geloven, want “ze heeft immers geen enkele reden om te liegen”. Hoog tijd om deze metoo onzin achter ons te laten.

 14. zorro

  Youp is en grote ll…..k zonder normen en waarden wegwezen met dit figuur.

 15. HansrZ

  Ik ga een eind met Youp mee. In mijn tijd van 14-18 jarige in de 60-70’er jaren kwam het me-too gedrag niet alleen van de jongens. Meisjes waren net zo los geslagen. Trouwens is het appels met peren vergelijken. Jongeren vergelijken met het gedrag van oudere mannen en vrouwen uit een machtspositie is totaal anders.

 16. Q

  Halina Reijn heeft inmiddels het gezicht van een alien, het staat strak van de botox, haar voorhoofd is erg groot en strak geworden. Ze ziet eruit als een levenloze pop. Doodeng dat deugmens. De botox lijkt haar neocortex te hebben aangetast. Wat een kletskoek van dat malle mens.
  Dat geneuzel van die oude vrouwen die na ruim 30 jaar gaan zeuren over iets dat pubers gewoon met elkaar doen in de onderzoekende fase is lachwekkend en vooral ongeloofwaardig. Deze hysterische oude verlopen vrouwen hebben een schop voor hun hol nodig. Haline Reijn met haar strakke deugmens smoel heeft ook een schop onder haar hol nodig. Deze vrouwen zijn totaal gefrustreerd en zijn de weg (lees realiteit) kwijt.

 17. Peter van de Plas

  Halina is een vleesgeworden hysterische aandachtsvragende actrice.

 18. Stimpy

  @Huib

  Mooi. Maar die Kavanaugh is wel degelijk een leugenaar.

 19. Ristiano Cristaldo

  Dat hele metoo-gezever komt me behoorlijk de neus uit.

 20. Q

  Kavanaugh is alles behalve een leugenaar. Hij is probleemloos door vele FBI onderzoeken gekomen voor deze functie. Die malle erg leijke wijven zijn leugenaars. en hebben een klap van de malle molen overgehouden tijdens hun menopauze.

 21. Theo

  Youp slaat de spijker op z’n kop!!! Dat types als die halina op de achterste poten staan is t teken dat t helemaal raak is! Zo n eelco Bosch van Rosenthal…. Geen echte kerel!!! Als je wel eens een blauwtje hebt gelopen, dat is ieder normaal mens wel s gebeurd … Dan snap je precies wat Youp bedoelt…. Go go Give it a go Youp!!!

 22. eigenwijs

  Ik vind veel van Youp’s columns over het algemaan prima te pruimen, maar die waarover het hier gaat schoot mij ook in het vekeerde keelgat.
  Ik heb de getuigenissen van zowel mw Blasey Ford als van dhr Kavanaugh gezien en kan niet begrijpen dat er mensen zijn die haar haar een kinderachtig en hysterisch wijf vinden en hem een prima peer, waar helemaal niks mis mee is.

  Wat ik overigens ook niet begrijp is dat verschillende commentatoren hier uitsluitend afgeven op mw Reijn die om allerlei niet terzake doende redenen niet schijn te deugen.

 23. Annemarie

  Aafke Romeijn was al bij haar geboorte over de houdbaarheidsdatum heen. Wat is zij lelijk.
  Eelco Bosch van Rosenthal is een zielige man die blijft zeuren over een vermeende verkrachting als volwassen kerel.
  Halina Reijn kan ik kort over zijn deze vrouw is gek.

 24. Peter

  Halina Reijn, het talentloze vriendinnetje van Carice van Houten wil weer eens laten zien wat voor deugmevrouw ze is.
  Vanavond als tafeldame bij De Wereld Draait Door om dit verder uit te buiten, let op mijn woorden.

 25. Annemarie

  Stukje uit de column van Youp zo leuk en zo waar ook:

  Als ik die Christine Ford was, zou ik toch eens een geheugentestje doen. Ik vermoed een vroege alzheimer. Waarom? Ze zegt dat ze door die Brett Kavanaugh dusdanig is aangerand dat ze bijna dood was, maar ze weet niet meer waar dat precies gebeurd is. Dat vind ik raar. Van je bijna-doodervaring weet je toch de locatie? En we hebben het hier niet over wat parkeerschade op een doordeweekse koopavond. Een bijna-moord na een stevige aanranding. Ik vind dat nogal wat.

  En dan had je nog twee andere vrouwen met een beschuldiging aan de rechter. Bij eentje had hij op een feestje zijn jongeheer in haar gezicht geswaffeld en de andere dame had hem in de rij zien staan voor een groepsverkrachting. Dat laatste was op school. Is het niet gewoon de rij voor de hamburgers geweest? Of voor de priklimonade?

  Bij die Ford vroeg ik me steeds af: waarom dit wanstaltige amateurtoneel met die gebroken stem en die krokodillentranen? Na 35 jaar! Waarom is ze toen niet krijsend naar haar moeder gerend? Aanranding en bijna-dood! Hallo? Is het geen belediging voor echt verkrachte vrouwen die de rest van hun leven worstelen met de grootste trauma’s? Dit is toch gewoon een van de miljoenen dronken studentenkamerincidentjes?

 26. Kannibaal

  Er is helemaal geen FBI-onderzoek geweest in deze aanrandingskwestie, dus waar heb je het over, Q? Als ik een huis in de fik steek en uit vele onderzoeken blijkt dat ik geen auto heb gestolen, is dat toch geen bewijs dat ik de waarheid spreek als ik beweer nooit een huis in de fik te hebben gestoken! Ik mag hopen dat jij niet bij Justitie werkt, met zulke stupide uitspraken.

 27. HansrZ

  @Peter Ik denk dat DWDD alleen maar gaat over Charles Aznavour

 28. Coeus

  Toch met redelijk wat BN-ers te maken gehad en niet één daarvan was een onaardige, arrogante aansteller, behalve één: Halina.

 29. Bears’den

  Youp is gewoon een baas!
  Lekker verfrissend, en halina snapt het niet, een collum is een collum!

 30. Bears’den

  En deze halina heeft geen recht van spreken btw!
  Ze ziet er niet uit, dus een MeToo’tje gaat zij nooit meemaken..

 31. Henk

  @Bears’den Je bedoelt collumN (https://nl.wikipedia.org/wiki/Column), maar je schrijft ‘collum’ en dat is iets anders: https://www.encyclo.nl/begrip/Collum

 32. Sander

  @Q

  Hou toch op, man! Jij bent typisch zo’n vooringenomen figuur die mensen gelooft die hij wil geloven, en niet mensen die geloofwaardig zijn. Er is Kavanaugh tijdens dit proces meermaals gevraagd of hij openstaat voor een FBI-onderzoek naar de beschuldigingen en hij heeft deze vraag letterlijk elke keer ontweken. Veelzeggend.

 33. Sméagol

  @Henk, ze noemen mijn ook wel eens Collum.

 34. Arie

  Wij moeten afscheid nemen van Youp want het is en blijft een Asociaal figuur.

 35. Roos

  Youp is helemaal top hij houdt deze deugmensen een spiegel voor zoals alleen Youp dat goed kan.

  ‘Bij die Ford vroeg ik me steeds af: waarom dit wanstaltige amateurtoneel met die gebroken stem en die krokodillentranen? Na 35 jaar! Waarom is ze toen niet krijsend naar haar moeder gerend? Aan ran ding en bijna-do od! Hallo? Is het geen belediging voor echt verkr**hte vrouwen die de rest van hun leven worstelen met de grootste tr*uma’s? Dit is toch gewoon een van de miljoenen dronken studentenkamerincidentjes?’

 36. Roos

  Bij die Ford vroeg ik me steeds af: waarom dit wanstaltige amateurtoneel met die gebroken stem en die krokodillentranen? En zo is het Youp.

 37. Dirk

  Het eerste wat ik op zaterdag morgen doe is de column van Youp lezen , iedere keer weer een heerlijk stukje , en iedere keer voelt een verlepte bn’er zich wel weer geroepen .leve Youp .

 38. HanzWorsd

  Ik zou die gekke Halina zeker doen.

 39. Zaanse

  @Roos het Doosje

  Gelukkig zagen we bij Kavanaugh geen krokodillentranen. Ford durft in ieder geval de leugendetector aan, Kavanaugh daarentegen…

 40. Q

  @ Sander
  Mon 01 Oct 2018 om 15:51

  Jij bent dus echt te d#m om te k#kken. Ik refereer niet aan onderzoek van die malle oude zeer ongeloofwaardige vrouwen die na ruim 30/35 jaar met een kletsverhaal komen.

  Ik refereer -sl#me duikelaar- aan meerdere FBI onderzoeken waar Brett Kavanaugh t.b.v. de functie van rechter probleemloos doorheen gekomen is.

  Ik ben niet vooringenomen, de media is vooringenomen en doet alles om Trump te pakken terwijl Trump te pakken. Ook dit is nep nieuws.

 41. Ellert van Brammert

  Het wordt tijd dat Halina een man in haar leven krijgt. Wat kan dat mens opgefokt reageren.

 42. Sjors van Kempen

  @Alle hersenlozen hierboven:

  het is column.

 43. WC eend

  Volgens mij heeft die Youp gewoon gelijk.
  Toen ik nog een puber was zagen die meiden het gewoon als een spelletje.
  Nu ze over de datum zijn hebben ze het ineens heeeel anders ervaren

 44. isisi

  @Sjors van Kempen

  Want in een column schrijf je alleen dingen waarmee je het oneens bent, nou goed! Over hersenloos gesproken.

 45. Sjors van Kempen

  @isisi

  Voor jou was de MULO te moeilijk?

 46. Annemiek

  Youp is top! Halina is zielig.

 47. Ano Nymous

  Youp slaat vaker de spijker op de kop.
  Tja, sommige willen de waarheid niet horen.

 48. Momo

  Ik kan nou niet zeggen dat ik geniet van een heksenjacht.

 49. Henkster

  Mevrouw Halina is zelf ook niet geheel onschuldig qua #metoo https://slebs.nl/2018/10/01/halina-reijn-boos-op-youp-om-metoo-tikte-zelf-over-geil-neefje-16/

 50. Robbie

  Inmiddels heeft de aanjager van #metoo bekend dat ze sex heeft gehad met een minderjarige. #Metoo is helaas een beweging geworden dat zonder tussenkomst van een rechter een volksgericht is geworden. Ik ben trouwens wel benieuwd of haar carrière nu ook voorbij is. Ik hoop het niet voor haar. Veel acteurs hebben een carrière in rook zien opgaan, zonder dat er een begin van eer rechtszaak is. Doet me toch een beetje denken aan de sharia. Die kant willen we niet op.

 51. Paul Lamote

  Halina is wel erg vaak boos.

 52. SOLANGE

  Ze wil weer aandacht die Botox kop,…. walgelijk wijf

 53. Arie Nus

  Ik vond Reijn er 45 jaar geleden beter uit zien.Ze kan altijd nog naar Madame Tussauds Kazachstan!

 54. Geronimo

  Hanzworzdt
  Beware: never stick your dick in crazy

 55. Geronimo

  Geweldige column weer van de Youp. Zo vaak weer verrassend uit de hoek!

 56. HanzWorsd

  @Geronimo: thnx voor de tip. Heb een sterke voorkeur voor afwijkende vrouwen en vind die Halina best aantrekkelijk, goed lijf, niet al te slim, gek op seks en doordat ze niet kan koken, lekker veel uit eten.

 57. Theo

  …. Tsja…. Als je niet kan koken is t slecht gesteld met je fantasie….

 58. Frank

  Halina lijkt me een zeer geile freak

 59. Arie

  Bill Cosby is tot nu toe het grootste metoo slachtoffer. Erin geluisd door een zweverige tante die op geld belust is en de gerechtelijke macht heeft ingepalmt met leugens en bedrog.

 60. jomari

  Kom nou toch Halina, dan is je vriendin Carice in een vraag gesprek op T.V. enkele jaren geleden wel eerlijk geweest toen haar gevraagd werd waarom zij zoveel hoofd-
  rollen kreeg toebedeeld in nogal wat films.
  Zij gaf daar op geen antwoord maar maakte het spreekwoordelijke gebaar met duim, wijsvinger en mond.Wij vonden dat toen(nog niet) niet raar………..het kan als grap
  of bluf bedoeld zijn maar niemand die zich daar aan stoorde.Ik ben een vrouw en vond de column van Youp van het Hek een verademing.

 61. KeesVee

  Huilina met haar voetballertjes…..

 62. Gotogot

  Het schijnt dat niemand halina wil swaffelen en dat ze daar boos over is

 63. zeurpiet

  Halina moet niet zeuren, maar vaker genomen worden!

 64. karel

  Youp een waardeloos asociaal persoon die alleen maar kan vloeken en schelden .
  Weg met die vent.

 65. Kees Bouman

  Dit soort overgeëmacipeerde, feministische wijven moet je niet serieus gaat nemen. Mannen in Nederland: Word weer kerel en trek die geitenwollensokken uit. Het is niet verwonderlijk dat, wanneer een stel zich hier op Curaçao vestigt, het met de regelmaat van de klok voorkomt dat de man zijn westerse wederhelft aan de kant zet en een relatie aangaat met een locale schone of een latina. Deze vrouwen weten tenminste nog hoe ze een man moeten behandelen.

 66. Stormbreaker

  Van ’t Hek gaat vaak best ver. Nu speelt hij met de grens van het maatschappelijk betamelijke.

 67. Bart

  Youp slaat juist de spijker op z’n kop met deze column. Het is wel weer mooi om te zien welke bn’rtjes er op reageren. De zogenaamde deug bn’rtjes. Ik mis de reacties van Hanna Verboom, Tanja Jess en Georgina Verbaan eigenlijk nog.

 68. Tante Toos

  Youp is een cabaretier. Wat hij zegt en schrijft is cynisch, sarcastisch en overdreven. Niks mis mee toch?? Ik zie de humor wel in zo.n column en naar mijn idee is dat ook zo bedoeld.

 69. Meneer Kaktus

  Zin in het oudse spel ter wereld.

 70. Meneer Kaktus

  Met me droomvrouw.

 71. chris?

  Halina, je bent een goede actrice, maar meng je niet in gedachten wisselingen van columnisten en zeker niet van Youp.

 72. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  Hey Kaktus… lijkt me lachen, die vrouwtjes door jullie caravan heen jagen en laat ze maar schreeuwen #metoo! #metoo!. Fu Ck off met je #metoo! Gewoon de mannelijke dominantie over je heen laten komen. Niet jammeren, maar lekker rampetampen…! Hoppa… alle hoeken van de caravan laten zien! 💪🏼

 73. Wauter

  Huilina van Onreijn.

 74. Gotogot

  Die stormbreaker lijkt me een onwelriekende gleuf

 75. Sander

  @Q

  Ja, duuuuuuuuuuuuuuuh! Natuurlijk refereer je daaraan! WIe is hier nu de slome duikelaar?! Ik zal het nog even uitleggen op jouw bedroevend lage niveau.

  Die onderzoeken werden gedaan voordat er aanwijzingen waren van aanranding en dus kun je die niet aangrijpen om te zeggen dat hij daar dús niet schuldig aan is. Om Kannibaals voorbeeld te pakken: als ze zich te veel richten op de vraag of jij een auto hebt gestolen, kan het aan ze voorbijgaan dat jij een huis in brand hebt gestoken.

  En leg eens uit waarom Kavanaugh de vraag over FBI-onderzoek naar aanranding steevast ontwijkt? Als jij beschuldigd wordt van bovenstaande brandstichting en de politie vraagt je of je wil dat het wordt uitgezocht, doe jij er dan alles aan om die vraag maar niet te beantwoorden, of ben je blij met het voorgestelde onderzoek omdat je weet dat het je naam zal zuiveren? Kavanaughs ontwijkende gedrag strookt niet met onschuld.

 76. Trudy

  Wat een ontzettend nare vrouw is die Halina toch….
  Dat botox hoofd alleen al… ze wordt steeds enger.. bah..

 77. Piet

  Die vrouwen moeten ze aanklagen die zijn echt gestoord. Halina is lelijk van buiten en lelijk van binnen. Eelco Bosch van Rosenthal heeft weer eens een goede beurt nodig die man is meer een vrouw dan een man. Trek hem een jurk aan en hij wordt boegbeeld voor die heksenclub #MeToo.

 78. Piet

  Hey opportunistische vieze Halina lees nog even je verhaal met die 16 jarige jongen. En dan wijs jij naar Youp? Ga heen lelijk botox tr*t.

  https://slebs.nl/2018/10/01/halina-reijn-boos-op-youp-om-metoo-tikte-zelf-over-geil-neefje-16/

 79. Ernst

  Halina. Dit is satire. Probeer eens te lachen.

 80. TT

  Halina heeft een lelijke varkensneus en een second hand man. Rara

 81. chris?

  Vanavond tafeldame bij DWDD, sprak over Youp maar absoluut niet negatief. Jammer voor M.C. dus

 82. B klein

  Wat heb je toch nog een heleboel “wanhopige” mensen die naar een zwaar overgewaardeerd eenzijdig gedoe kijken en nog erger luisteren. M. V. Nieuwkerk de duurst betaalde voorleesmoeder van de npo.

  Kijk hier al heel lang niet meer naar. Zodra hij een intervieuw af gaat geven waarin hij samen met een criticaster bevraagd wordt dan ga ik daar naar kijken. Zoiets als de grote door de mand val show.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.