‘Eerste reclameblok Twan Huys start veel te vroeg’

RTL 4 zou er eens aan moeten denken om het eerste reclameblok in RTL Late Night met Twan Huys te verplaatsen naar een later tijdstip. Nu zappen veel mensen weg naar Pauw. Dat stelt tv-columniste Angela de Jong in het AD. De Jong vindt dat er nog veel mis is met RTL Late Night. De columniste, die haar tv-vriendin Margriet van der Linden de hele zomer heeft gespaard, vindt dat Huys zijn draai nog niet heeft gevonden en dat zowel de gasten als de onderwerpen behoorlijk tegenvallen.

Eén ding kan RTL 4 makkelijk oplossen en dat is het reclameblok dat direct na het eerste gesprek wordt ingestart, aldus De Jong. Ze vindt het ‘killing’. “Het is net alsof de zender de rode loper uitrolt voor Jeroen Pauw en de kijkers met straffe hand naar NPO 1 dirigeert.”

De Jong denkt dat minstens de helft van de mensen gaat zappen als de reclame begint. “Die groep valt dan recht in de promo van Pauw, die vrijwel altijd betere onderwerpen en betere gasten heeft.”

En zelfs als de gasten en onderwerpen van Pauw minder zijn, kijk je nog liever naar hem. “Nu Jeroen Pauw zo recht tegenover Twan Huys staat, valt op hoeveel allrounder hij is als interviewer. Scherp, ad rem, invoelend, humoristisch, cynisch – hij beheerst het hele palet.

Pauw is nog altijd de grote winnaar op de late avond. Als NPO 1 er daadwerkelijk voor kiest om zijn late talkshow voortaan om 22.30 uur te laten beginnen, zou dat funest kunnen zijn voor Huys.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen