Joosten baalt van bezuinigingen, maar blijft NPO trouw

Geplaatst op do 02 aug 2018 om 11:45

NPO 1-ster Astrid Joosten baalt flink van de bezuinigingen bij de NPO en heeft hier ook last van, maar toch denkt ze er niet aan om BNNVARA net als Paul de Leeuw in te ruilen voor een commercieel avontuur. Dat zegt ze vandaag in het AD. Joosten vindt het vertrek van De Leeuw jammer. “Ik voelde de bui bij Paul wel hangen. Het heeft echt te maken met de onrust die nu heerst. Hij kreeg hier bij BNNVARA heel weinig zekerheid meer. Dus ik snap zijn keuze wel. Maar ik vind het wel heel zonde.

Ze gaat hem niet volgen naar de commerciëlen. “Ik werd soms gevraagd eens te komen praten en dat deed ik ook wel, maar het kwam altijd van mijn kant op een ‘nee’ uit. Ik ben toch echt een vrouw voor de publieke omroep. Als ik zelf geen tv zou maken, zou ik ook naar BNNVARA-programma’s kijken. Ik heb een lange carrière van ruim 35 jaar en ga nu niet meer verkassen. Dan moet je me er echt uitgooien.

Wel baalt Joosten van de bezuinigingen bij de NPO. “De budgetten gaan steeds verder omlaag, dus ja, ik ben wel bezorgd. Bij 2 voor 12 gebruiken we al steeds minder foto’s en filmpjes, die moet je namelijk ook allemaal betalen. Bij een vraag over een filmacteur lieten we eerst een scène zien, nu is het vaak een poster. Wat is de volgende stap, dat ik die acteur zelf moet nadoen?

Dit is echt een vervlakking en verarming. Jammer dat onwetenden altijd maar discussiëren over de topsalarissen bij de publieke omroep. Dat zijn misschien vijf mensen. Dat is bij elkaar zo weinig geld, daar gaat het helemaal niet over.

Vanavond begint Joosten met de S.P.E.Lshow op NPO 1. Ook daarover vertelt ze in het interview in het AD, dat u kunt lezen op de AD-site of via Blendle.

Foto: Annemieke van der Togt
18 Reacties op “Joosten baalt van bezuinigingen, maar blijft NPO trouw”


 1. Peter

  De belangstelling van de commerciëlen was dan ook bijzonder groot in mevr. Joosten.

 2. Robert

  Kunnen er best 5 zijn Astrid, maar er zijn er een paar die dubbel verdienen als een programma wordt aangekocht, bij hoe verrassend een bedrijf van hunzelf.
  Zo verdienen ze nog veel meer.
  Lekker nog paar jaar 2 voor 12 doen en lekker in je penthouse zitten.

 3. Martin

  Joosten kost 180 ruggen belastinggeld en ze levert nul.

 4. RaymondVL

  NPO-1 ster????????

 5. weethetbeter

  Ja,ze heeft een goed inkomen bij de NPO ,zie hier boven daar kan ze goed van rondkomen .

 6. Lodewijk

  Hahaha ik zit op Joosten te wachten, ga lekker participeren omhoog gevallen omroepster.

 7. chris

  Blijk dat se vanavond weer op de TV verschijnt. Een beschaafde vrouw met kwaliteit.
  Ben het echter niet eens met haar mening over de Leeuw. Een grootverdiener, die dat niet meer waarmaakt.

 8. chris

  Reactie kwam niet juist over, moet zijn BLIJ i.p.v. blijkt; SE moet zijn ze.

  Bij deze hersteld.

 9. Lonneke

  Volgens een onderzoek van de NRC is een uur televisie in Nederland een stuk duurder dan in België. Het kan dus wel degelijk goedkoper zonder kwaliteit in te leveren. De kwaliteit kan misschien zelfs wel omhoog.

 10. Karel

  Wie is deze vrouw uit vervlogen tijden, help mij even?

 11. Bassie

  Blijft leuke dame

 12. Rick

  Joosten mag (MOET) met pensioen

 13. Sonja

  Het oude lijk krijgt 2 ton, prijst af en toe haar eigen kattenzeikwijn aan en presenteert soms een overbodig tv-programmaatje waar relatief weinig naar wordt gekeken. Zo gaat het al 20 jaar met haar!
  20 x 2 ton innen en er amper iets voor hoeven doen, maar wel klagen over eventuele bezuinigingen.
  Er kan bij dit debiele clubje nog veel meer worden bezuinigd door dit soort slapende 2-tonners er uit te gooien!

 14. Baron von Habenichts

  Leuk man, dit is de VARA! 2 ton voor dat oude lijk, 5 ton voor die zwetende worst die denkt dat hij mooi kan zingen met zijn spekhandjes en 7 ton voor die bijna afgestudeerde eikel, die meer verdienen moet (lees: van ons belastinggeld graait) dan onze MinPres. De rode haan moet definitief onder zijn vuile kloten worden geschopt en worden platgetrapt om nooit meer terug te keren. Weg met die rooie rakkers.

 15. Eddie Meijer

  Wat een negatieve reacties hier ! Als je haar Twee voor Twaalf niet leuk vind kijk je gewoon niet. Maar misschien loopt het programma al zo lang omdat er mensen zijn die het WEL waarderen en ja dat de vragen voor de meeste lezers hier te moeilijk zijn is natuurlijk een beetje sneu maar dan had je gewoon wat meer om je heen moeten kijken en toch je school moeten afmaken.

 16. Jordao

  Idiote reacties , jaloezie , afgunst en weet ik veel wat . Typisch Nederlands. Zelf hebben die negatievelingen geen ruk bereikt in hun leven alleen maar respectloos afzeiken.

 17. Jordao

  @Sonja, “het oude lijk” ?? weet niet hoe oud jij bent maar mocht jij veel jonger zijn en later haar leeftijd mag hebben dan zijn jouw rimpels niet meer te tellen denk ik. Dus niet om aan te gluren. Zij ziet er op haar leeftijd nog heel goed uit!

 18. BRAAK

  Joosten ga heen, je bent net een opgetuigde kerstboom, oma.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.