Dagelijkse trouwshow SBS 6 flopt in eerste week

Of John de Mol nou aan het roer staat of niet: het blijft tobben met familiezender SBS 6, en dan met name met de vooravondprogrammering. Dat blok is al sinds jaar en dag een hoofdpijndossier, want eigenlijk alles wat de zender daar probeert lukt niet. De nieuwste flop in het rijtje is het deze week gelanceerde Wie Heeft De Mooiste Bruiloft? met Maik de Boer en Anouk Smulders. Er keken in het halfzevenslot gemiddeld 131.000 mensen (3,5 procent) naar de vijf afleveringen.

Dat SBS 6 met zo’n duur programma slechts 3,5 procent van alle kijkers op dat tijdstip weet te vermaken, is wel héél beroerd. De opvolger van LUCKY13 is momenteel het minst bekeken vooravondprogramma van de zender.

Toch scoren ook de andere vooravondprogramma’s van SBS 6 tegenvallende cijfers. Zeker in tijden van dalende lineaire kijktijd is het de vraag of het ooit nog goed gaat komen met de zender. Een overzicht met de gemiddeldes van deze week:

  • Hart van Nederland vroeg: 223.000 kijkers (7,3 procent)
  • Shownieuws vroeg: 224.000 kijkers (7,0 procent)
  • Wie Heeft De Mooiste Bruiloft?: 131.000 kijkers (3,5 procent)
  • House of Talent: 183.000 kijkers (4,3 procent)
  • Utopia: 395.000 kijkers (7,3 procent)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen