Angela en Fons adviseren Twan journalistiekere richting

Tv-kenner Angela de Jong en oud-RTL-baas Fons van Westerloo denken dat Twan Huys het tij van horrorkijkcijfers alleen kan laten keren als hij trouw blijft aan zijn eigen interesses, dus serieuze journalistiek en geen light entertainment. Dat zeggen ze in respectievelijk het AD en de Volkskrant. RTL Late Night is nu wel een heel merkwaardig programma geworden met een serieuze oud-Nieuwsuur-anchor als host en lichtgewichten als Olcay Gulsen en Nielson als gasten.

Zo gaat Huys de strijd nooit winnen, zegt Van Westerloo. “Kijkers zappen massaal weg als Late Night begint. Ze zien kortsluiting: een goede journalist die een programma presenteert dat niet relevant is, met steeds meer entertainment.”

Wat is de oplossing? “Huys moet een zwaarder, journalistieker programma gaan maken. Bij RTL kan dat best. RTL Nieuws trekt dagelijks veel publiek, net als vroeger Barend & Van Dorp, op RTL4.”

De Jong denkt er hetzelfde over. “Gooi alles van je af en ga gewoon de talkshow maken die bij je past. Kies (…) voor de Haagse politiek, maar dan echt de grote onderwerpen. Voor de Brexit. De misstanden bij het UWV. Desnoods de vermoorde journalist uit Saoedi-Arabië.

Onderwerpen waar je echt geïnteresseerd in bent en niet met de moed der wanhoop enige belangstelling voor probeert te veinzen. Want dat voel je als kijker en maakt het kijken naar de show uiterst onprettig.”

Het Volkskrant-stuk ‘Een kijkcijfer dieptepunt voor RTL Late Night, moet er ingegrepen worden?’ kunt u hier lezen en de AD-column ‘Een welgemeend advies voor Twan Huys’ hier.

Lees ook:
Verbijsterend: Twan Huys duikt onder 200.000-grens (vanochtend)
Media berichten massaal over horrorcijfers Twan Huys (vanochtend)
Loretta en Quinty naar de late avond van RTL 4? (vanmiddag)
RTL 4 staat officieel nog steeds achter Twan Huys (vanmiddag)

Foto: KRO-NCRV

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen