Johnny de Mol op één in Revu’s beloftehitlijst

SBS 6-presentator Johnny de Mol staat dit jaar op één in de beloftehitlijst van Nieuwe Revu: de Nederlands Hoop Top 40 Onder 40. Hij staat op de cover met de nummers twee en drie: Bart Nijman van GeenStijl en Özcan Akyol. Dat is te lezen in de kiosk. De Revu-lijst brengt ’toekomstmakers’ in beeld. “Elke nieuwe generatie heeft zijn eigen leiders; jonge mannen en vrouwen die de toekomst een gezicht geven“, legt het blad uit. De Mol mag met zijn 39 jaar nog nét in de lijst staan.

De Mol is een echte weldoener; niet alleen op televisie, maar ook in het echt. Hij helpt vluchtelingen op Lesbos. “Een ander helpen voelt beter dan het winnen van welke prijs of het scoren van welke kijkcijfers dan ook.

Op twee staat zijn tegenpool: Bart Nijman van het rechtse GeenStijl. “Er moet wel eerlijk over de islam in het Westen worden gediscussieerd. Geenstijl is tegen wil en dank het laatste bastion geworden dat daarvoor strijdt.

Vroeger had je types als Freek de Jonge die de christelijke zuilen omver duwden, maar diezelfde mensen vormen nu een cordon sanitaire om de islam te beschermen. Ik lig daar ’s nachts wakker van.

En op drie staat dus Özcan Akyol. “Publieke figuren kunnen uit de mode raken, je moet niet denken dat dit eeuwig blijft duren. Statistisch gezien is het heel weinig mensen gegeven om altijd urgent en relevant te blijven.

Andere bekende medianamen in de lijst zijn Arjen Lubach op 16, Anne Fleur Dekker op 26, Ryanne van Dorst op 28 en Ruben Terlou op 34.

Het Revu-artikel ‘Top 40 onder de 40’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: MAX, Wessel de Groot

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen