Art Rooijakkers met Praat Nederlands Met Me op RTL 4

Art Rooijakkers gaat voor RTL 4 de quiz Praat Nederlands Met Me presenteren. Hij wordt daarmee een van de gezichten van het zaterdagavondamusement van de zender. Dat heeft RTL laten weten. De televisieshow, vanaf 3 november op zender, is een komische quiz over álle nieuwe vormen van taal. “Al deze vormen kunnen soms tot spraakverwarring leiden en dat zorgt in het programma voor hilarische momenten. En het mooie van alles is: je steekt er ook nog iets van op“, laat RTL weten.

Over wat voor nieuwe vormen van taal heeft RTL het precies? “Denk bijvoorbeeld aan straattaal (“Me bitch die is vegan maar toch is ze me kip”), kantoortaal (“We hebben zo een standup”), het taalgebruik in Whatsapp (‘brb ff aand8 4 (*_*)’) of communiceren met behulp van emojis, waar we tegenwoordig hele zinnen mee bouwen.”

Onder begeleiding van Art strijden drie teams tegen elkaar in zes verschillende spelrondes. Elk team heeft een vaste teamcaptain. Dit zijn Georgina Verbaan, Jeroom Snelders en Martijn Koning (die afwisselt met Pieter Derks), samen met een gast- BN’er. De duo’s met de meeste punten gaan door naar de finale en nemen het tegen elkaar op. Het duo dat wint, is het meest allround in alle vormen van taal.

Art Rooijakkers: “Mijn lieve Brabantse omaatje -of zoals sommige zouden zeggen; me oma- zat elke zondagmiddag vanaf een uurtje of 13 aan haar salontafel klaar voor bezoek. Een snijplank met kaas en worst voor haar neus. Haar gevleugelde woorden: ‘vat toch iets hartelijks’, -vrij vertaald ‘pak toch iets hartigs’- is de mooiste Nederlandse verhaspeling die ik ken. Daar kan geen Georgina, Martijn, Pieter of Jeroom tegenop. Maar goed, mijn omaatje wist dan weer niet wat daggeren, woke of stacks betekent. En dat weten die vier dan weer wel. Hoop ik.

‘Praat Nederlands Met Me’ is vanaf zaterdag 3 november om 21.30 uur te zien bij RTL 4.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen