Barend van Deelen: ‘NPO smijt met geld’

Barend van Deelen, die in 2017 overstapte van AVROTROS en 3FM naar Radio 538, vindt dat er bij de NPO met geld gesmeten wordt. In zijn jaren bij de publieke omroep zag hij hoe vele euro’s over de balk werden gegooid. Dat heeft hij gezegd in zijn show op Radio 538. Van Deelen strooit meer met geld dan John de Mol, aldus de radio-dj. “Ik ben nu anderhalf jaar weg bij de NPO. Ik ga nooit schijten op mijn oude nest, maar ik verdiende bij de NPO zó veel meer geld dan ik hier verdiende.”

Hij vervolgt: “Niet qua standaard contract, maar voor alle invalklussen kreeg je geld, je kreeg overal geld voor, je kon overal bonnetjes neergooien, je had redacties van vijftien of zestien mensen.”

De NPO zet vaak hele teams op projecten waar bijna niemand naar kijkt of luistert, aldus Van Deelen. “Ik heb programma’s moeten maken waar zes mensen naar luisterden en waar vijftien mensen voor werkten. Dat meen ik goudeerlijk.”

Er kan dus nog wel wat worden bezuinigd op de NPO? “Dit was in elk geval tot een paar jaar geleden zo.

Foto: Avrotros

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen