Alexander Pechtold niet blij met Evert Santegoeds

Geplaatst op do 06 sep 2018 om 9:30

D66-baas Alexander Pechtold heeft een advocaat gezet op Evert Santegoeds. Hij heeft de hoofdredacteur van Privé met juridische stappen gedreigd. Dat vertelde de tijdschriftbaas gisterenavond in Shownieuws. De Privé pakt deze week uit met een groot interview met Anne Lok, die beweert dat ze abortus moest plegen van haar ex Pechtold. “Ze heeft echt alle ins en outs verteld en van alles laten zien die haar verhaal staven, zoals sms’jes waarin enorme ruzies totaal uit de hand lopen, papieren, mails.”

Haar verhaal heeft Privé wél gepubliceerd, maar die bewijzen níet. “Dat zien we niet in het blad, want afgelopen vrijdag zijn de advocaten van Alexander Pechtold al in het verweer gekomen, dus we hebben er nog even voor gekozen om dat rustig aan te doen en het in elk geval deze keer zo te brengen.”

Pechtold was furieus toen Privé afgelopen vrijdag contact met hem opzocht. “We hebben hem geconfronteerd met haar uitspraken in een heel lange mail met 21 vragen. We hebben hem verzocht om daar voor zondagavond op te reageren. Dat heeft hij inderdaad gedaan, middels een advocaat.”

Santegoeds: “We kregen allerlei dreigementen, ook van strafrechtelijke vervolging – van mij denk ik. Hij is er verder niet inhoudelijk op in gegaan. Het hangt dus in de lucht wat hij er zelf van vindt. De komende dagen zal blijken welk effect het heeft op zijn politiek functioneren.”

De D66-leider gaat het volgens Santegoeds nog moeilijk krijgen. “Ik weet niet of hij Prinsjesdag gaat halen en ik denk dat dat ook te maken heeft met zijn afstandelijke reactie (voor de camera van Hart van Nederland, red.). Ik vind hem erg kil en berekenend. Het is toch je ex, waarmee je vier jaar in bed hebt gelegen. Je kunt ook op een andere manier reageren.

Ik denk wel dat hij met een ander verhaal moet komen dan ‘ik herken me er niet in’. Zeker nu de grote media zich ermee gaan bemoeien, schiet hij daarmee tekort.”

Lees ook: Evert Santegoeds: ‘Anne Lok loog bij Twan Huys’ (vanochtend)

Foto: Omroep WNL
49 Reacties op “Alexander Pechtold niet blij met Evert Santegoeds”


 1. Johnny de M.

  Voor je dood en na je dood ….. de Demonen66 weet je te vinden.

 2. Hijgje Huigstra

  Ik hoop zoooooooo dat die arrogante zakkenwasser nou eens eindelijk met z’n smoel recht op de stoeptegels belandt. Bah, onwaardige eikel. Grote muil, maar zelf in de praktijk brengen…ho maar

 3. Gijs

  De democratie moet je in de kiem smoren is de huidige koers van D66.

 4. Jan

  Het schip is eindelijk zinkende. Wat een walgelijke man die Abortander Penthouse.

 5. KeesVee

  Ik druk er na de daad een ijsje in….. werkt prima.

 6. Hijgje Huigstra

  KeesVee
  Thu 06 Sep 2018 om 9:49

  Ja Kees, daar heeft jouw stagiaire natuurlijk ook de leeftijd voor, hè?

 7. Bep

  Fatal Attraction

 8. Bears’den

  Zo n walgelijk mannetje dit!

 9. Arjen Rosberg

  Vreselijke man, ik veracht die man tot het bot. Onvoorstelbaar dat die watjes/zaadjes van D’66 achter deze Bilderberg/EU dictator blijft staan. Werkelijk alles wat met democratie heeft te maken draait deze ellendeling om zeep.
  Natuurlijk is het waar wat die vrouw uit Meppel zegt, klaar als een klontje. Moet je eens op zijn slagaders letten in zijn nek en op die afschuwelijke grote soepogen van hem als er een vraag wordt gesteld over dit onderwerp. Hij ontploft bijna, snel mijn pilletje en mijn lijntje.
  Aan de andere kant welke vrouw zou nou een relatie met zo arrogante en acherbakse man willen?
  Hij is nog enger dan Mark en Sybrand samen.

 10. Huiskamer

  Greet wist het al “A. Penthouse (DDR66) is een miezerig mannetje”.

 11. Albert Verlinken

  Hij rekent vast op alle D’66 rechters om hem te redden. Los van wat er nou wel of niet waar is is de houdbaarheidsdatum van Penthouse Pechthold inmiddels toch echt verstreken. Als de partij slim is geven ze hem, als de storm wat geluwd is, ergens een erebaantje als chef paperclips bij de EU op vervangen ze hem in deze kabinetsperiode voor een nieuwe leider (wie dan?) zodat die tegen de volgende verkiezngen ‘warm’ is.

 12. Mike

  Er gaan ook al jaren verhalen over wilde triootjes en zo. Dit is zo’n hypocriete zakkenwasser.

 13. Jordao

  Wolf in schaapskleren. De echte Pechthold hebben we nog niet gezien. Die vent acteert alleen maar.

 14. Anouk

  Hoe dan ook, sms-jes openbaren en vuile was buitenhangen bij Privé vind ik ook niet alles.
  Dat heb je met aan de kant gezette exen…

 15. Otto Groeneveld

  Er zijn slechts een paar mensen die zorgen voor acute misselijkheid en daar hoort deze achterbakse man bij.

 16. ed

  Waarom moet dit allemaal in de openbaarheid. Van Henk en Truus drie straten verder hoor je het toch ook niet. Je mag vinden wat je wil van Pechthold maar beoordeel hem op zijn maatschappelijke daden waarvoor hij gekozen is en laat zijn prive leven met rust. Voor mij mogen ze deze publicaties strafbaar maken.

  En nee ik stem niet op hem. Ik verafschuw alles waarvoor D66 staat. Maar daarvoor hebben we een democratie. Daarvoor hoef ik niet zijn prive leven te kennen.

 17. Tim

  @ed
  Klopt, alleen zijn zijn maatschappelijke daden een nog grotere aanfluiting.

 18. Annoniemus

  Het baasje van D66 wat altijd mensen en burgers de maat neemt zit in een vreselijk lastig parket , na zijn appartement gate en nu weer een een politieke liefdesaffaire , gaat dit hem hopelijk z’n politieke nek kosten !!!

 19. een maatje te groot

  Ook hier draait die gladakker zich weer uit.. Read my lips..

 20. Ad

  Waar rook is, is vuur.

 21. SOLANGE

  vIES mannetje Pechthold… die denkt overal mee weg te komen eerst dat Penthouse en nu zn ex schan delijk behandelen …..hoop dat hij weg moet bij D66 en dan de woorden…ik herken mij niet daarin… hij moet eens flink op zn bek gaan arrogante kwal!!

 22. Zo zit het

  Ben het eens met Ed en Tim. Het interesseert me niet dat hij aanrommelt met vrouwen die graag met hem het bed induiken. Dat is alleen interessant voor hen die enkel roddelbladen interessant vinden en het echte nieuws niet volgen.

 23. Veestapel

  Wat is er aan de hand in politiek Den Haag? De een na de ander blijkt van verrot allooi.
  Maar zoals hedendaags politiek betaamt, zal het wel weer met een natte scheet aflopen en gaat het verder met het Nederlandse volk gebruiken voor persoonlijke doeleinden.

 24. Nick

  Alexander Pegvogel is een psychopaat.

 25. jomari

  Veel mannen kunnen niet meer nadenken als er er groen blaadje voor ze valt.
  Beetje jeuk in het vooronder kan grote gevolgen hebben, al eeuwen lang.
  En Anne lokt ‘m d’r in. Schreeuwende eierstokken?
  Neem een jonge gezonde vent van je eigen leeftijd. Hoewel die misschien nog niet
  garant kunnen staan voor een jarenlange financiële bijdrage.

 26. JasperV

  Eerst 4 jaar samenzijn en daarna de vuile was buiten hangen via de media. Hoe goedkoop kan dat zijn. Stop er dan eerder mee voor het te laat is.

 27. Hannelore

  Natuurlijk heeft het privéleven van deze heer zijn weerslag op zijn politieke gedroeftoeter. Veel zaken zijn verweven met elkaar. De voorbeelden, daar komen zij. Tijdens de Oekraïne1crisis met bevriende ondernemer in prive-jet samen met oorlogshitser Guy de boel opstoken daar. Zomaar een appartement gekregen, ja aanmehoela, natuurlijk gekregen om politieke besluitvorming te manipuleren. Voorstander zijn van globalisering en globaliseringsverdragen waar de consument de dupe van wordt. Eigenlijk corruptie. En daar komt bij dat deze man ieder ander politicus aanpakt als diegene vergeet een flesje wijn aan te geven. Dan staat hij theatraal met zijn armen te zwaaien en zeer verwonderd te doen met zijn grote soepogen, bah wat een acteur zeg. Nu deze ellende waar zijn ware aard flink naar boven komt drijven. Dat betreft zijn privé zaken.
  Nu even politiek gekeken. Raadgevend referendum, een prima middel notabene uit de koker van D’66, maar omdat het volk een andere wil heeft dan hetbheerschap wordt het afgeschaft, onvoorstelbaar. Privacywetgeving is totaal de nek omgedraaid door deze partij. Als ik door de telefoon CIA zegt word ik in The great USA afgetapt met medewerking van de Nederlandse overheid, wat nou privacy? Onderwijs, het was zogenaamd een onderwijspartij. Ja voor de besturen, directies en management van scholen, niet voor de leerkracht. D’66 onder het mom geen heilige huisjes 240 miljoen bezuinigd op speciaal onderwijs, gevolg duizenden kinderen, toch al kwestbare kinderen, waar voor geel plaats is in het reguliere onderwijs.
  Flexibilisering heeft de arbeisdsmarkt kapot gemaakt en heeft nul banen opgeleverd dankzij D’66 en infiltrant A.Jongerius van de FNV, ook FNV heeft voor flexibilisering gezorgd, dit even vermeld.
  Woningmarkt compleet kapot gemaakt, ook door D’66 die de stromen gemeenschapsgeld richting progectontwikkelaars liet en laat gaan.
  En dan durft deze manipulator furieus te zijn?? Het Nederlandse volk dient furieus te zijn op deze man en zijn afachuwelijk normloze partij.
  Go Evert go.

 28. Sylvie HvA

  @JasperV
  Er is geen schone was.

 29. anoniem

  Meneer A.P. niet in trappen.

  Anne ouders zijn verantwoordelijk voor dit gedrag van Anne.

  ze hebben Anne niet goed op gevoedt. Mensen vrienden en familie wees voorzichtig met Anne. Anne is een slecht mens, anders is Anne psygies niet in orde,

  anne maak je familie kapot en niet meneer A.P.
  door gedraaide judas…

  als je een relatie hebt, relatie wees voorzichtig met Anne de judas.

  je mag Anne best wel zeggen dit doe je niet met mij hoor judas Anne.

  het is toch verschrikkelijk mannen.

  dat vrouwen dit soort smerige verhalen naar buiten brengen..

  eva heeft de vrucht gegeten en heeft alles verpest.

  vrouwen zijn slecht en berekend, hoe kan een vrouw tegen een man zeggen val dood. Hoorde ik in een kroeg een vrouw tegen der man zeggen

  toen heb ik gezegd

  eerts je vader of je broer dan hij

  toen werd het stilllll.

  mijn rekening van 76 euro hoefde ik niet te betalen.. De overige mannen vonden dat ik lef had om het te zeggen……

  Moeders kom op voor je zonen laat hun VROUW ze niet zo behandelen.

 30. B klein

  Ik verbaas mij enorm over de “prive-opmerkingen”! Dit is helemaal niet prive!! In de hele me-too discussie gaat het om “gelijkwaardigheid”. Die is hier niet. Hij had dondersgoed moeten weten dat er een machtsverhouding is in deze relatie. En er alleen daarom niet aan had mogen beginnen. Zeker niet iemand die het over normen en waarden heeft. Maar voor dit kereltje (zeker geen heer) is dit juist wel aanleiding om het te doen. Andere manieren werken blijkbaar niet.
  Maar let op. Dit is pas het ranzige begin. Er komt en er is nog veel meer. Over dit kereltje. Net als bij metoo ontslag en voor de rechter. Het zegt ook iets over die andere 149!!!! Ik zou nooit met zoiemand samen willen werken. Net zoals bij metoo hebben deze mensen een publieke functie. En daarom alleen is het absoluut niet prive! Dit gaat iedereen aan. Of is er werkelijk nog een iemand die dit wangedrag goed wil praten. Los van wat het deel is waarvoor de ander verantwoordelijk is heb je als je een klein beetje fatsoen en integriteit hebt dit niet te veroorzaken. Zelfs als de mevrouw het op een bordje aangeleverd krijgt houd zij wel het fatsoen. Dit is een volksvertegenwoordiger die moet opkomen voor het belang van het volk. Dit heeft hij niet voor haar en voor mij gedaan. Dat is pas 2. Daarbij iedere vrouw opgeteld die er in nederland is en ik hoop toch echt ook gruwelijk veel mannen. Dat maakt wel een heleboel die dit verafschuwen. En dat is de enige reden dat hij niet meer kan functioneren. De eerste keer dat hij nu nog over normen en waarden begint is het wachten op de collega 2e kamerlid die zegt :”dat moet jij zeggen!”. Of nog duidelijker :”zeg mij alexander pechtold is een stem op d66 een stem op een corrupte partij en/of een stem op een partij die toestaat dat haar leider zo met een vrouw meent om te kunnen gaan???? Als partij ben je geen knip voor de neus meer waard en zeker niet in verkiezingstyd!! Maar ja d66 en democratie, lastig verhaal. Je zou haast denken zou dit gedrag de echte reden zijn om de kiezer buiten spel te zetten??? Is het dan niet zo dat je met die macht alles uit kunt halen??? En is het daarom dat je niet meer door kan???? En dan is het verhaal achter de scheiding er nog niet. En het verhaal over de fractiemedewerkster die naar de clintoncampagne vluchtte. Want dat is wat er straks komen gaat. De media ruiken bloed. En er is maar een iemand verantwoordelijk voor het bloedspoor.
  De dubbele moraal is ook een lastig begrip. Zie de klappende kamerleden voor iemand van een andere partij die om fatsoensredenen niet meer kan blijven.
  Is dit nu de man die wellicht ooit nog premier had kunnen worden??? Iemand die een voorbeeldfunctie heeft en er zo mee omgaat. Een ding is zeker dit is geen “aangeschoten wild” meer maar “neergeschoten wild”. En blijkbaar is hij zelf de enige nog die binnenskamers geloofd in zijn toekomst. Want achter de schermen staat zijn bos bloemen ook al klaar. Moet alleen nog uitgedeeld worden!

  Als laatste dit nog. Ik heb diep en diep respect voor de wijze waarop deze mevrouw het ook nog en op tv het opneemt voor dit stiekeme mannetje. Veel teveel eer voor een walgelijk onfatsoenlijke …………
  zoek eigenlijk naar iets wat de lading dekt.
  Of misschien moet iedereen het maar voor zichzelf invullen.
  En bedenk dan hoe zou ik reageren als het mijn dochter, zusje, nichtje, vriendin enz. zou zijn???? Ik weet t wel!!!

 31. Geronimo

  Abortander Penthouse is een der Antichristen. Dus in dit leven komt hij er gewoon mee weg. Hij voor hetere vuren gestaan, want die Canadese steekpenning, zou een stuk belastender hebben moeten zijn

 32. De blije Hollander.

  WEG met die Pechtold, ..WEG…met D66.

  Wat een monster is die vent.

 33. echt niet

  Kereltje Pechtold toch,

  ipv een kleintje krijg je hem zonder pilletjes ook al niet meer omhoog.
  Misschien moet Elise de pilletjes dan maar halen, samen met de Tena’s!

  Maar ja een oud spreekwoord zegt;
  Bezint, eer gij hem erin pint!

 34. lotte

  Als het aan Alex ligt pakt hij nig een harige brievenbus. Waarom denk je hebben al die D’66 locaties harige brievenbussen. Dat is gedaan als de grote D’66 leider langskomt.

 35. RaymondVL

  Voortijdige euthanasie zou het beste zijn voor Alexander Pechtold. Die smeerpijp wordt inmiddels overal uitgekotst.

 36. Shadow1100

  D(ictatuur)666
  -Het intrekken van het raadgevend referendum;
  -het tegenhouden van het correctief/bindend referendum;
  -het invoeren van de Wiv (Sleepwet), (zonder referendummogelijkheid);
  -het niet uitvoeren van een 2e kamer motie inzake EUvsDisinfo;
  (Minister van waarheid Orwellgren zat vorig jaar aan aan de Bilderberggroep!)
  -het achterhouden van een kritisch privacyrapport over de AIVD;
  -het verbieden binnen de partij iets te ondernemen zonder toestemming van Pechthold;
  -het demoniseren van andersdenkende, vooral rechtse, politieke partijen;
  -het uit hun context rukken van diverse quotes;
  -het niet melden van een door een Canadees diplomaat geschonken(?) penthouse in Scheveningen twv €.135.000,- (Scheveningen?);
  (op 15 februari 2017 is ingestemd met het vrijhandelsverdrag CETA met Canada(????)
  -geen voorgedrukte processen-verbaal van aangifte;
  -het niet vervolgen door het (D66) OM;
  -links Nederland heeft zo zijn eigen regels en wetgeving, met eigen D66 rechters;.
  -het niet melden van “een gift in natura”, en later het liegen over de vliegreis in privéjet (€11.000,00) naar Oekraïne;
  -het als wethouder in Leiden (1997-2003) plegen van valsheid in geschrifte, bouw- en milieufraude waardoor een Leidenaar ten einde raad het leven liet;
  https://www.stopdebankiers.com/duistere-verleden-alexander-pechtold/
  -het in de steek laten van zijn gezin voor een andere D666ster;
  -haar dwingen tot een abortus en haar daarna dan verlaten;
  -het verwijten dat een Russische staatsburger nooit zijn fouten recht zet;
  -het verpatsen van Nederland aan de EU;
  -het opengooien van de Nederlandse grens voor moslims en asieleisers;
  -het voltooid leven project;
  -en dan nog even het stoffelijk overschot leeggraaien door het….
  -het verplicht donorschap;
  -het bedrijven (willen) verplichten minimaal 30% vrouwen in de top aan te stellen;
  -het stilzwijgend(!) terugdraaien van belangrijke veiligheidsmaatregelen rond de GR verkiezingen 2018;
  -het verbieden vragen te stellen over zijn “gekregen” penthouse en zijn verbroken relatie bij een schoolbezoek;
  -nepnieuws, afbraak van democratie, tegenwerken van democratische participatie en vernieuwing, corruptie, antiliberalisme, schending van de lichamelijke integriteit, schending van privacy van de burgers via een ondeugdelijke inlichtingenwet. Je reinste afbraak
  Pechthold zei:
  -“Ik heb nog wel een oplossing voor stijgende kosten ouderenzorg: voltooid leven!” Valt abortus daar ook onder?
  Over meneer Baudet:
  “Ik krijg van mijn kinderen van 13 en 14 jaar te horen dat Forum voor Democratie hen volgt op Instagram.”
  -”Ik vind hem gevaarlijker dan Wilders. Omdat we bij Wilders te laat waren (om hem….?), moeten we bij Baudet op tijd zijn (om hem…?)” (Wow, Volkert van der G. 2.1?)
  -“Wij verdedigen de pijlers van onze democratie (?). Wij zijn niet tegen Wilders (oh nee?). Wij zijn niet tegen Baudet (oh nee?). Wij zijn vóór beschaving (oh ja?). En die was er eerder dan beide heren”
  -“Baudet discrimineert op basis van geloof, geslacht, geaardheid en ras”.

 37. Sjaak

  Pechthold is een ras echte rioolrat. Wat shadow 1100 opsomt klopt allemaal, komt nog bij dat hij een verborgen Bilderberg agenda erop nahoudt en dat al die domme D’66 erin trappen zonder deze malloot terug te fluiten.

 38. Geronimo

  Neem ook de uiterst laffe houding van de pers inzake meeste dat opgesomd is hierboven. Het zijn beangstigende tijden.

 39. Lies

  @ B Klein: uw betoog gelezen en ik ben het 100 procent met u eens!!
  @ Shadow1100: u checkt de feiten, idd beangstigend dat deze man een democratische volksvertegenwoordiger is!

 40. Wil

  Alexander Pechtold is een hele gemene rat en D66 is een idiote partij van zwakbegaafden die bang zijn en wegkijken.

 41. Wil

  Alexander Pechtold is een hele gem ene r at en D66 is een idi o te partij van zwa kbega afden die bang zijn en wegkijken.

 42. tessa

  Alexander is de meest onbetrouwbare politicus van Nederland.

 43. arjan

  Hij is de polticus die altijd op iedereen commentaar heeft maar zelf niets presteert.

 44. le negro

  Lekker voor Mark dit, staat hij niet langer op 1 als meest onbetrouwbare politicus van NL..

 45. Godefroy France

  Wat deze arrogante kwal privé doet interessert me niet zoveel, maar dat deze NSBer iedereen de maat neemt, stuit me vierkant tegen de borst, onze nationale JUDAS kan natuurlijk niet de eer aan zich zelf houden, eer moet je verdienen, dus via het riool de kamer verlaten is de enige optie!

 46. anoniem

  Het zou natuurlijk zomaar kunnen dat zijn ex liegt.. In Privé je verhaal doen, staat namelijk niet zo goed op je cv..

 47. SOLANGE

  De man moet opstappen….gladjakker is niet meer geloofwaardig….

 48. B klein

  Misschien is het lot van de wegkijkende d66-ers dat hij juist aan moet blijven omdat ze dan “loon naar wegkijken” krijgen!
  En dan de voorzitster (ja echt een vrouw) Letty-Demmers.
  Zij noemt dit ook prive! Dat is pas echt stuitend dat je nota bene als vrouw zijnde niet zegt :”smeerlap hoe durf je. Wat een lafaard ben jij!”.
  Zij is ook nog waarnemend burgermeester in Veldhoven. Ik kan me zo voorstellen dat vrouwenorganisaties in nederland en in de gemeente Veldhoven hun ongenoegen laten blijken aan haar hoe zij met deze metoo melding omgaat. Ik wil in ieder geval zo’n burgermeester absoluut NOOIT!! Wat opvallend aan haar portefeuille is dat zij ook verantwoordelijk is voor : veiligheidsaspect verwarde personen!
  En nu heeft ze de kans en laat hem voorbij gaan. Onbegrijpelijk!!!
  Zij heeft overigens een boomerang afgegooid die binnen niet al te lange tijd recht in haar gezicht ontploft! En naar goed haags gebruik laat penthoussie haar dan keihard vallen.
  Haar redding is pal achter de stemming gaan staan over het “lot” van penthoussie. Overigens is dat al bezegeld. Het maakt niet meer uit wat hij doet, zijn bosje bloemen staat al klaar. Moet alleen nog uitgereikt worden.

  En waar blijven jullie!! Die andere 149!!! Blijf je echt onveranderd “samenwerken” met dit miezerige mannetje met “bloed” aan zijn handen! Wellicht ook nog van een “ongeboren” kind???

 49. B klein

  Er is een commissie in Den Haag opgericht die moet onderzoeken hoe je het vertrouwen in de politiek herstelt!!!!

  Voorzetje : Wat zou je denken van het afscheid nemen van een ventje wat bij voortduring “penthoussie” wordt genoemd omdat een groot gedeelte van het totale electoraat dit niet vindt deugen????
  Zou het de oplossing zijn om het vertrouwen te herstellen door in dit metoo geval maar weg te kijken en/of bibberend wachten tot het “over waait”????? Want zo herstel je echt het vertrouwe. Echt waar! Wie zegt dat toch ook altijd weer opnieuw??? Wie heeft er toch ook al weer het vertrouwen van de kiezers dat de waarheid gezegd wordt???
  Schiet me ff niet te binnen…………

  Oja en deze nog : misschien eens stoppen om nederlanders in hun land als 3e rangs burgers te behandelen. En met je rug naar nederland altijd met je gedachte in Brussel zitten. ??????

  En eens afvragen hoe het kan dat het nederlanderschap zogenaamd niet bekend is of wat dat dan zou moeten betekenen.
  Voor mij is het openstaan voor anderen. Mensen helpen die het nodig hebben. De nacht van Mies waar tientallen miljoenen geschonken werden. En al die “andere” nachten waarin belangeloos gigantische bedragen voor vreemden bij elkaar zijn geschonken. Belangeloos vluchtelingen opnemen uit Hongarije, voormalig Yugoslavië enz enz. Kortom een bevolking waar altijd de deur open staat en de grenzen, waar de tafel gedekt is en een aai over de bol, een schouder om uit te huilen en een doosje of zakje mee voor straks thuis.

  En dan nu. Zogezegd belangeloos! Een bedankje hoeft helemaal niet. Een lachend gezicht. Een blij mens. Prima.

  Maar wat is er veranderd!
  “De gast komt zonder aan te bellen in”je huis”. Legt “zijn poten op de tafel”. Schreeuwd om gratis eten! Boert en laat scheten en roept dat wij dat ook moeten doen. Vertelt aan het eind van de avond precies wat jij verkeerd hebt gedaan en hoe hij/zij het voortaan wil hebben.
  Geeft daarna aan dat het vanzelfsprekend allemaal gratis is. En vooral dat jij niet deugd en rascistisch bent. Dat de slavernij (volgens het idee van de gast) aan jou te verwijten valt. En als jij dan naar de voordeur loopt jij uitgelaten word door diezelfde gast omdat deze ook een gratis woning nodig heeft. Als je dan aan het einde van jouw pad/oprit komt staat daar een kassa zodat jij aan de gast mag betalen wat het jouw gekost heeft. En dan vanaf de stoep zonder jas door wat eens jouw raam was op wat eens jouw tv was hoort en ziet van een “mevrouw” dat de blanke man rascistisch is!!!”

  En nu ik het hier zo terug lees ik denk : maar wat is nu eigenlijk het probleem????
  NOOT :
  Bij verborgen verleden werd gekeken naar de stamboom van Jürgen Rayman, tante Es, zeer kritisch voor wat betreft het slavernijverleden van “de hollanders” lees blanke mensen. Ook hier weer altyd door deze “mevrouw” benoemd als wit probleem naar de andere medemens!
  Maar dan blijkt dat zowel de complete familie uit alle drie de onderdelen van de stamboom uitkomen bij een van de grootste slavenhandelaren en nog erger slavenmakelaars in zowel Suriname, als Portugal en Brazilië!!!

  Zoals ik van mijn ouders heb geleerd overal kom je fijne mensen tegen en mensen die wat anders in elkaar zitten. Dus in ieder land, in ieder werelddeel en in ieder kleurtje!(voor mij is wit/blank ook een kleurtje).

  En ik laat mij door niemand vertellen zeker niet op grond van zogenaamde “feiten” dat de nederlandse/nederlander niet deugd.
  Want dat voelt pas aan als een grove leugen en zet ook mij “apart”!
  Als je werkelijk echt geen uirzondering wil maken ga dan eens echt de problemen benoemen die er zijn en ze samen proberen op te lossen. En kijk dan geen van allen weg als de veroorzakers toevallig uit jouw “groepje/land/club/streek/partij enz enz ” komen. Want dat is namelijk het moment waarop het probleem nog groter wordt!

  Het zijn niet “de foute” mensen die de kans grijpen, het zijn de “goede” die ze kans geven.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.