Piet Paulusma: ‘Ik zei al dat het warm werd’

Nederland zucht de afgelopen dagen onder een ongekende hittegolf. Veel mensen weten niet wat ze meemaken, maar Piet Paulusma kijkt er niet zo van op. De weerman van SBS 6 zei in juni al dat het warm werd. Dat zegt hij in de Party. Paulusma voorspelde toen al dat het een warme zomer zou worden. “Ik ben daar trots op. Mijn wintervoorspelling is eveneens goed uitgekomen. Ik zei toen dat wij massaal op de schaats zouden staan, en het één tot twee keer helemaal wit zou worden.

Om die voorspelling werd hij voor gek verklaard, meent Paulusma. “Iedereen zei tegen mij: ‘Je bent gek.’ Toch heb ik gelijk gekregen.”

Nu herhaalt de geschiedenis zich. Paulusma doet er een maand later een schepje boven op. “Dit is een zeer gewaagde uitspraak, maar het zou zomaar kunnen.”

Voor Paulusma is het reden om lekker in Nederland te blijven met dit mooie weer. Hoe zit zijn ultieme vrije dag eruit? “Die begint voor mij met uitslapen. Op werkdagen sta ik meestal rond 6.45 uur op. In de vakantie vind ik het heerlijk om pas rond een uur of negen, en soms zelfs tien, wakker te worden.”

Als hij wakker wordt stapt hij altijd eerst uit bed. “Daarna eet ik een broodje, drink ik een kopje thee. Later ga ik over op koffie. Tegen het middaguur ga ik lekker helemaal nietsdoen, of ik kies ervoor om op een terrasje te gaan zitten. In de zon liggen vind ik ook fijn.”

Foto: SBS, Elvin

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen