Vliegveldkarma treft Ajouad: geweigerd op vlucht

Geplaatst op do 02 aug 2018 om 13:10

Nog geen week nadat Ajouad El Miloudi op televisie opschepte over hoe hij met een zwangerschapsleugen al meer dan twintig keer heeft voorgedrongen op vliegvelden, wordt hij getroffen door vliegveldkarma. De KRO-NCRV-presentator is woensdagavond geweigerd op een vlucht van Air Arabia naar Marokko. En nu is hij zíedend. Hij plaatste direct woeste Twitter-berichten en nam contact op met de redactie van zijn collega’s op NPO Radio 1. Daar hield hij vanochtend een tirade.

El Miloudi twitterde gisterenavond boos: “Air Arabia Group, I’m on Schiphol Airport and my seat is gone. Take care of this please asap. Criminals! Lying to people and selling fake tickets! Tickets that don’t excist! Overselling the flights with 10%, thiefs!

Direct daarna belde hij met de redactie van het KRO-NCRV-radioprogramma De Ochtend, waar hij vanochtend zijn verhaal deed. “Mijn ouders zitten op dit moment in Marokko. Zij zijn vakantie aan het vieren. Ik had besloten om er een weekje naar toe te gaan en de familie op te zoeken.”

Dat is niet gelukt. “Ik vertrek gisterenavond netjes op tijd naar Schiphol en ik krijg een dame van Aviapartner, een grondstewardessenbedrijf, aan de balie en die zegt: ‘Sorry meneer, het vliegtuig is vol. Er wordt door Air Arabia structureel tien procent overboekt.‘”

Overboekt

Luchtvaartmaatschappijen overboeken vluchten altijd om zo efficiënt mogelijk te vliegen. “Air Arabia is een van de twee vliegtuigmaatschappijen die van de Marokkaanse overheid mag vliegen op Tanger en die boekt structureel tien procent te veel tickets. Ze doen het elke dag. Uiteindelijk ben ik wat langer in gesprek gegaan met het meisje en ze zegt: ‘Ik moet je vertellen: ik stuur elke dag minstens 8 mensen naar huis vanwege die overboekingen.‘”

Overboeken is iets van alle tijden, maar naar Marokko gebeurt het wel heel erg veel. Ik heb heel veel gevlogen, maar dit is wel heel extreem. Ik had gisteren een vrouw naast me van 80 jaar, die werd uitgezwaaid door kinderen en kleinkinderen. Die werd verteld dat er geen plek voor haar was. Die vrouw verstond het ook niet en wist niet wat er aan de hand was. Dat gebeurt dus elke dag.

‘Slechte mensen’

El Miloudi vindt de medewerkers van Air Arabia ‘slechte mensen’. De overheid van Marokko vindt hij nog erger. “Die vind ik misschien wel het kwalijkst van allen. Er is een grote behoefte aan vliegtickets naar Marokko, er is schaarste. Dat komt door de monopoliepositie die Marokko heeft gecreëerd. Er zijn maar twee vliegmaatschappijen die mogen vliegen op Tanger: Royal Air Maroc en AirArabia. Mensen betalen daardoor 700 euro voor een enkeltje voor een vlucht van tweeënhalf uur.”

Klagen heeft volgens hem geen zin. “Dat is het meest frustrerende aan alles. Het is een soort Marokkaanse stijl: je wordt monddood gemaakt. Niemand is bereikbaar: telefoons van tussenpersonen worden uitgegooid, zowel Royal Air Maroc als Air Arabia hebben geen Nederlandssprekende klantenservice. Hoe erg is dat?

Twee jaar gespaard

We hebben het hier over mensen die een heel jaar lang en soms wel twee jaar hebben gespaard om een enkeltje van 700 euro te betalen om op vakantie te gaan naar Marokko.”

Naar verluidt kan El Miloudi inmiddels rekenen op politieke steun. Het schijnt dat de PVV enkeltjes naar Marokko zelfs wil subsidiëren.

Lees ook: Ajouad El Miloudi gedraagt zich hufterig op vliegveld (30 juli)

Foto: NPO Radio 1
55 Reacties op “Vliegveldkarma treft Ajouad: geweigerd op vlucht”


 1. Rtd

  Whahaha karma!!! Geef die man aub geen aandacht meer…

 2. nic

  Soort licht eigen soort op…
  Mijn excuses Sunny, maar het is gewoon zo.

 3. Simon

  Haha Ajaoud, misschien kan hij ze vertellen dat hij zwanger is echt mee moet! Ik gun het hem van harte.

 4. Bart

  @Rtd Echt he. Wat een vreselijke jongen is dit toch. Totaal talentloos voor op televisie.

 5. Ray

  Had deze schertsfiguur ook een enkeltje, of hoop ik dan te veel?

 6. Curryworst

  Dus hij kan Air Maroc en Air Arabia niet te woord staan omdat ze geen Nederlands spreken?
  Dus hijzelf spreekt geen woord Engels? En natuurlijk geen Arabisch want dit mi grantenkind zal wel zo’n Berb ertje zijn.

 7. ox

  naar mannetje

 8. Paddy von Prick

  HAHAHAHA! Dit vind ik dan toch echt geweldig. Zag hem in Echt niet OK lekker opscheppen over zijn leugens. O, wat voelde hij zich het mannetje. En dan nu klagen dat er tegen hem wordt gelogen? Wat is leedvermaak toch mooi!

 9. Baron von Habenichts

  inder minder minder Ajouad. Ik han zijn naam niet eens uitspreken. Vies Marokkaans zwijn: wegwezen!

 10. wauter

  Naar verluidt kan El Miloudi inmiddels rekenen op politieke steun. Het schijnt dat de PVV enkeltjes naar Marokko zelfs wil subsidiëren, ROFL LOL!!!!!!!

 11. shrink

  Ajouad leutert gewoon een eind weg. Hij heeft natuurlijk op het laatste moment tijdens het hoogseizoen geboekt en ja, dan betaal je de hoofdprijs. Frustrerend hoor… Als je nu boekt voor een vlucht in september naar Tanger betaal je € 180 retour en dat is dan met 1 overstap met Ryanair en Iberia of Vueling. Hoezo monopolie van Air Maroc? Kletskoek!

 12. Sven L.

  Tja.. als je je eerder meld bij de gate heb je dat probleem niet, maar de passagier verderop in de rij haha.

  Overigens kun je ook gewoon via Madrid of Lissabon naar Tangier reizen.

 13. Albert Verlinken

  Sunny Berman: kom er maar in om deze racist op te knopen! Schandalig hoe hij over Marokkanen spreekt.

 14. HalloJumbo

  Shithole.

 15. Laniakea

  Journalistiek anno 2018: een publiek programma dat ruimte geeft aan een kwade reiziger met connecties bij de redactie. ‘Ik ben boos dus ik zal mijn vrienden van de radio wel even bellen.’

 16. Kevin

  Niemand heeft de artikel blijkbaar gelezen hierboven. Hij zegt absoluut niets verkeerds. Dat vliegtuigmaatschappij doet aan oplichtpraktijken.

 17. Coeus

  Karma?

 18. Niek

  Het ergste vind ik nog dat hij meteen tijd op de radio krijgt om zijn verhaal te doen. Elke dag hebben consumenten problemen met bedrijven. Kom op zeg. Deze man voelt zich echt verheven boven de rest.

 19. Frans

  Ajouad zegt letterlijk;

  ‘ Er is een grote behoefte aan vliegtickets naar Marokko, er is schaarste. Dat komt door de monopoliepositie die Marokko heeft gecreëerd. Er zijn maar twee vliegmaatschappijen die mogen vliegen op Tanger: Royal Air Maroc en AirArabia. Mensen betalen daardoor 700 euro voor een enkeltje voor een vlucht van tweeënhalf uur’

  Ik heb hetzelfde ervaren vorig jaar met Royal Air Maroc, maar dat werd ter plekken (snel) opgelost.

 20. Frans

  Ajouad zegt letterlijk;

  ‘ Er is een grote behoefte aan vliegtickets naar Marokko, er is schaarste. Dat komt door de monopoliepositie die Marokko heeft gecreëerd. Er zijn maar twee vliegmaatschappijen die mogen vliegen op Tanger: Royal Air Maroc en AirArabia. Mensen betalen daardoor 700 euro voor een enkeltje voor een vlucht van tweeënhalf uur’

  .

 21. danny

  Naar ventje,,alleen die kop al eeewwww

 22. Deadly Viper

  Dan heeft hij in Nederland mooi nog wat extra tijd om met zijn maat Brandsteder in wat fijne prullenbakken te schijten.

 23. Trudy

  Wat een nare man.. bah

 24. Wolter900

  Geweigerd op vlucht? Overboekt! Dat is niet geweigerd. Triest weer MC.

 25. Subarv

  En natuurlijk gelijk op twitter als een trieste aandachtsj unk
  Alsof iemand dit kan schelen eng nek ?

 26. ycheweiz

  Zoveel onjuistheden uitgekraamd door deze subsidieslurper. Hij is boos, ja dat zijn we allemaal wel eens. De gewone, normale bezitter van het Nederlandse paspoort telt tot 10 en vraagt na de oplossing.
  ps heeft Sunny Bergman al gereageerd op deze voor haar geliefde geslachtofferde minderheid.

 27. lopi

  Heel milieubewust van de Marokkaanse overheid om de tickets zo duur te maken. Ik zeg dit namens F. Dessing, G. Verbaan, C de Breij, van Jole, Van der Keuken, J. Klaver en nog eens duizend deugmensen.

 28. Oliver Peck

  Na de oplossing hoef je niet meer te vragen. Dat doe je alleen als de oplossing er nog niet is.

 29. ycheweiz

  De totale inborst van deze nep Nederlander is Marokkaans, zelfs tegen landgenoten gedragen zij zich als Marokkaan. Dit is bewijs dat integratie nooit maar dan ook nooit zal slagen.

 30. Snoepsoes

  Wow, ben jij symbolisch voor rechts?

 31. 0-;

  Ach gossie, die blonde Marokkaan is boos op de koning van Marokko.

 32. Ml

  Lopi is een tiefeslijert!

 33. Bas

  Crimineel die in de bak hoort.
  Bijnaam: NN, ook indirect betrokken bij 24 koper.

 34. Japie

  Over slechte mensen gesproken!

 35. kaaskijker

  Wat hebben die gasten toch een kort lontje, houd je grote lichtgetinte mu*l eens!

 36. Remi

  Ja lieve mensen, we hebben wat binnengehaald hier …
  Al dat lichtgetint tuig kost ons véle miljarden per jaar.

  Met 2.4 miljoen zijn ze inmiddels, onze getinte Medelanders.

  https://www.ad.nl/binnenland/nederlandse-gevangene-kost-250-euro-per-dag~acde86e8/

  https://www.tbsnederland.nl/faq/wat-kost-een-tbs-behandeling-per-dag/

 37. jdj2050

  Karma is een bitch en geld voor een enkele reis is zo opgehaald. Of had hij aangegeven dat de 80 jarige dame zwanger was?

  Hij is zo arrogant dat ze hem zelfs in Marokko niet meer willen zien.

 38. tim

  los van het voordringen en andere zaken ,heeft hij wel gelijk. Overgeboekt is erg triest. Wacht maar tot het jezelf overkomt dan ben je ook boos.

 39. Bert

  Vrouw van 80 had ook gezegd dat ze zwanger was, maar hoewel Marokanen fokken als konijnen geloofden ze dat bij de balie niet en mocht ze ook niet mee.

 40. pepe

  Arme sloeber.
  Karma.

 41. Q

  Ajouad El Miloudi vind ik een vervelende hypocriete Marokkaan. Hoop dat hij teruggaat naar zijn beloofde land Marokko. Ga daar maar zeuren en laat ons met rust.

 42. Graftak

  Wat Q zegt

 43. merel

  Wat een vreemde foto : -)) is vast niet van vandaag : -))

 44. Alexander

  Boontje komt om zijn loontje, die luchtvaart maatschappijen hebben zijn bericht van 30 juli ook gelezen en zetten dit akelige arrogante k@t marokkaantje even op zijn nummer, hulde.

 45. Henkie

  Hopelijk gaat alles terug naar Marokko, ook wat hier geboren is. Je blijft toch vies tuig he.

 46. Mario

  Onzin TUIfly vliegt vanaf Rotterdam naar Tanger. Deze man moet minder op Twitter zitten en beter Googlen!

 47. Roos

  Hij heeft wel een punt.

 48. Marcel

  Ik kan retourtjes kopen voor EUR 136

 49. Robbie

  Is zijn vriendin dat zo dik dat ze er intrappen? lekker compliment aan zijn vriendin.

 50. RoccoS

  Ze gooien de mensen met de goedkoopste tickets als eerste van de vlucht. Niets verbazend aan dat daar een paar D-status BN’ers tussen zitten.

 51. nic

  Maar TUIfly is aan bedrijf van witte mensen, voor iedereen.
  Dat wil je toch niet.

 52. Jonathan

  KARMA.

 53. BRAAK

  Wie de koeskoes kaatst krijgt hem terug.

 54. Remco Slikzaad

  Dit is goor tuig. Hij is vadsig en dik geworden, hij was alleen goed om zijn kop te houden en zich te laten leegzuigen, maar nu hij dik en arrogant is geworden moet hij eigenlijk worden opgeknoopt of moet zijn keel op halalwijze worden doorgesneden. Dit slappe excuus voor een man dient geen enkel doel meer. Om op te kotsen. Hopelijk krijgt hij binnenkort een zeer pijnlijk levenseinde.

 55. BRAAK

  In de|Koran staat dat dit gedrag zwaar wordt gestraft!!!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.