Joosten baalt van bezuinigingen, maar blijft NPO trouw

NPO 1-ster Astrid Joosten baalt flink van de bezuinigingen bij de NPO en heeft hier ook last van, maar toch denkt ze er niet aan om BNNVARA net als Paul de Leeuw in te ruilen voor een commercieel avontuur. Dat zegt ze vandaag in het AD. Joosten vindt het vertrek van De Leeuw jammer. “Ik voelde de bui bij Paul wel hangen. Het heeft echt te maken met de onrust die nu heerst. Hij kreeg hier bij BNNVARA heel weinig zekerheid meer. Dus ik snap zijn keuze wel. Maar ik vind het wel heel zonde.

Ze gaat hem niet volgen naar de commerciëlen. “Ik werd soms gevraagd eens te komen praten en dat deed ik ook wel, maar het kwam altijd van mijn kant op een ‘nee’ uit. Ik ben toch echt een vrouw voor de publieke omroep. Als ik zelf geen tv zou maken, zou ik ook naar BNNVARA-programma’s kijken. Ik heb een lange carrière van ruim 35 jaar en ga nu niet meer verkassen. Dan moet je me er echt uitgooien.

Wel baalt Joosten van de bezuinigingen bij de NPO. “De budgetten gaan steeds verder omlaag, dus ja, ik ben wel bezorgd. Bij 2 voor 12 gebruiken we al steeds minder foto’s en filmpjes, die moet je namelijk ook allemaal betalen. Bij een vraag over een filmacteur lieten we eerst een scène zien, nu is het vaak een poster. Wat is de volgende stap, dat ik die acteur zelf moet nadoen?

Dit is echt een vervlakking en verarming. Jammer dat onwetenden altijd maar discussiëren over de topsalarissen bij de publieke omroep. Dat zijn misschien vijf mensen. Dat is bij elkaar zo weinig geld, daar gaat het helemaal niet over.

Vanavond begint Joosten met de S.P.E.Lshow op NPO 1. Ook daarover vertelt ze in het interview in het AD, dat u kunt lezen op de AD-site of via Blendle.

Foto: Annemieke van der Togt

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen