EenVandaag leeft mee met #MeToo-meisje op redactie

Bij EenVandaag wordt erg meegeleefd met collega Elodie, het #MeToo-meisje van VVD-Kamerlid Han ten Broeke. Dat heeft Joost Vullings, politiek analist van het Avrotros-programma, gezegd in de laatste aflevering van Laat op Eén. Ten Broeke is opgestapt als Kamerlid omdat hij in 2013 ‘een kortstondige en intieme relatie’ heeft gehad met de dame, die destijds fractiemedewerkster was. “Dat was daarmee een ongelijkwaardige relatie“, liet het VVD-kopstuk weten in een verklaring.

Er is volgens Ten Broeke niets ‘onoorbaars voorgevallen’, maar hij is opgestapt omdat het voorval is onthuld door HP/DeTijd: “In dit vak leef je in een glazen huis en mag je integriteit geen onderwerp van discussie worden.

EenVandaag-medewerkster Elodie herkent zich niet in Ten Broeke’s verklaring, heeft ze via EenVandaag laten weten. Misschien is er dus wel iets onoorbaars voorgevallen.

De verklaring van Elodie luidt als volgt: “Ik vind het kwetsend en verdrietig dat dit verhaal op deze wijze in de publiciteit komt. De gesprekken destijds tussen de partijen leidden niet tot een eensluidende conclusie met betrekking tot de feiten. Vijf jaar geleden gold al: ‘we agree to disagree’. Daarom zou het buitengewoon onverstandig zijn om deze zaak nu alsnog over te doen in de media. Ik ben ervan overtuigd dat niemand daar iets mee opschiet. Ik beschouw de zaak, toen en nu, als afgedaan.

Joost Vullings vindt het vervelend voor Elodie, zei hij in Laat op Eén: “Het is natuurlijk vreselijk als een naaste collega met wie je dagelijks samenwerkt onderdeel wordt van een publiciteitsstorm die haar persoonlijk heel erg raakt en waar ze bepaald niet om gevraagd heeft. Dit was niet in de publiciteit gekomen als VVD’ers gewoon hun mond hadden gehouden. Er zijn gewoon VVD’ers gaan kleppen.

Talkshowgast Lee Towers grapte vervolgens: “Jongens, het blijft een speeltuin. En daar wordt gewipt.

Foto: KRO-NCRV

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen