Telegraaf wilde Saskia Belleman liever niet in Jinek

Saskia Belleman is inmiddels een van de vaste gasten van Eva Jinek, maar aanvankelijk wilde De Telegraaf zijn rechtbankverslaggeefster helemaal niet terugzien in de late-nightshows van NPO 1. Dat vertelt ze zelf in gesprek met de Volkskrant. De Telegraaf had geen vertrouwen in Jinek en Pauw. “Vanuit de hoofdredactie van De Telegraaf werd er de eerste keren schoorvoetend toestemming voor gegeven, vanwege het ingebakken wantrouwen op de redactie“, aldus Belleman.

De krant wantrouwde de uitnodiging aanvankelijk. “Die linkse omroepen zijn er alleen maar op uit om die rechtse Telegraaf onderuit te schoffelen. Onzin natuurlijk.”

Overigens zat Belleman er zelf eerst ook niet om te trappelen. “In het begin sloeg ik die talkshowoptredens af. Wie ben ik nou, dacht ik, niemand zit op mij te wachten.

Nu doet ze het graag, al is het soms wel zwaar. Haar dagen in de rechtbank beginnen immers al vroeg. “Tijdens de lunchpauze tik ik een update voor de website, aan het einde van de middag nog eens en ’s avonds schrijf ik het verhaal voor de krant.

En soms zit ze dan ook nog in een talkshow. “Op die dagen moet ik ook niet tussendoor op de bank gaan zitten, want dan stort ik in.”

Het Volkskrant-interview met Saskia Belleman kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen