Jeroen Kijk in de Vegte blijft stem RTL Boulevard

Geplaatst op Thu 21 Jun 2018 om 15:30

Jeroen Kijk in de Vegte blijft de voice-over van RTL Boulevard, ook als hij vanaf volgende maand de sidekick is in het nieuwe ochtendprogramma van NPO Radio 2. Dat vertelt hij vandaag in het AD. Het kenmerkende geluid van Boulevard wordt al sinds jaar en dag verzorgd door Kijk in de Vegte. Dat hij nu samen met Jan-Willem Roodbeen de ochtendshow van marktleider Radio 2 gaat maken, betekent niet dat hij afscheid neemt van zijn lucratieve televisieklus voor RTL 4.

Kijk in de Vegte gaf eerder nog aan dat hij niet méér radio wilde maken dan alleen zijn zondagshow. “Dat klopte, maar dat ging vooral ook over de dingen die ik ernaast wilde doen, zoals de voiceover bij RTL Boulevard. Dat wilde ik blijven doen, en dat kan gelukkig nog. Ook het zondagprogramma blijf ik doen. KRO-NCRV, de NPO en ikzelf wilden dat“, zegt hij.

Het is tegenwoordig beter te combineren voor Kijk in de Vegte. “Logistiek kan het nu ook veel beter. Ik heb zeven jaar in Antwerpen gewoond. Dan is vijf dagen op en neer naar Hilversum wel een dingetje. Ik woon nu weer in Nederland, op de Veluwe. Een halfuurtje.

Vindt hij het niet eng om Gerard Ekdom op te volgen? “Ongetwijfeld zullen er luisteraars met hem meegaan, maar het is onze taak om te zorgen dat er ook een deel blijft. Jan-Willem en ik gaan het op onze eigen manier doen.

Het AD-interview met Jeroen Kijk in de Vegte kunt u lezen via Blendle.

Foto: Wessel de Groot, KRO-NCRV
19 Reacties op “Jeroen Kijk in de Vegte blijft stem RTL Boulevard”


 1. Erik

  Als dj/presentator een verschrikking! Regionale omroep niveau

  Als stem/VoiceOver: helemaal top
  Als co-host: helemaal top

 2. Jo

  O, dus dit is de nono die die flutteksten inspreekt.

 3. Jolijn

  Leuke vent!!!

  Gezellige stem en volgens mij een heel leuk persoon

 4. Max

  Ik word vrolijk zodra iets door hem wordt ingesproken!

 5. Ron

  Het is gewoon te veel Kijk in de Vegte. Daar zou je als station of het TV of radio is toch voor moeten waken.

 6. Deadly Viper

  15.45 mee eens. Waardeloze programmamaker maar goede voice-over. Begrijp alleen niet dat je zowel voor Tokkie RTL kan werken en voor publieke, beetje raar.

 7. Uit het Vak

  JO is dom

 8. wauter

  Kas van Iersel terug als voice over RTL Boulevard!

 9. zakkenvuller

  Blijft raar. Een belangrijke STEM van de Nederlandse PUBLIEKE omroep mag ‘nevenactiviteiten’ doen voor de COMMERCIELE omroep. Lees zakken flink vullen….

 10. willem snuifdoos

  Lekker graaien en weer graaien. Beetje aso RTL en beetje publieke shit en lekker graaien, ik ga effe graaien. Waarschijnlijk een VVD’er die hebben toch zulke principes.

 11. Rogier

  Dat wordt gezellig!! Goede opvolger voor Ekdom!

 12. Annoniemus

  Wat een lelijke man is het eigenlijk .

 13. E. Jansen

  @ willem snuifdoos: je chatnaam, de inhoud van je reactie en je taalgebruik laten zien dat je geen idee hebt met je twee hersencellen hoe mensen in de media hun geld verdienen…. in het bijzonder als het hier eigenlijk om 2 halve banen gaat, en je anders niet aan de 40 uur komt voor jezelf…
  daarbij getuigt dit soort reacties van uitermate hoge jaloezie, omdat je zelf niet in de media werkzaam kunt zijn… maar ja, met zo’n laag niveau weet je net hoe je kunt poepen en dat je dat niet in de keuken moet doen.

 14. Wesley

  precies, mooi ander voorbeeld is Marieke Elsinga

  zij gaat radio doen voor Talpa (Q-Music valt daar onder)
  en ze doet tv voor RTL, de concurrent

 15. Anoniem

  @Wesley: Dat heb je mis, want Q-music valt niet onder Talpa. De Talpa-radiozenders zijn: 538, Sky, 10 en Veronica.

 16. Wesley

  @ Anoniem

  Dat heb ik dan fout, anyway al die zenders zijn toch 1 pot nat

 17. Sebas

  Bureau Kijk in de Vegte is een heerlijk programma!!

 18. Karel

  Slim – één van de best betaalde voice-overs van Nederland. Naar verluid rond de €250.000 per jaar voor anderhalf uur inspreken per uitzenddag.

 19. Flits Bom

  Helium hoofd.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.