PowNed bodyshamet dikke meisjes in Amsterdam

Geplaatst op do 05 jul 2018 om 13:18

PowNed-verslaggever Dennis Schouten maakt in een item over overgewicht een aantal dikke meisjes op het Amsterdamse Buikslotermeerplein belachelijk. Dat is te zien op YouTube. Als een oudere meneer aan Schouten vertelt dat hij vrouwen vaak dikker vindt dan mannen, wordt een jong meisje met overgewicht in beeld gebracht: “Als je ze hier ook ziet lopen, dan zijn de dames dikkerder dan de mannen.” Schouten beaamt dat vervolgens: “Er lopen hier een boel dikken, hè?” 

Vervolgens zegt de man: “Kijk, daar komt er weer eentje aan“, waarna er een ander meisje met een Kruidvat-tasje in beeld wordt gebracht. Schouten: “Och ja, dat is een beste hè, ha ha.” De meneer: “Ja, ha ha ha.

Wilfred Genee, die samen met zijn vrouw het boek Vullen of Voeden schreef, liet zich door Schouten interviewen in Soest. Hij vestigde de aandacht op een sportieve vrouw. “Kijk naar die mevrouw daar, die snapt het tenminste. Die is hard aan het rennen. Je moet wel een beetje discipline opbrengen.”

Schouten: “Ja, dat is wel een lekker ding, hè?

Het item ziet u onderstaand:

Foto: PowNed
44 Reacties op “PowNed bodyshamet dikke meisjes in Amsterdam”


 1. imade

  Echt.. wanneer wordt die walgelijke omroep uit het bestel gelazerd?

 2. dynamische dennis

  Ja als ik tegenwoordig naar de sauna ga dan word ik echt onpasselijk van alle volgevreten babyboomers met hun geaccepteerde vetkwabben.

  Het is echt om onpasselijk van te worden.

 3. Kaaskijker

  Is het bodyshaming? Ja. Is er een obees probleem? Ja.

 4. Brava

  “Een obees probleem”? Volgens mij heb jij een taalprobleem!

 5. Brava

  Net als de oudere meneer uit bovenstaand artikel overigens. “Dikkerder.” Jawel!

 6. Bastiaan

  Flikker toch op met zo’n reactie, @dynamische dennis!

  Als jij jezelf al ‘dynamisch’ noemt, dan geldt meestal het tegenovergestelde, dus durf ik wel te wedden dat jij met minstens dezelfde”geaccepteerde vetkwabben” rondzeult als je sauna-collega’s!

  Daarbij: jij hebt toch geen (fysieke) last van dikke(re) mensen? Dus als je die groep niet wilt zien, ga dan óf niet meer naar de sauna (of ga naar een ander sauna-adres), óf draai je hoofd gewoon om en kijk niet!

  Jouw reactie is dezelfde in lijn ls “ik vind homo’s/zwarten/moslims/downies/gehandicapten prima zolang ik ze maar niet zie (zoenen, knuffelen)” ! Sukkel !

 7. Curryworst

  Dikke mensen zijn gewoon vies.

 8. Uit het Vak

  lakker makkelijk scoren
  mensen die dit hier verdedigen zijn stumpers

 9. Sven L.

  Even terug naar de kern; Nederlanders worden wel degelijk dikker.

  Ik ging vroeger gewoon op de fiets naar school om maar iets te noemen. Tegenwoordig lijkt het wel of de scholen een eigen afslag nodig hebben om alle kinderen af te zetten, zo druk is het met auto’s namelijk. Vind ik geen gezonde trend.

 10. Jop

  Ik kan ook niet tegen enorm dikke mensen, je vraagt er bijna zelf km dat je het zover laat komen en mensen naar je staren. Het is toch ook ongelofelijk dat je het zover laat komen om zo dik te worden. Ook al zegt iemand dat hij of zij er weinig aan kan doen, ik ben van mening dat je er altijd wel enigszins wat aan kan doen door elke dag wat te bewegen. Dan hoef je nooit extreem dik te worden. Zelfs mensen met een lage stofwisseling kunnen door goed te bewegen en op hun eten te letten gewoon een normaal lijf hebben. Want hoe moeilijk is dat nou, even wat bewegen. Misschien zou de overheid enorm zwaarlijvigen eens verplicht op een afvalcursus moeten laten sturen.

 11. Bastiaan

  @Jop en de rest hier die lopen te zeiken over dikke mensen:

  Dik(ker) zijn heeft NIET ALTIJD te maken met te veel eten en te weinig of niet bewegen!

  Soms heb je gewoon aanleg of ben je er gevoelig voor om sneller dik te worden dan een ander, hoe vaak je ook naar de sportschool gaat.

  Ook kun je dik worden door medicijngebruik die je dan helaas moet slikken tegen iets wat je mankeert om te verhelpen danwel onder controle te houden!

  Het is zó gemakkelijk om altijd maar te kotsen op andersmans gebreken en te doen of degene er wat aan kan doen dat hij/zij zo is!

  Dus niks “elke dikkerd verplicht op afvalcursus”, nee, elke idioot hier verplicht op cursus om een beetje respect en begrip te kweken naar anderen toe die anders zijn dan jij !

 12. Jeroen

  Ieder jaar gaan de zorgpremies en ziektekosten omhoog, maar stoppen met vreten zullen die afzichtelijke, dikke tokkies niet doen.
  Daarom kunnen ze niet vaak genoeg voor schut worden gezet.
  Nóg erger voor schut dan ze in hun volgevreten dagelijks leventje al staan.

 13. Jeroen

  @Bastiaan
  Leg de schuld maar bij anderen neer.
  Allemaal slappe excuses!

 14. QTY

  Jeroentje is zo te zien ook alleen maar niet dik omdat de k4nke® niet alleen zijn hersenen maar ook zijn vet aanvreet.

 15. K

  Het ligt net even genuanceerder. ..feit is dat er een groot probleem is,veel mensen worden steeds dikker…omdat goedkoop eten nu eenmaal vaak en veel voorhanden is…op iedere hoek van de straat staat wel een vreettent. ..in winkels zijn goedkope producten een optie voor mensen met een klein budget…gooi de frituurpan maar weer op standje vet…om een gezonde maaltijd te nuttigen kost tegenwoordig erg veel geld…groente etc zijn erg duur geworden…dat het een maatschappelijk probleem is lijkt mij duidelijk.

 16. Jeroen

  @QTY
  |<@nkeŕ in je kuť, dikke $let.

 17. Henk

  Mensen gaan door stress ook meer eten. En stress krijg je van de moderne maatschappij en onzekerheid over je inkomen en dergelijke. En die eieren met fipronil zal ook niet best zijn.

 18. Curryworst

  Wel ja, geef ‘de maatschappij’ maar weer de schuld.
  Ligt het daar niet aan dan krijgt Trump de schuld van alle ellende.
  Maar jongens, maak je niet dik dun is de mode.

 19. Peter

  Er zijn er veel compleet tonnetje rond. Zitten de hele dag op de asser te vreten en te zuipen. Hangen dan waarschijnlijk ook aan de uitkeringstap.

 20. dynamische dennis

  @Bastiaan

  Mensen die zwart/homo/gehandicapt zijn die kiezen daar niet voor.

  Mensen die dik zijn, die kiezen ervoor om dik te zijn. Dus daar zit wel degelijk een essentieel onderscheid.

 21. Japie

  Peter ook op tv zoals bv. het nijlpaardje Esmee van Kampen van Er komt een man bij de dokter!

 22. Shadow1100

  Door alle enge stofjes die de voedselindustrie door ons voedsel (gif)mengt zorgt er voor dat het hongergevoel in de hersenen blijft. Bij normaal eten voel je dat je “vol” zit. Maar ja, de pharmaindustrie verkoopt wel medicijnen tegen de ziektes die we daardoor oplopen.
  De voedselindustrie maakt ons ziek en de Pharma maakt ons NIET beter..!!
  Gezonde, zieke en dode mensen. Alleen aan de 2e groep verdient de pharma. Dus wordt er voor gezorgd dat groep 1 naar groep 2 gaat en groep 2 niet naar groep 3……

 23. Johann

  Ach ja, Dennis, de onverstaanbare downey van Powned. Wie is hij dan om anderen te bodyshamen? Is hij soms God’s gift to women, net zoals jij, Curryworst?

 24. Johann

  @dynamische dennis…net zoals jij ervoor kiest om ontzettend dom uit je nek te lu.len?

 25. Wim

  Om naar dikke mensen te kijken is niet het probleem vindt je dit wel kijk de andere kant op. Wat dik zijn met zich meebrengt is wel schrikbarend. Van hart en vaatziekte tot gewrichtsproblemen en alles daar tussen. Dik zijn is niet altijd een keuze maar vaak is het wel een gebrek aan disciplines.

  Ik zeg mee bewegen en gevarieerd eten. Voor. Iedereen beter.

 26. Tss

  @ dynamische dennis
  Thu 05 Jul 2018 om 13:35
  Babyboomers? Laat me niet lachen!
  Elke dag zie ik ze staan bij school de uitgezakte “jonge” vrouwen.
  Achter de kinderwagen tussen de 25 en 40 jaar.
  Echte mama’s! Bah wat onsmakelijk! Dikke vetrollen blubber buik.
  Wij babyboomers noemen dit soort vrouwen werpwijven.
  Die mannen zoals jij hebben een “mooie” slanke den getrouwd.
  Man je bent gebruikt als dekhengst!
  Dus eigenlijk een kat in de zak gekocht!

 27. anoniem

  Een lichtgewicht als presentator is ook niet alles…

 28. Marianne

  Raaf is dus een babyboomer?

 29. F'iscadel

  Allemaal het gevolg door inmenging van een andere cultuur. De Amerikaanse vreetcultuur in ieder geval….stoppen met die inmenging.

 30. QTY

  @F’iscadel

  Je eigen naam is het gevolg van inmenging van een andere cultuur. Op de combinatie ‘ch’ na, zijn er geen echt Nederlandse woorden met de letter ‘c’.

 31. F'iscadel

  QTY. Niet zo bijdehand doen tegen mij malloot.

 32. René

  Dikke mensen stinken, zijn dom, lelijk en zwak.

 33. Klennis Krees

  Schande! Weg met POW

 34. Sjaak

  Dennis blijft een lekker ding, hij is grappig en adrem en een verademing tussen al die borstkloppende GroenLinks gutmenschjes bij de staatsomroep.

 35. anoniem

  @Sjaak: Ik moet even terugdenken aan de Jesse docu die werd verboden. Maar dhr. Rutte en ook dhr. Wilders kregen toen alle ruimte zieltjes te winnen..

 36. Bastiaan

  @dynamische dennis 17:02 :
  LEES even mijn reactie van 15:08 NOG EENS GOED DOOR, domme eikel !!!

  @René 19:17 :
  Ik heb in het verleden met aardig wat dames in diverse gewichtsklassen het bed gedeeld (omdat ik van zowel slank als vol houd) en ik kan je uit eigen ervaring dus één conclusie zéker meegeven: mijn vollere exen en one-nightstands waren van top tot teen vrijwel altijd by far frisser ruikend, schoner en hygiënischer dan mijn slanke scharrels!

  Ook waren mijn lieve ex “vollerds” bijna altijd een stuk intelligenter dan mijn slanke exen!

  Want over dat laatste neig ik wel eens te denken: hoe slanker een lichaam, hoe minder ruimte er lijkt te zijn om er ook nog een beetje intelligentie in kwijt te kunnen!

 37. Dennis

  @shadow1100, wat fijn dat er ten minste iemand wakker is. Klopt helemaal wat u zegt. Nog veel meer mensen zouden wakker moeten worden..

 38. Nope

  Shadow1100
  Thu 05 Jul 2018 om 17:18

  +1

 39. Luna

  Leuk hoor Dennis en het klopt met die dikke vrouwen.

 40. Jordao

  Geef mij maar een stevige volslanke vrouw met lekkere dikke billen en stevige dijen en kuiten dan een gratenhuis.

 41. Paul

  @ Jordao
  Pak je moeder dan.

 42. Suzanne van den Brink

  De vette varkens van de linkse rioolput van Nederland moeten maar eens in de kerker uithongeren. Misschien dat het wat helpt.

 43. Sunshine

  @@dynamische dennis
  Thu 05 Jul 2018 om 13:35

  Dan moet je daar gewoon weg blijven, en de baby-boomertjes lekker laten genieten, dat hebben ze verdiend na 45-50 jaar hard werken.

 44. Toti

  Als een enorm deel van de bevolking op hetzelfde moment te dik wordt, is dat NATUURLIJK ook een maatschappelijk probleem !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.