Peter R. de Vries mist De Raadkamer nu al

Geplaatst op Thu 14 Jun 2018 om 14:00

Peter R. de Vries had SBS 6 vanavond het liefst wéér een kijkcijferimplosie bezorgd. De misdaadjournalist mist zijn programma De Raadkamer nu al. Dat laat hij weten op Twitter. De Raadkamer was tot vorige week donderdag wekelijks te zien op SBS 6, maar scoorde zó slecht dat de zender – gemiddeld genomen de nummer drie van het land – tijdens de uitzendingen de nummer tien was. Zelf is hij een van de weinigen die de show mist. “Vandaag weer tijd voor de Raadka… O nee, toch niet.”

De Vries: “Helaas, er is veel misdaadnieuws dat eigenlijk besproken moet worden met een rechter, aanklager, advocaat en misdaadjournalisten. Jammer… heel jammer.”

Mensen die reageren op het twitterbericht van De Vries zijn kritisch. “Tja Peter, als je in de politiek zit of een vaste baan bij de NPO, of Volkskrant hebt, dan kun je de politiek correcte jongen uithangen. Bij SBS werk je voor het ECHTE volk. Doei🖐️“, zegt Johan.

En Patrick: “Het ligt in mijn ogen niet aan het format maar aan de presentator. mensen zijn een beetje Peter R. de Vries-moe. Ga lekker op de achtergrond je ding doen en laat het presenteren aan een ander over, dan heeft het kans. Of stop met al het andere en doe dit dan. #overkill #tevaakoptv.

Armin: “Misschien in een ander formaat, gebracht door iemand die enige sympathie van de kijker geniet.

SBS 6 komt vanwege de slecht bekeken kijkcijfers niet met een vervolg op De Raadkamer.

Foto: SBS
30 Reacties op “Peter R. de Vries mist De Raadkamer nu al”


 1. Tsja

  Erg tendentieuze inleiding, door meteen te zeggen dat De Vries een kijkcijferimplosie wil verzorgen. Dit is puur liefde voor het vak, die je als werknemer hebt voor hetgeen je geleerd hebt.

 2. mark

  Het vriendinnetje van Cor van Hout heeft weer wat.

 3. Tim20 MJ

  Peter R. heeft zijn krediet bij het ‘gewone’ volk een beetje verspeeld door die talloze optredens in talkshows de afgelopen 4/5 jaar en door een soort moreel kompas te zijn tegen alles wat niet links is. Zelfs zijn grootste succes, Peter R. de Vries Misdaadverslaggever, zou denk ik niet meer aanslaan op SBS6. John kan Peter wel in huis halen, maar dan echt slechts als sidekick in de nieuwe late-nightshow van Wilfred in 2019.

 4. Peter

  De enige kijkers zijn de technici die de uitzending verzorgen.

 5. Taboe

  @Peter
  Bij een programma dat live werd uitgezonden? Jij bent niet bepaald de slimste, hè!

 6. Teit

  “Johan” is gewoon een l*lletje. Met zijn “echte volk”, dat zogenaamd denkt zoals l*lletje “Johan” denkt.

 7. Mark

  Denk dat Foute Boel dik 2 x meer kijkers trekt dan Peter Air.

 8. Mark

  Ik had trouwens Foute Boel op zondag gezet i.c.m. Wegmisbruikers (ervoor). Nu krijg je zondag nog steeds Talenten Zonder Centen.

 9. K

  Peter geniet de sympathie niet meer van de kijker…maakt niet uit wat hij gaat presenteren. ..daar heeft hij zelf voor gezorgd met zijn zeer narcistische arrogante gedrag.

 10. scott_0

  Kan Peturrr ons niet gewoon met rust laten? Ik kom die harses overal tegen. Zelfs zonder TV zie ik hem nog overal, GA WEG!!!

 11. Bounce

  Een programma wat tijd geven is er niet meer bij.

 12. Uit het Vak

  Whahahahahahaah EINDELIJK
  jaja nederland is PETER R MOE

 13. ali

  Eigenlijk was die raadkamer een van de beste programma.s. Alleen voor de volk die naar de sbs kijkt is t ingewikkeld.Het zou heel leerzaam zijn voor studenten die rechten studeren.

 14. peter

  Dit programma had best bestaanrecht denk ik. Het was een goed programma. Natuurlijk hadden er aanpassingen moeten komen, zoals andere presentator, misschien het tijdstip en de trieste studio.

 15. boer zonder land

  Lat ik hem een ding zeggen ik mis het
  TOTAAL niet .
  Een presentator met een diepgang van 5 cm als er en presentator was geweest die goed bij het publiek ligt had het een topper kunnen worden.

 16. scott_0

  @15:23. Ik ben jou moe, Тurk.

 17. zorro

  Hij zal het geld wel missen .

 18. Sunshine

  Yoehoe….helemaal geweldig….ik ga vanavond dan weer SBS6 kijken, lijkt me wel een goed programma.

 19. Enzo Voort

  “Peter R. de Vries mist De Raadkamer nu al” Nou wij niet hoor, Peter.

 20. Reageer

  Totale minachting van het publiek schijnt in de mode te zijn. Peter R. is geen trekker meer, inderdaad o.a. door die twijfelachtige opstelling van hem tijdens vele media-optredens. Je gaat van hem kotsen op een gegeven moment. En nog betaald ook. Ik mag hem totaal niet meer. Ook hij is weer zo’n voorbeeld van iemand zonder normaal zelfinzicht, al of niet veroorzaakt door narcisme. Een soort ziekte tegenwoordig bij BN-ners. Neem S.Wallis, neem ”M”, neem ”Spijkerman”, neem ”Beckand”, neem eigenlijk iedereen maar, ze leven in hun eigen wereldje, vol zelfinbeelding, nergens ook maar een idee hebbend van de realiteit.

 21. Reageer

  En vooral geen idee hebbend dat ze eigenlijk niet zo getalenteerd zijn als ze altijd wijsgemaakt is.

 22. echtwaar

  Petel L de Vlies mist de raadkamer nul al? Nou, wij missen die arrogante Petel L de Vlies totaal niet.

 23. Vrede

  Het was geen programma die je ‘moet’ zien anders mis je iets maar toch wel origineel dat zaken op die manier besproken worden door ‘deskundigen’ en het keek lekker weg. Ik heb de meeste wel gezien. Jammer dat het stopt maar zal het niet missen zoals zijn oude programma op sbs, dat is nog steeds uniek en er is niks wat er op lijkt.

 24. Marijke

  Opnieuw proberen bij de PO. Niet meer zelf presenteren, producent blijven, oké. Iets voor de VPRO? Het programma is het echt waard, maar dit past niet bij SBS6. Zijn oude programma had de sensatiefactor die bij SBS hoort, maar dit is een programma met te veel debat en reflectie voor die zender.

 25. SOLANGE

  Ja ik mis de Raadkamer ook een programma met inhoud ….

 26. Annoniemus

  Peter mist vooral aandacht , na zijn geflopte programma !

 27. Gekoplaza

  ”Hoe kom ik nu in beeld en waar.” Dat is alles wat P.R.de Vries bezighoudt. Simpel toch?

 28. arjan

  Nu nog verdwijnen van de andere TV programma`s dan zijn we pas rustig.

 29. BRAAK

  En hij blijft aandacht trekken zelfs met zijn grootste flop.

 30. boer zonder land

  Het is een opluchting dat dit programma van de buis is .

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.