‘Eerste reclameblok Twan Huys start veel te vroeg’

Geplaatst op Thu 27 Sep 2018 om 10:38

RTL 4 zou er eens aan moeten denken om het eerste reclameblok in RTL Late Night met Twan Huys te verplaatsen naar een later tijdstip. Nu zappen veel mensen weg naar Pauw. Dat stelt tv-columniste Angela de Jong in het AD. De Jong vindt dat er nog veel mis is met RTL Late Night. De columniste, die haar tv-vriendin Margriet van der Linden de hele zomer heeft gespaard, vindt dat Huys zijn draai nog niet heeft gevonden en dat zowel de gasten als de onderwerpen behoorlijk tegenvallen.

Eén ding kan RTL 4 makkelijk oplossen en dat is het reclameblok dat direct na het eerste gesprek wordt ingestart, aldus De Jong. Ze vindt het ‘killing’. “Het is net alsof de zender de rode loper uitrolt voor Jeroen Pauw en de kijkers met straffe hand naar NPO 1 dirigeert.”

De Jong denkt dat minstens de helft van de mensen gaat zappen als de reclame begint. “Die groep valt dan recht in de promo van Pauw, die vrijwel altijd betere onderwerpen en betere gasten heeft.”

En zelfs als de gasten en onderwerpen van Pauw minder zijn, kijk je nog liever naar hem. “Nu Jeroen Pauw zo recht tegenover Twan Huys staat, valt op hoeveel allrounder hij is als interviewer. Scherp, ad rem, invoelend, humoristisch, cynisch – hij beheerst het hele palet.

Pauw is nog altijd de grote winnaar op de late avond. Als NPO 1 er daadwerkelijk voor kiest om zijn late talkshow voortaan om 22.30 uur te laten beginnen, zou dat funest kunnen zijn voor Huys.

Foto: RTL
26 Reacties op “‘Eerste reclameblok Twan Huys start veel te vroeg’”


 1. Deadly Viper

  Wat denkt zij? Dat ze de Fairy Godmother van TV is?

  Niks kan Twan Huys helpen… tenzij er een wondermiddel tegen saaiheid ontwikkelt wordt.

 2. Deadly Viper

  *Toverfee

 3. Ron

  Klopt wel, ik vind het na het eerste gesprek en als ik zie wie er verder te gast zijn en met welke onderwerpen het wel weer tijd om weg te zappen als de commercials starten, naar Pauw inderdaad…

 4. Stefan

  Wat een ontzettend dom van Angela. RTL zet dat reclameblok JUIST na het eerste gesprek (zo rond 22:45) omdat Pauw dan nog niet begonnen is. Op die manier zorg je dat op NPO1 mensen ook reclame tegenkomen tijdens het zappen.

  Als je het om 23:00 zet of nog later, dan is Pauw al begonnen en blijf je veel sneller bij hem hangen. Overigens hadden ze deze techniek ook toen Humberto begon: een vroeg reclameblok, zodat je voordat Pauw (of soortgelijk) programma begint, je weer terug bent van de reclame.

 5. Bart

  @Ron Jurre Bosman is bezig om van 3FM toch een kleine alternatieve pop/rock zender te maken. Zie site Spreekbuis. Bericht over Serious Request.

 6. anoniem

  Angela de Jong oksel fris.

  bemoei je met hans de NEP olie bol koning

  Angela schaam je je nog steeds voor Hans

  bij jouw en je omgeving is heel wat mis……

  Ruik eerst je eigen stank, oksel fris en dan van een ander.

  oksel fris gehoord van je collega’s.

  is er wel een bad.douche bij AD.

 7. Ron

  @Bart: dan zijn er nog wel wat stappen te maken, hoor nog steeds muziek die daar dan totaal niet thuis hoort…

 8. Dirk

  rtl moet het eens is proberen zo’n soort programma uit te zenden zonder reclame .

 9. Remi

  Wat Angela hier beweert klopt inderdaad als de spreekwoordelijke bus.

  Ik betrap mezelf er ook op dat ik elke avond wegzap op het moment dat ‘t eerste reclameblok wordt ingestart, om vervolgens niet meer terug te komen bij Twan.

  Opnieuw slaat Angela de spreekwoordelijke spijker op de kop !

 10. Bart

  @Ron Zeker maar hij heeft het wel nu voor het eerst uitgesproken.

  Overigens ook eens met het plan van de schrijver om het nieuwe Serious Request breder te trekken en niet alleen te beperken tot 3FM. De goede doelen TOP40 is okk echt een goed idee van hem.

 11. Ron

  @Bart: zolang Rihanna, Sia, Garrix en zelfs Michael Jackson op de playlist staan valt het met het alternatieve wel mee. Hoogtijd voor Kink dus…

 12. Britt Scholte Lover

  Weer heeft Angela de jong gelijk! deze vrouw verdient een lintje

 13. aldus

  Angela snapt het weer eens niet. Wat niet kan is: reclameblok voor LN, reclameblok vlak voor 2300 want dan begint Pauw, of reclameblok na intro LN. Blijft er over reclameblok na 1e gesprek. Precies wat er nu gebeurd. Pauw zit de laatste weken bijna elke avond met een RTLLN/Tan tafel. En dat werkt, met dank aan Tan. Tafels van Huys zijn weinig mis mee. Prima uitzending gisteravond, leuker dan Pauw.

 14. Laura

  RTL late night? Weinig verschil met NPO. Aangezien ik mijn buik vol heb van NPO én de deugende kliek kijkers die zich daar elke dag met graagte laat voorliegen keek ik altijd graag RTLLN. Maar nu met Twan is het net of je nieuwsuur zit te kijken. Bah. Wat een droogstoppel. Wat NPO.

 15. MuloMan

  Die Lom-jongen was niks, is niks en zal nooit iets worden.
  Talentloze (van de HAVO teruggezet wegens gebrek aan talent) loser met een verschrikkelijke stem en een arrogant voorkomen. Hij speelt De Journalist die zak.

  Haal Huys Van De Buys!

  En zijn vrouw is baletdanseres hahahahahahah!

 16. Jantje

  Huys gaat gewoon door waar Tan gestopt is. Die zelfde fletse gasten en veel showbiz. Ik kijk na nieuwsuur via begin gemist naar Huys. Het eerste onderwerp kan me nog wel ooit interesseren en als de reclame dan begint (die je dan niet kan door spoelen) zap in naar Pauw dat dan net begint

 17. Godefroy France

  HUYS VAN DE BUYS !

 18. StefanV

  In mijn optiek zou het reclameblok juist wat vroeger moeten, zodat de uitzending uiterlijk om 22:50 uur (liefst nog wat eerder) wordt hervat. Het reclameblok is nu inderdaad een zwak moment; kijkers zappen dan gemakkelijker weg.

  Overigens is de voortdurende vergelijking tussen Pauw en Huys niet helemaal fair. Pauw heeft jarenlange talkshow-ervaring, Huys moet die ervaring nog opdoen. Ik vind dat hij gisteren het gesprek met Theo Hiddema en Peter R. de Vries goed leidde. Hij behield de regie en zorgde ervoor dat de bitchfight niet uit de hand liep.

 19. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  Twan Tan, stop er toch mee, wat een linkse eikel!

 20. q10

  gelukkig hof ik niet naar dit soort BAGGER te kijken,
  en hebben we internet,

 21. Peter

  Ze moet en dat afgelebberde en uitgemolken GTST eens om half negen laten stoppen. Dan kan Twan tien minuten eerder beginnen en valt het reclameblok ook ruim voor Pauw. En is de overlap met Pauw ook korter

 22. chris?

  Twan is niet haar TV vriend

 23. Wollter

  Als het eerste reclameblok van Huys begint, zap ik naar HvNL op 6. Als daar reclame begint (23.15) zap ik naar Pauw op 1. Als dat afgelopen is zap ik naar Boulevard op 4.

 24. Liesje

  Wat maakt het uit. De reclame is en blijft een storende factor die de kijker wegjaagt. Zeker als er tegelijkertijd een alternatief is.

 25. Desie

  Wat voor een larriekoek kwekt die Angela alweer. Die blok reclame, hoe irritant het ook is heeft met de lage kijkcijfers niks mee te maken. Als een goed programma interessant is, zal die rot reclame de kijkers niet tegenhouden. Wegzappen en terugkomen. Bij Huys komen ze niet terug en bijven bij Pauw. Puur omdat t zo waardeloos is. Ook als er geen reclame zou zijn, denk ik dat er geen hond noch zou kijken.

 26. MuloMan

  Hey Twan Huys,
  Houeens op. Domme LOM-jongen. Het wordt toch niks. Kijk maar naar de cijfers.

  VIEZE linkse nieuwslezer!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.