Rick Brandsteder poept thuis in pedaalemmer

Rick Brandsteder heeft wel eens in de pedaalemmer van zijn keuken gepoept, omdat de schoonmaakster de badkamer aan het schoonmaken was. Dat vertelde de RTL Boulevard-ster zondagavond in het programma Echt Niet OK op NPO 3. Brandsteder kon het niet meer ophouden. “Ik ben dus thuis een keer wakker geworden en de avond ervoor hadden we thuis getafeld. Ik had hoge nood en de schoonmaakster was bezig in de badkamer. Ze had alles aan de kant gezet.

De presentator wilde het daarom even uitstellen. “Ik dacht: ik wacht wel even. Dus ik loop naar het koffiezetapparaat en in de keuken dacht ik: ik red het wel even, ik wacht wel even tot ze klaar is, want anders moet ik vragen of ze eruit gaat en dan gaat ze er straks weer in en dan ruikt ze het.”

Toen ging het mis. “Ik sta in de keuken en hield het niet meer. Ik kon niet eens meer lopen naar de badkamer. Het enige wat ik zie is de prullenbak en ik dacht: fuck it, ik ga gewoon. Ik doe het klepje open en ga zitten. Ik dacht wel: ik hoop niet dat ze nu even de keuken in komt.”

De vuilniszak ving Brandsteders drollen op. “Ik doe mijn ding en ik dacht: hoe ga ik mijn reet afvegen? Toen ben ik met aangespannen billetjes naar de theedoek gelopen en heb ik heel snel even afgeveegd, het in de prullenbak gegooid en klaar. Achteraf dacht ik: zeg gewoon tegen de schoonmaakster dat je moet poepen.”

Flat

Brandsteder heeft nog een gênant verhaal. Die heeft te maken met zijn angst voor liften. “Ik woon nu samen, maar ik heb er ook een tijd op los geleefd. Dat mag je best weten. Ik had een leuke dame, een scharrel. Die woonde op een flat, maar op de negende verdieping. Ik was zo bang om de lift in te gaan, dat ik er toch voor koos om de trap te nemen.”

Maar het was eigenlijk altijd voor een kort wippie. Quick Rick, noemden ze me altijd. Dan dacht ik toch: ik ga achttien trappen lopen en dan eerst drie kwartier boven wachten voor ik aanbel, voordat ik haar een keer van jetje kan geven. Dan ben je bang voor liften.”

Normen en waarden

Tot slot laat Brandsteder nog weten dat hij mensen altijd graag aanspreekt op hun wangedrag. “Normen en waarden staan bij ons hoog in het vaandel in de familie. Op een of andere manier wil ik mensen snel ergens op wijzen of ermee bemoeien. Het is een rechtvaardigheidsgevoel. Daarom ben ik ook wel eens verkeerd in het nieuws geweest.

Foto: KRO-NCRV

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen