Psycholoog: ‘De Vries keek minachtend naar Hiddema’

RTL Boulevard heeft met verwondering gekeken naar de confrontatie tussen Peter R. de Vries en Theo Hiddema in RTL Late Night en heeft er daarom maar een psycholoog op gezet. Dat was donderdag te zien in de show op RTL 4. Eigenlijk snelt concurrent Shownieuws na iedere boer van een BN’er altijd naar een hongerige psycholoog toe, maar aangezien RTL Late Night een directe rivaal is heeft de showrubriek dat nu maar laten liggen. RTL Boulevard belde aan bij Denise Dechamps.

Psycholoog Dechamps zag het volgende tijdens het gesprek: “Bij Peter R. de Vries viel me op dat hij af en toe afkeuring liet zien en ook minachting naar Theo Hiddema. Daardoor raakte hij een beetje passiever dan hij normaal is, in tegenstelling tot Hiddema, die juist actiever werd en om zich heen ging slaan eigenlijk. Bij hem zag je veel meer signalen van stress.

Maar waarom waren de twee zo fel tegen elkaar? “De reden dat ze zo fel waren kan te maken hebben met een verleden. De emotie was ook wel vrij hoog voor mensen die elkaar niet kennen of niet iets van elkaar vinden, dus het was wel te zien dat zij al een sterke mening over elkaar hadden.

Ook Peter R. de Vries zelf kwam aan het woord. “Het begon eigenlijk meteen met mijn eerste opmerking die echt als een grap was bedoeld, maar die kennelijk niet zo overkwam. Vanaf dat moment kwam het natuurlijk niet meer goed.”

Het was voor mij ook onverwachts. Ik ken Theo Hiddema misschien al dertig jaar. Ik heb eigenlijk nooit eerder een confrontatie met hem gehad. Ik ben na afloop eigenlijk vrij snel naar huis gegaan en hij volgens mij ook. We kruisten elkaar nog wel en toen hebben we elkaar een hand gegeven.

Lees ook: Fittie tussen Hiddema en De Vries in Twan Huys-show (gisteren)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen