Opzij vindt kritiek op Yvon Jaspers seksistisch

Het feministische tijdschrift Opzij vindt de kritiek op Yvon Jaspers over haar dubieuze schnabbelpraktijken seksistisch. Haar mannelijke tv-collega’s worden altijd uit de wind gehouden. Dat schrijft de redactie op de Opzij-website. Jaspers laat zich betalen door het bedrijf For Farmers om het imago van de agrarische sector op te vijzelen, zodat het publieke debat iets minder gaat over megastallen en de problematiek van intensieve veeteelt. Critici vinden dat ze de NPO hiervoor gebruikt.

De Opzij vindt het echter prima dat Jaspers op deze manier bijschnabbelt. “Boer Zoekt Vrouw was er jaren voordat For Farmers een contract sloot met Jaspers”, aldus de Opzij.

Haar programma’s Boer Zoekt Vrouw en Onze Boerderij scheppen inderdaad een vriendelijk beeld van het boerenleven, maar zo kun je ook zeggen dat een programma als Studio Sport altijd in het belang zal zijn van het (betaald) voetbal, aldus Opzij.

Tal van presentatoren van Studio Sport deden en doen er allerlei klusjes bij waarmee ze geld verdienen, logischerwijze vaak in de wereld van sport en in het bijzonder voetbal.”

Maar ook Paul Witteman en Matthijs van Nieuwkerk laten zich regelmatig inhuren, aldus Opzij. “Wat is het verschil met Yvon Jaspers?

Als de publieke omroep ertegen is dat medewerkers er betaald werk naast doen dan moet ze de regels veranderen.”

Het artikel ‘YVON JASPERS WORDT ZWAAR AANGEPAKT. WAAROM EIGENLIJK?’ kunt u lezen op de Opzij-site.

Foto: KRO-NCRV, Linelle Deunk

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen