Wekelijkse kijkcijferimplosie SBS 6 zit er weer op

Geplaatst op Fri 01 Jun 2018 om 8:37

De wekelijkse kijkcijferimplosie van SBS 6 zit er weer op. Ook de een na laatste aflevering van de Peter R. de Vries-talkshow De Raadkamer deed het met 131.000 kijkers (2,7 procent) weer verbijsterend slecht. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.Het is een raadsel waarom dit programma nog op de buis is. Het lijkt erop dat SBS 6 de misdaadjournalist niet van de buis durft te halen of dat hij bedongen heeft dat hij de hele serie af mag maken op hetzelfde uitzendtijdstip. 

Nog geen 3 procent marktaandeel op prime time is ongelooflijk slecht voor een topdriezender. Ter vergelijking: Oplichters in het Buitenland ervoor scoorde 7 procent – wat al mager is voor SBS 6 – en Hart van Nederland erna 13 procent.

De Raadkamer doet het eigenlijk al sinds de start heel erg slecht op SBS 6. Vorige week kwam het programma in het nieuws, omdat de redactie geen mensen kon vinden die gratis de opnames willen bijwonen. Daarom krijgen zij nu 20 euro.

Volgende week is De Raadkamer voor het laatst te zien op SBS 6. Een vervolg is volstrekt uitgesloten.

Foto: SBS
25 Reacties op “Wekelijkse kijkcijferimplosie SBS 6 zit er weer op”


 1. Bram Moskouwiet

  In de doelgroep (rechters, advocaten, criminelen en familie van Peter de Vries) is dit programma een groof succes met een marktaandeel van 94%.

 2. Zijlstra

  Heel Nederland kots die BN’ers uit. Werkelijk niemand kijkt er meer naar dat zooitje ellendelingen. Maar ze vullen wel hun zakken met miljoenen en lacheeuuuu hun lul uit hun broek. Als adverteerder ben je toch compleet gestoord als je bij dat zooitje van SBS of RTL blijft zitten. Want de adverteerders betalen wel de hoofdprijs en die rekenen het doodleuk door in hun producten dus uiteindelijk betaalt de consument voor die bagger. Zou zeker niet de producten kopen van de adverteerders van commerciële zenders, dat is zeker. En ik kan het weten want ik was erbij.

 3. Peter

  Er gaat ook niemand naar zo’n narcist zitten kijken. Met zn krentenbol.

 4. Tim

  Was wel grappig hoe Peter R. het programma gisteren afsloot, met de mededeling dat het de op één na allerlaatste aflevering was. Met daarbij de toevoeging “do I need to say more…”.

 5. Kamikaze

  Een vervolg is volstrekt uitgesloten? Hoeveel programma’s die slecht scoorden kregen er al een vervolg? Weer typische ongеfundеerde MC-kul!

 6. Willem

  Alles met diepgang werkt niet, terwijl het juist interessant is.

 7. Rubicon

  Gisteren gekeken. Verbaas me over de kritiek. Echt een sterk programma. Goede gasten, actuele onderwerpen en goeie dynamiek. Nienke de Waele is openbaring. Geen blad voor de mond, goed inzicht gevend op denkwijze rechters. Gun dit programma een doorstart. Dit programma is hard nodig voor de nuance als rechters/strafmaat weer in opspraak zijn.

 8. Richard

  Rubicon, ik verbaas me ook over de kritiek. Ik heb vooralsnog elke week gekeken, en vind het best wel interessant. In een wereld waar woordvoerders vier jaar studeren om te leren zeggen: “Daar kunnen we helaas geen antwoord op geven.”, is het heel verfrissend om die andere kant eens te zien van mensen die gewoon uit de school klappen. Ik vind het wel fijn dat ze ook onder druk gezet worden, want de journalisten van tegenwoordig zijn mietjes die handjeklap spelen met woordvoerders. (Daarom komen woordvoerders weg met onzin als: “Wij kunnen niet reageren op individuele zaken.”)

  Het format vind ik ook goed. Justitie en recht zijn gigantisch belangrijke onderwerpen die spelen in Nederland. Hoe vaak je mensen wel niet hoort zeggen dat een straf te kort is, of dat de politie niks doet… Dit programma vertelt waarom. Dat vergt wel een open houding. Als je intellectueel niet verder komt dan Peter R. de Vries maar te haten, want Peter R. de Vries, dan is dit programma inderdaad niet voor jou.

 9. Marjolijn

  @zijlstra wat zit je nou zielig te janken man. Diezelfde adverteerder zit ook bij de NPO dombo. En jij! schuift ook lekker mee aan die bezopen bedragen die ze daar ontvangen als medewerker NPO. Matthijs! Dominique???? etc etc. Wat een leeghoofd.

 10. Sjaak

  @rubicon / Richard

  Petertje heeft gewoon nul gunfactor en een miljoen irritatie factor. Helemaal niet zo raar dus.

 11. Rick

  Oplichters Buitenland was een herhaling

 12. kees

  Programma is niet slecht…maar setting is te saai en te weinig vaart. Moet allemaal iets dynamischer. Andere presentator met De Vries als vaste tafelgast lijkt mij beter.

 13. Vrede

  Ik vind het best een interessant programma en kijkt makkelijk weg.
  Het mag best iets spannender en pittiger(iets meer discussies) maar raar dat het zo slecht bekeken wordt(hoewel ik het ook meestal terugkijk)

 14. Brimstig

  Ik vind het een interessant programma met een boeiend inkijkje bij politie en justitie en de moeilijke vraagstukken waar ze mee te maken krijgen. Het is alleen wel duidelijk dat het niet voor een groot publiek is en dat het niet op SBS6 hoort.

 15. Peter R. de V.

  Dit is het beste programma op TV. Zeer goede presentator!

 16. Weg Ermee

  Vuilnisman, mag deze zak (8:43), ook mee!

 17. henk

  Nederland is Peter R moe en moet niks hebben van deze verwaande kwast.
  Gelukkig zegeviert het gezond verstand.

 18. Bo

  Dat er geen hond kijkt naar sukkel Peter de Vries is begrijpelijk die vent is niet om aan te zien. Verder is het vertrouwen van veel mensen in rechters, OM, politie gewoon weg. het is een bende in die organisaties ( ze klooien maar wat aan die prutsers). Ze vieren feest, neauken elkaar op kosten van de zaak (gemeenschao), liegen, bedriegen, raken van alles kwijt, lossen wienig misdaden op, aangiftes worden ontmoedigd, je ziet ze niet op straat en ga maar door.

  OPZOUTEN!

 19. chris

  PR de Vries heeft niet door dat men al lang op hem uitgekeken is. Maar de kassa rolt wel bij hem, dus toch een slimme man.

 20. drupsteen

  Rubicon en Richard, ik onderschrijf jullie mening helemaal. Het format is uitstekend en de gasten verhelderend en hebben wel degelijk iets te vertellen. Helaas, de irritatiefactor van Peter R. is dusdanig groot dat ik me kan voorstellen dat je er al niet eens aan wil beginnen het programma te bekijken. Misschien dat de NPO dit programma kan overnemen met, ik noem maar iets, Sven Kokkelman.

 21. Bobster

  Probleem is niet het programma zelf maar de presentator.

 22. Joly

  Kan PeteRRRRR niet helemaal van tv? Arrogante kwal

 23. BRAAK

  Peter R de Vries, je hebt veel boeiende televisie gemaakt, leuke boeken geschreven, maar je zal moeten leren dat de glans van je persoonlijkheid dof is geworden. Trek je conclusie en hou op met dit voor velen te hoog gegrepen programma, ga iets leuk doen, in de zon liggen op Aruba en een mooi opgemaakt glas vol blauw vocht en een parasolletje drinken. Er is een tijd van komen en een tijd van gaan, ga niet verder zoals mevrouw Davids dat ooit deed en een belachelijke verschijning werd.

 24. Bart

  Het is best interessant maar het past gewoon niet bij SBS6.
  De Vries had ook beter vaste gast kunnen zijn i.p.v. presentator.

  Beter komt hij bij SBS of RTL terug met De Misdaadverslaggever. Als hij het zelf niet wil kan hij vanuit een soort hoofdkwartier een team aansturen dat het veld in gaat en oude en nieuwe zaken probeert op te lossen.

 25. BRAAK

  Klopt helemaal Bart, complimenten met je conclusies.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.