Sjuul Paradijs adviseert John de Mol tabloid te beginnen

Sjuul Paradijs, oud-hoofdredacteur van De Telegraaf, adviseert John de Mol met klem om de Nederlandse krantenmarkt op te schudden met de lancering van een eigen tabloid. Dat meldt Quote op basis van een 7Ditches-interview. Paradijs vindt dat er in het populaire segment een ‘gapend gat’ ligt in krantenland. Volgens hem is de markt hier helemaal ingedut omdat de twee Belgische bedrijven die vrijwel alle Nederlandse kranten bezitten elkaar moedwillig uit de wind zouden houden.

Paradijs ziet het met lede ogen aan: “Alles is gericht op behoud. De boel is in elkaar gesust, er is geen enkele spanning meer.

Een goede tabloid kan ook anno 2019 nog werken, aldus Paradijs. “Je moet niet de boze burger opzoeken, of de intellectuele burger, of de christelijke burger, maar juist een heel groot publiek. Zeg maar het SBS-publiek. En doe dat in print dan niet 6 dagen per week, maar alleen op zaterdag en maandag. Dan breng je een enorme aardverschuiving op gang.

Hij heeft al een businessplan klaarliggen; er is een investering nodig van zo’n vier miljoen euro en dat is na een paar jaar al terugverdiend, meent Paradijs, die in mei 2015 min of meer gedwongen vertrok bij De Telegraaf.

Het interview met Sjuul Paradijs kunt u hier bekijken.

Foto: BNNVARA

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen