Alexander Pechtold niet blij met Evert Santegoeds

D66-baas Alexander Pechtold heeft een advocaat gezet op Evert Santegoeds. Hij heeft de hoofdredacteur van Privé met juridische stappen gedreigd. Dat vertelde de tijdschriftbaas gisterenavond in Shownieuws. De Privé pakt deze week uit met een groot interview met Anne Lok, die beweert dat ze abortus moest plegen van haar ex Pechtold. “Ze heeft echt alle ins en outs verteld en van alles laten zien die haar verhaal staven, zoals sms’jes waarin enorme ruzies totaal uit de hand lopen, papieren, mails.”

Haar verhaal heeft Privé wél gepubliceerd, maar die bewijzen níet. “Dat zien we niet in het blad, want afgelopen vrijdag zijn de advocaten van Alexander Pechtold al in het verweer gekomen, dus we hebben er nog even voor gekozen om dat rustig aan te doen en het in elk geval deze keer zo te brengen.”

Pechtold was furieus toen Privé afgelopen vrijdag contact met hem opzocht. “We hebben hem geconfronteerd met haar uitspraken in een heel lange mail met 21 vragen. We hebben hem verzocht om daar voor zondagavond op te reageren. Dat heeft hij inderdaad gedaan, middels een advocaat.”

Santegoeds: “We kregen allerlei dreigementen, ook van strafrechtelijke vervolging – van mij denk ik. Hij is er verder niet inhoudelijk op in gegaan. Het hangt dus in de lucht wat hij er zelf van vindt. De komende dagen zal blijken welk effect het heeft op zijn politiek functioneren.”

De D66-leider gaat het volgens Santegoeds nog moeilijk krijgen. “Ik weet niet of hij Prinsjesdag gaat halen en ik denk dat dat ook te maken heeft met zijn afstandelijke reactie (voor de camera van Hart van Nederland, red.). Ik vind hem erg kil en berekenend. Het is toch je ex, waarmee je vier jaar in bed hebt gelegen. Je kunt ook op een andere manier reageren.

Ik denk wel dat hij met een ander verhaal moet komen dan ‘ik herken me er niet in’. Zeker nu de grote media zich ermee gaan bemoeien, schiet hij daarmee tekort.”

Lees ook: Evert Santegoeds: ‘Anne Lok loog bij Twan Huys’ (vanochtend)

Foto: Omroep WNL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen