Nieuwe vriend Barbie afgezeken aan Shownieuws-desk

Samantha ‘Barbie’ de Jong is afgereisd naar een afkickkliniek in Schotland, maar vorige week introduceerde ze voor de camera van Shownieuws nog snel haar nieuwe vriend Jeffrey Lake. De spotlights bevallen hem goed, want gisterenavond stond hij ineens aan de desk van het SBS 6-programma. Hij belandde daar echter niet in een warm bad; de deskundigen vroegen zich namelijk af waarom hij en Barbie zich niet aan hun mediastop houden. Waarom toch elke keer de aandacht opzoeken?

Barbie en Jeffrey kennen elkaar nu een paar weken, maar toch is hij al haar nieuwe vriend. Hij vindt het lastig dat ze nu een tijdje in Schotland zit. “Het is best emotioneel, want je stapt natuurlijk zomaar in een relatie. Normaal als je een relatie begint, dan ga je leuke dingen met elkaar doen. Ik neem afscheid van haar en dat gaat best lang duren: vier maanden. Dat is niet zomaar iets.”

Pas in december keert Barbie weer terug. “We hebben 3 december uitgerekend, ja.”

Weekend-baas Bart Ettekoven: “Dat moet je niet zeggen, want dan staan alle media en fotografen straks op Schiphol.

Jeffrey: “Ja, maar daar ontkom je niet aan, dus in principe… Het is een hele lange tijd zestien weken. Voor mij is het heel zwaar, maar voor haar is het nog honderd keer erger.”

Kritische Wietze

Vervolgens begon Show-presentator Wietze de Jager kritische vragen te stellen over zijn keuze om in de spotlights te treden. “Mag ik jou vragen wat jou hierin drijft Jeffrey? Je bent natuurlijk de vriend, hè, dus je kunt er ook voor kiezen om op de achtergrond te blijven en je er verder niet mee te bemoeien. Gewoon Samantha adviseren om even niks te doen. Je bent hier ook weer vanavond, je bent veel te zien. Moet ik je ook zien als een soort van woordvoerder van haar?

Jeffrey: “Ja, goed, zij wilde zelf natuurlijk niet aan het woord komen, omdat ze eigenlijk mediarust wilde hebben. Dat is te allen tijde nog steeds niet gelukt. Ze post zelf ook te allen tijde elke keer fotootjes en dingetjes op Instagram, omdat het moeilijk is voor haar om er afscheid van te nemen. Als je gewend bent dat elke dag te doen, is het een soort afkicken.”

Is ze verslaafd aan media-aandacht? “Ik wil niet echt speculeren over aandacht die ze vraagt, maar meer dat ze niet snel dingen doorheeft die ze doet.”

‘Je neemt haar niet in bescherming!’

Ettekoven merkte daarop op dat Jeffrey zijn Barbie niet bepaald afschermt. “Er is niemand in haar omgeving die haar daarvoor beschermt. Jij in principe ook niet, want ze kwam vorige week uit die kliniek. Toen heeft ze een interview gegeven aan de Weekend en aan Shownieuws. Ook jij zegt dan niet: ‘ Sam, dat moet je effe niet doen, wij doen een mediastop, punt.‘”

Jeffrey: “Dat punt wilden we bereiken natuurlijk. Ik ben nu kort in haar leven, we zijn negen weekjes verder. Uiteindelijk kom ik uit een ontspanningsvakantie vandaan, omdat ik het zelf ook megadruk heb in mijn eigen dingen, en dan stap je eigenlijk in een zwart gat. Vervolgens heb je eigenlijk alleen maar negatieve aandacht. Dat is niet heel aantrekkelijk, voor mij ook niet.”

Ik vind het gewoon belangrijk dat je je eigen woord kan doen. De bladen en dingen maken hun eigen verhaal. En ik vind het belangrijk dat de mensen in Nederland gewoon weten hoe het met Samantha gaat.”

Mediastop

Toen Jeffrey opmerkte dat Yuri van Gelder en Thomas Berge ook in de Schotse kliniek hebben gezeten waar Barbie nu naartoe gaat, zei Wietze: “Het enige verschil is wel dat we bij die mensen ook de partners niet heel erg zien. Het is wel opvallend hieraan dat jij zo naar voren stapt en dat jij dus ook wel ergens de schijnwerpers opzoekt om het verhaal te vertellen.”

Jeffrey: “Zij had in het begin een andere woordvoerder, Michel, dat was een soort manager. Hij is er volledig uitgestapt, want hij voelde zich in de maling genomen toen dat incident gebeurde met Samantha. Hij voelde zich voorgelogen. Er moet toch iemand zijn die haar beschermt en iets kan vertellen over haar. Ik sta aan haar zijde, want ik ben natuurlijk haar vriend.”

Bart Ettekoven besloot het item met een reactie van de woordvoerder van Barbie’s ex Michael. “Wij hebben ook even geprobeerd Michael te pakken te krijgen, maar hij heeft een mediastop en houdt zich daar wél aan.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen