Paul Römer heeft geen abonnement op Videoland

Paul Römer heeft wel een abonnement op Netflix, maar niet op het Nederlandse equivalent Videoland. Dat heeft de baas van omroep NTR gezegd op BNR Nieuwsradio. RTL hoopt met Videoland tegenwicht te bieden aan het geweld van Netflix, maar Römer steunt het initiatief niet. “Videoland heb ik niet. Het is fijn als het goed loopt, maar mijn tijd is op. Ik kan niet nog meer kijken dan ik kijk“, zegt hij. “Per dag zit ik zeker boven het gemiddelde van drie uur die de Nederlander kijkt.

Hoe vul je in vredesnaam meer dan drie uur kijktijd per dag? “Ik kijk ook op m’n werk veel terug. Sowieso kijk ik alles wat nieuw is en door de avond heen het nieuws en Nieuwsuur en dat soort dingen.

Bovendien is hij een Netflix-slurper. “Ik ben echt een omnivoor. Ik kijk van alles en nog wat. Ik ben een fan van Netflix. Ik kijk heel veel series. Ik zit nu in de tweede Ozark, ik heb net The Last Kingdom gezien, wat ik een prachtige serie vind. Er zijn eindeloos veel series. Ik denk dat ik de eerste Netflix-abonnee in Nederland was en na een jaar dacht ik: ik heb Netflix uit. Ik dacht: nou, dat modelletje werkt toch niet zo goed. Toen brak de dam en hadden ze elke week drie nieuwe series. Het is nu niet meer bij te houden.”

Netflix heeft nu heel veel series. Ze maken 10 miljard aan content per jaar, maar dat volume kan bijna niet meer opgevuld worden. Er zijn nu heel veel series die in het eerste seizoen aardig zijn, maar dat de kwaliteit daarna enorm naar beneden kiepert. Dat is bij heel veel series, zoals bij Designated Survivor. Dat was na het eerste seizoen niet meer om aan te zien. Het laatste seizoen van House of Cards was ook niet meer om aan te zien.”

Foto: NPO Radio 1

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen