Radio 538 wil verjongen nu Edwin Evers (47) vertrekt

Geplaatst op Thu 02 Aug 2018 om 15:00

Menno Koningsberger, de directeur van Talpa Radio, wil het vertrek van Edwin Evers per januari 2019 aangrijpen om Radio 538 te gaan verjongen. Dat zegt hij in gesprek met NRC Handelsblad. De 47-jarige Evers trekt met zijn programma Evers Staat Op relatief oude luisteraars. “538 is een heel breed station geworden. Met de relatief oudere luisteraars van Evers doordeweeks in de ochtend en Dance Departement, een programma met de nieuwste dance-hits, op zaterdagavond.”

Dat zijn twee uitersten, legt Koningsberger uit. “Als marktleider kom je daarmee weg, maar het is belangrijk dat het station de kracht behoudt jonge mensen naar de radio te trekken.”

Het vertrek van Evers moet een nieuw tijdperk inluiden bij 538. “We willen het aangrijpen om te vernieuwen“, zegt hij. “Radio 10 is voor de ‘bovenkant’ van de markt: luisteraars van 30 tot 59 jaar. Sky heeft een vrouwelijk profiel. Veronica is voor mannen tussen 20 en 49. En 538 is voor de onderkant. We moeten ook voor het medium blijven werven.

Is jongeren werven voor de radio niet wishful thinking, gezien de luistercijfers van NPO 3FM? “Dat jongeren niet meer radio luisteren is pertinent onzin. Ze luisteren alleen niet meer naar 3FM.

Ik wil niet veel zeggen over anderen. Maar wij zijn heel consistent. Veel en snel veranderen is nooit goed, dan raken luisteraars hun houvast kwijt. 538 koestert tradities.

Het interview met Menno Koningsberger kunt u lezen op de NRC-site.

Foto: Radio 538
42 Reacties op “Radio 538 wil verjongen nu Edwin Evers (47) vertrekt”


 1. Lodewijk

  Is deze homo een broer van Hans van der Togt?

 2. valerie

  In enkele woorden geeft deze meneer aan waar 538 voor staat, welke doelgroep, welke koers er gevaren gaat worden, kortom een duidelijke visie. Precies waar het mis ging met 3FM.

 3. Baron von Habenichts

  @Lodewijk
  Nee het is zijn vuile volle neef.

 4. Martijn

  Dane kan niet tippen aan Evers. Succes met je onderkant!

 5. Bassie

  Wat is dit voor EO hoofd.

 6. Jan

  Ik ben nu al afgehaakt bij 538 Frank Dane of Zane. Wat een kwal En dan nog een paar schooljongens erbij ‘s-morgens. Jezus pure ellende dat gaat het niet worden bij 538.

 7. pieter 52

  Radio direkties en programmaleiders zijn helemaal verkeerd bezig! overal zie je
  dat ze jongerengericht willen draaien , met als gevolg… ja vul maar in
  zelfs lokale omroepen die zeggen dat ze moeten opboksen tegen 538 3 fm SKY
  hebben hoogmoed waanzin
  Het is veel beter een brede doelgroep aan te houden dan je je op jongeren te gaan richten dom dom oliedom want waar staat 538 het meeste aan ,…… juist in fabrieken , bedijven!! en jogeren hebben allang 538 net zoals 3 fm vaarwel gezegd!
  Mensen willen ganbare muziek uit heden en verleden het hollandse plaatje er tussen door , en als je alleen voor de jonge jeugd gaan draaien verlies je je luisteraar en wat willen jongeren eigenlijk house hiphop hardrock trence en dergelijke, nou rekenn maar… je houd geen luisteraar over
  Als populaire radiozender moet je draaien wat de massa wil, en niet wat de adverteerder wil!!!Er waren twee grote zenders die daar aan voldeden… VERONICA periode 1959-74 en RADIO NOORDSEA die ook later als hoofdzakelijk zich op het Nederlands product ging richten
  en dan had je de rotterdamse niet landelijke com radiozender Holland fm met een ijzersterk muziek format . jammer dat deze zenders niet meer bestaan!
  Voor 538 zo voorspel ik.. dat ze op plek 4 komen te staan in de ranglijst en radio 10 gold zal ze voorbij gaan !!!

 8. Baron von Habenichts

  Ik lig hier wel onder een vergrootglas zeg, iedere keer als ik zeg dat JdM jr. niks kan word ik gemodereerd….

 9. Adje Roland

  Huidige radiozenders zouden worden weggevaagd in grote steden als de oude piratenzenders daar zouden mogen uitzenden. Maar ja daar kon dat gore
  politieke zooitje geen invloed op uitoefenen dus die moesten verdwijnen. Alleen maar schaapjes die elkaar namekkeren en de teringzooi van internatiomale platenmaatschappijen moeten draaien.
  Radio is nog nooit zo slecht geweest het is van po tot co gewoon dramatisch.

 10. J. De Hoop

  Zo marketings eikel die zijn eigen moeder nog verkoopt. Sky radio dat zooitje dat alleen maar reclame shit heeft en af en toe shitmuziek. Sky kan je geen radio noemen.
  Je moet toch echt afgestompt zijn als je naar Sky luistert.

 11. Flip de Beer

  M op 538

 12. Lies

  @pieter52: idd. Ik ga Edwin Evers echt missen in de ochtend. Dat verjongen is nergens goed voor. Prima dat Frank Dane zijn ochtendshow overneemt, maar zijn sidekicks vind ik niet leuk, grappig, of gevat.
  Never change a winning team.

 13. Lies

  De meeste zenders vergeten dat ze met hun jongeren van toen mee moeten gaan. Die doelgroep heeft zich jaren geleden aan hun gebonden, en die doelgroep zou je moeten koesteren.

  3FM is het voorbeeld van slecht beleid.

 14. Jan Bessenbrugge

  Ben ik daar 65 jaar voor geworden om te constateren dat ik nergens meer bij hoor.

  Ober discrimineren de mond vol maar voor de reclamejongens geldt dat kennelijk niet.

  Dus ik mag vanwege mijn leeftijd naar Max of radio 5?

  Zo’n Talpa pipo ziet er toch niet uit zeg, ga eerst eens er behoorlijk uitzien vriend, voordat je je baas nal*lt. ja nu discrimineer ik, op uiterlijk, sukkel

 15. tim

  Menno ziet er ouder en klassieker uit dan Edwin Evers

 16. pieter 52

  @ JAN BESSENBRUGGE De helelokale- reg- landelijke en com radio markt is verziekt geraakt door adverteerders ,zij betalen dus bepalen, zo raakt een presentator, programmamaker zijn vrijheid kwijt ! het is van ongehoord gedrag dat die jonge programmaleiders verbieden bepaalde muziek te draaien, Radio NH bijvoorbeeld heeft ook van die jonge gasten die niet weten wat de luisteraar wil!
  vele zijn wegjejaagd o.a. HANS VAN WILGENBURG , ANNE VAN EGMOND , en oh wee als je durft een oud plaatje te draaien, en sommige muzieksoorten moeten eerst een fiat voor aangevraagd worden, te gek voor woorden De luistercijfers van RADIO HN zijn dan ook gehalveerd om van lokale omroepen maar te zwijgen
  die er ook een verkeerd beleid op na houden , denken dat jongeren naar een lokale omroep in Hilversum luistert nou de lokale omroep is na sterven na dooooood ,en die er nog zijn worden kunstmatig in stand gehouden ! er verdwijnen dan op ten duur horderden lokale omroepjes omdat ze de luisteraar niet bereiken, en de verkeerde muziek draaien, of iedere dag steeds t zelfde non stop uurtjes draaien overdag en meestal muziek die totaal niet aanslaat bij de iets oudere luisteraar,
  maar ze hebben er maling aan, ouderen mogen niet meer naar de radio luisteren , oude doelgroepen leveren geen reclamegelden op ! En de adverteerder loopt ook met oogkleppen voor alsof jongeren meteen naar de winkel loopt, Radio reclame levert doorgaans helemaal niets op voor de adverteerder dus waar zijn ze mee bezig,
  Daarom is radiomaken niet leuk meer !

 17. Bart

  @Jan Dat is ook de bedoeling. Je moet naar Radio 10 of Veronica.

 18. Joop de Haap Scheffer

  Menno is een volle nicht van Hans van der Togt. Van radio geen verstand dus.

 19. Rick

  Die zogenaamde hetero Dane (“Ik ga samenwonen”… ja ja, met een MAN) is de nieuwe Albert Verlinde. Daar haal je geen jongere doelgroep mee binnen.

 20. David

  @ Flip. M – Pop Muzik ’79

 21. aammehoela

  Ben het eens met Pieter 52 – 16:23. Zodra je teveel rap en hiphop gaat draaien ben je de luisteraar kwijt. Het zijn enkel een bepaalde groep tieners zonder muzieksmaak die naar deze k u t muziek luisteren.

 22. Bart

  @ Pieter 52 Helemaal eens!
  Niet te hopen dat ze dit ook bij Radio M gaan doen.

 23. pieter 52

  Dank voor de bij val Na 20 jaar een soort van arbeidsvitamine programma`s gemaakt te hebben,en de smaak van het Nederlandse volk kent, gelet op de verzoeklijsten , weet je er wel een klein beetje van af wat de luisteraar wil !het is nog steeds het oude Veronica geluid op zee kwa muziek format en een plaatje van de zangeres zonder naam bijvoorbeeld….. geen bezwaar hoor ! en daarna gewoon een hitje en een ouwe gouwe uit de jaren 60 Niet voor niets trekken de oude VERONICA herhalingen als ze weer eens zoveel jaar bestaan , en terugblikken met oud dj`s, zoveel luisteraars!

 24. Guus

  Evers weg, ze gaan het merken. Dane zal wel enigszins luisteraars trekken, hij is immers inmiddels een beetje bekend van tv, maar hij gaat de oorlog in de morgen voor 538 niet winnen.
  Beter zou zijn geweest om Ekdom er neer te zetten. Hij heeft ruimschoots ervaring op dit gebied, samen met de juiste energie.
  Met Dane wordt het oeverloos kinderachtig gedoe, een soort Boulevard op de radio.
  Verder is het muzikale format in het algemeen veel minder van belang dan het pakweg 20 jaar geleden was.
  Tegenwoordig zijn het de radioshows, gedragen door jocks met persoonlijkheid, die scoren. Ongeacht wat er wordt gedraaid.
  Dat laatste is bijvoorbeeld het grootste probleem bij 3FM. Allemaal jocks zonder ook maar een greintje persoonlijkheid, met hetzelfde muzikale format als 538.
  Alleen scoort 538 er wel mee.

 25. Mark

  Menno wa ben de gij een kletser
  Dun evers kan geen mens evenaarden
  Dus dit gaat gewoon luisteraars kosten
  Edwin e zijn site kik waren gewoon de beste
  Daar zal de gij nu wel achter komen mee oe gezever
  Want dun dane is belange na geen evers

 26. Laurens

  Met deze indeling is het bijna zeker dat hij wordt ingezet op radio 10. Of zou hij radio Veronica uit het slob mogen trekken?
  Opzeker dat hij wel op het tijdslot 16.00 -19.00 wordt ingezet, op welke zender hij ook terecht komt. Een grote naam als Evers zet je niet op een achteraf gelegen tijdslot.

 27. Dantheman

  @ pieter 52
  Lokale radio en ziekenomroep is niet te vergelijken met landelijke radio.
  Daar gelden nu eenmaal andere wetten en regels.

 28. Flip de Beer

  M op 538!

 29. L.

  Vind het altijd zo grappig dat die ouwe l#llen die in het management zitten willen verjongen. Dan gaat het mis! Ze hebben geen idee wat jongeren bezighoudt!

 30. Peanut

  Heel slim dit. De verjonging heeft ook goed gewerkt (not) met de middagshow. 538 krijgt flink om de oren van de weggestuurde Ruud de Wild.

 31. Ron

  @Guus: Ekdom past daar toch helemaal niet, denk eens na. Er wordt gezegd dat 538 zich op jongeren gaat richten daar past dan geen Ekdom bij. Simpel verhaal.

 32. Bart

  @Guus Ekdom zal wellicht eerst zijn gevraagd voor 538 maar dit hebben gewijgerd omdat het geen dj is die alleen maat hitjes wil draaien. Radio 10 is een hele goede keuze voor Gerard Ekdom. Helemaal op zijn plek. Radio Veronica was ook nog wel wat voor hem geweest. Met Giel daar nu hebben ze echt een misser gemaakt.

 33. Niek

  @
  Ron
  Wat ben jij ongelooflijk dom zeg.
  Dus met Dane richt je je meer op jongeren?
  Graag herinner ik je eraan dat Ekdom vrijwel niet anders heeft gedaan in zijn gloriejaren op 3FM en met zeer goede resultaten.
  Blijkbaar luister jij alleen naar ouwe l ullen zenders en ken je Ekdom alleen maar daar van.

 34. Jordao

  Het blijven slap en soms domlullen op die radio zender. Evers kan nog goed balanceren en nuanceren maar die sidekids zijn vaak zo slecht geïnformeerd over mediazaken en soms geografisch slecht onderlegd. Misschien dat de jonge doelgroep zich daar niet aan storen. Zoals Frank Dane, die gozer zit maar wat slap te lullen over onderwerpen die nergens op slaan. Een zeer oppervlakkig persoon. Ik vind dat geen goede vervanger voor Evers. Op de kermis zou ie niet misstaan.

 35. 1,2,3,4,5,6,7,8,9, Tineke

  @Pieter52,

  U kraamt wel een hoop onzin uit.

  Allereerst u bent niet de doelgroep luisteraar waar Radio 538 op zit te wachten!
  En dat heeft helemaal niets met uw leeftijd te maken, maar met uw oude ziel!

  Radio 538 is een brede zender voor jong (Top40, Dance Department en alle Dance DJ´s en oud (Top40 en overige dag uitzendingen).

  Verder had je Radio Noordzee Internationaal 1971-1974 als commerciële zeezender met o.a. Ferry Maat en je had daarna Radio Noordzee met o.a. Ron Brandsteder op de kabel met Hollandse muziek.
  Twee totaal verschillende bedrijven!

  Radio 10 gold heet al jaren Radio 10

  Misschien is http://www.extragold.nl iets voor u?
  Of toch Radio 5.

 36. Henriette

  Radio 5 is waardeloos. Tineke praat tegen de luisteraars alsof ze dement zijn.

 37. pieter 52

  @ DANTHENMAN lokale omroepen moeten zich ook houden aan de omroepwet en de regels hanteren die het Com vsan de media voorschrijft De lokale omroep valt onder de publieke omroep
  huis omroep is wat anders !!

 38. Jan Bessenbrugge

  @Pieter 52,
  Je ziet alweer dat tegen heilige huisjes wordt aangeschopt. Men voelt zich kennelijk toch aangesproken.

  De lokale omroep zijn inderdaad op sterven na dood. Als ze er nog zin dan ook draaien zij alleen maar de standaard muziek, die je hoort op Radio2-5 en de Talpa zenders. Want o wee als de luisteraar weg zapt. Nou dat ik al jaren want laat mij niet opdringen wat een zender oplegt en ben geen standaard kuddedier zoals de meesten.

  De relcame jongens hebben ons wijs gemaakt dat er doelgroep zenders moeten komen, dus de oude radio Veronica en RNI formule is door iedereen losgelaten. In een uur zat voor ieder wat wils en er werd, behalve voorkeur voor een zender hebben, nauwelijks geklaagd.
  Dit is een tijd dat iedereen, hoe onbelangrijk ook, een mening heeft en oordeelt, maar die tijd niet heeft meegemaakt.

  O jee, nu ben ik zeker een ouwe zak??

 39. Doe

  Top 40 mag van mij ook naar radio 10 en liefst van 15.00 tot 19.00.

  Radio 10 – Hitzone 87

 40. M. Zwartjes

  123456789 Tineke 538 is een brede zender??? Hahahahhahahahhaa ja jij hebt er verstand van, 538 een brede zender hahhahhahahaah

 41. Bart

  @Henriette Ik kan nu Radio M aanbevelen of als u in het zuiden woont Radio 2 België.

 42. pieter 52

  @ ja 123456789 Tineke BENT U WEL DE ECHTE ??

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.