Patty Brard ineens lief voor ‘lelijkerd’ Peter R. de Vries

Patty Brard en Peter R. de Vries zijn zo ongeveer elkaars aartsvijanden, maar door zijn doorslaggevende rol in de moordzaak van Nicky Verstappen is zij toch anders over hem gaan denken. Dat schrijft ze in haar column in Weekend. Brard is trots op De Vries. “Hoewel we nooit vrienden zullen worden, voel ik op dit moment wel de behoefte mijn enorme waardering voor zijn werk uit te spreken“, zegt de tv-diva. “Diep respect heb ik voor jouw vasthoudendheid en toewijding in deze zaak.

Ze hield het naar eigen zeggen bijna niet droog toen moeder Berthie Verstappen tijdens een persconferentie haar dank uitsprak aan De Vries. Ook op social media zag je toen dat de meningen ‘over de vaak ietwat pedante misdaadverslaggever in één klap massaal werden bijgesteld’, aldus Brard.

Deze kant van De Vries vindt Brard prijzenswaardig. “Goed, Peter R. heeft ook een kant die hier en daar wat irritatie kan opleveren, het is een dwingeland en zijn mening is de enige juiste, maar de Peter die we van de week in Maastricht zagen (…) had ik nog nooit gezien.

Waarom hekelt De Vries haar eigenlijk? “Als hij je niet moet, dan moet hij je niet. Bovendien heb ik natuurlijk jaren bij Shownieuws gewerkt en wil hij echt niets met dat programma, noch met de mensen die daar werken, te maken hebben.”

De hele column van Patty Brard kunt u lezen op de Weekend-site.

Oorlog tussen Peter en Patty

Het was in 2015 oorlog tussen Peter en Patty. Ze jureerden aan het eind van het jaar samen in de SBS 6-flop Mindmasters Live en in een column klapte Brard daarover uit de school.

Brard: “Twee avonden heb ik geprobeerd contact te leggenBij Peter werd het verzet steeds groter. Die man moet mij haten. Ik zal zijn niveau wel niet zijn. Hij brengt een onnodig nare, negatieve en arrogante sfeer met zich mee.

De Vries gaf aan zich er niets van aan te trekken. “SBS 6 en tv-producent Stepping Stone, haar werkgevers dus, hebben zich hier al van gedistantieerd.

Anderhalf jaar later vroeg het AD hem met wie hij geen 24 uur opgesloten zou willen zitten. “Nog niet eens 1 minuut met Patty Brard. Daar geef ik verder geen toelichting op, behalve dit: ik vind haar een vreselijk mens“, zei hij.

Brard daarop: “Lelijk blijft lelijk, daar hoef je verder geen woorden aan vuil te maken…

Lees ook:
Patty Brard vindt Peter R. de Vries ‘naar en arrogant’ (2 december 2015)
SBS 6 oneens met Patty Brard: ‘Peter R. wél waardevol’ (2 december 2015)
Peter R. de Vries leest column Patty Brard niet (3 december 2015)
Peter R. de Vries: ‘Patty Brard is een vreselijk mens’ (2 januari 2017)
Patty Brard vindt Peter R. de Vries een lelijkerd (2 januari 2017)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen