‘Rob Stenders had jawoord al gegeven aan Talpa’

Geplaatst op Sat 23 Jun 2018 om 10:30

Rob Stenders verraste vriend en vijand gisteren door tot en met 2021 bij te tekenen bij BNNVARA. De dj had mondeling al toegezegd over te stappen naar Talpa. Dat meldt het AD vandaag. Het AD onthulde donderdag dat Stenders in gesprek was met John de Mol om de zenderbaas van Radio Veronica te worden; niet veel later meldde de krant zelfs dat de deal rond was. Gisteren bleek Stenders zich toch bedacht te hebben: hij tekende bij bij BNNVARA en keerde De Mol de rug toe. 

Bij Talpa waren ze onaangenaam verrast, meldt het AD. Het mediabedrijf had al bevestigd dat de onderhandelingen met Stenders in de afrondende fase waren. “Er zijn gesprekken geweest met Rob, maar hij heeft op het laatste moment besloten om bij BNNVARA te blijven“, zegt een woordvoerder nu.

Stenders had zijn overstap al toegezegd, meent het AD. “Volgens meerdere insiders had Stenders zijn jawoord al gegeven. De champagne was letterlijk al ontkurkt en gedronken, meldden zij.”

Vorig jaar augustus was Stenders ook al in gesprek met Talpa. Toen hij dat onthulde op de radio, staakte Talpa direct alle gesprekken. “We zijn er niet van gediend dat we gebruikt worden voor het genereren van publiciteit of ten behoeve van de onderhandelingen met andere partijen“, meldde Talpa toen.

Foto: Ben Houdijk, BNNVARA
26 Reacties op “‘Rob Stenders had jawoord al gegeven aan Talpa’”


 1. RaymondVL

  Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald zegt men wel eens. Heel toepasselijk voor Rob Stenders. Zijn uitstapje bij Yorin FM was destijds ook geen knallend succes te noemen. Zo lang de playlist van Radio Veronica complete bagger is valt er weinig eer aan te behalen. Goede keuze dus van Rob om te blijven bij NPO Radio2.

 2. Joop55

  Hij is een baas, hij laat hiermee bekennen dat hij genoegen neemt met een salaris van 181.000 euro en geen half miljoen. Kan een Ekdom, Beelen en een Coen en Sander wat van leren, Evers vormt in deze een uitzondering die betaalt zn show 18 jaar helemaal uit eigen zak en heeft zichzelf ernaar toegewerkt, anderen hebben eerst hun zakken zitten vullen boven de Balkenende-norm bij de NPO voor een beetje achter een microfoon zitten grappen grollen ,files voorlezen, telefoon gesprekjes voeren en dat voor een paar ton, radio is net als voetbal er is een wereldje omheen ontstaan die ziek is.

 3. Ron

  Dar wordt nog wel een relletje. Mondeling is rechtsgeldig…

 4. loki

  Rob is een geweldige dj, maar voor de rest maakt hij er een rotzooi van. Altijd gezeur omtrent zijn persoontje.

 5. OMG

  Blijf het nog steeds bizar vinden dat Talpa een half miljoen per jaar wilde uitgeven aan Stenders. Hij heeft nooit z’n hoogtepunt in zijn carrière weten te verzilveren en is altijd in de schaduw blijven staan van andere grote radiosterren, zoals Evers.

 6. Fox Mulder

  Doet ie anders nooit!

 7. Fox Mulder

  @ Joop55.

  €181.000,00 is idd de norm van zijn salaris. De rest komt uit andere omroepmidden. Wel wakker blijven he.

 8. Tjep

  Tuurlijk AD, die is jullie zoveelste blunder die jullie recht proberen te lullen

 9. Mariekje

  Kijk dat is nou echte klasse…!.
  Goed gedaan, ik blijf ook luisteren naar NPO radio 2.
  Zo wordt eindelijk het kaf van het koren gescheiden.

 10. Klavvie

  Is dit nou een gevalletje rechtlullen wat krom is door het AD?

 11. suggestie

  181.000? Dat wordt gewoon weer bijdokken voor Stenders, door de trouwe VARA-leden. Net als bij Matthijs.

 12. Wollter

  Die Stenders is dus een onbetrouwbare, over het paard getilde lamzak waarmee je dus geen afspraken kunt maken!

 13. Zaterdag

  Hij heeft een hekel aan snuivertjes echtpaar galjaard.

 14. Peter

  Een stemmetje in zijn hoofd heeft hem net op tijd overgehaald om niet voor de duivel te kiezen.

 15. Mike

  Dit gaat nog een flink staartje worden verwacht ik. Mondelinge overeenkomsten zijn rechtsgeldig. De juristen van Talpa maken overuren op het moment…

 16. Nope

  Voor Rob gaat het niet om de centen radio maken is zijn passie, daarbij kan hij wel eens verkeerde beslissing nemen.

 17. Klavvie

  @Mike: Dus omdat het AD dit schrijft is het ook allemaal waar?

 18. Coeus

  Dat domme gekwaak over mondelinge overeenkomsten. Talpa gaat hem daar echt niet juridisch over achterna zitten, want het is zinloos. Stel een rechter geeft ze gelijk: dan krijgen ze een totaal onwillig personeelslid, waar ze niets aan hebben.

 19. Mike

  @Klavvie: ja ik ga er vanuit dat dit waar is, zo niet dan kunnen ze zichzelf opheffen bij deze en is het nooit meer geloofwaardig.

  @Coeus: Talpa gaat daar alles aan doen. Ze zijn not amused. Net nog iemand gesproken en vertelde mij dat er alles aan gedaan gaat worden Stenders alsnog binnen te halen en hem aan zijn mondelinge afspraak te houden.

 20. Mike

  @Nope,

  Klopt helemaal

  Verder is het AD fake news. Blijkbaar veel natte vinger werk en geroddel. Dat hebben we deze week wel geleerd.

  Voortaan kan men beter eerst een reactie vragen van de betrokkenen en dat is in dit geval Rob Stenders en aan de andere kant Radio Veronica (Talpa). En dan pas iets publiceren.

 21. John de Mol

  Als ik wil dat Stenders bij Veronica komt dan gebeurt dat.

  John wil.

 22. Annoniemus

  Stenders ten voeten uit , het één zeggen , en het andere doen !

 23. Bert

  Na Frans Klein weer een NPO’er die z’n drol terugtrekt. Grote kans dat ze dit allemaal toch doen om bij NPO meer geld los te peuteren.

 24. Wollter

  Mijn moeder (1914) zei altijd: “de krant brengt leugens in het land”.

 25. BRAAK

  Dat vreselijke hoofd, bah!

 26. Coeus

  @Mike: natuurlijk denkt de juridische afdeling bij Talpa daar over na (om de baas te pleasen), maar het is kansloos. Wat zijn de opties: 1) schadevergoeding eisen: dan komt Talpa er heel ongunstig van af in de publiciteit. Onsympathiek verhaal van het Grote Geld tegen de underdog. 2) proberen hem voor hen te laten werken: dat kan niet, want hij heeft een contract bij BNNVARA en ALS hij al zou komen dan doet hij gewoon niets. Of hij maakt er een kopie van KX Radio (elk uur, elke dag, een andere Dj die draait wat hij/zij wil) bijvoorbeeld. Daar hebben ze niets aan. Dat het kansloos is, en een potentieel publicitair mijnenveld, zullen zij ook inzien. Talpa zal niets doen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.