Jeroen Kijk in de Vegte blijft stem RTL Boulevard

Jeroen Kijk in de Vegte blijft de voice-over van RTL Boulevard, ook als hij vanaf volgende maand de sidekick is in het nieuwe ochtendprogramma van NPO Radio 2. Dat vertelt hij vandaag in het AD. Het kenmerkende geluid van Boulevard wordt al sinds jaar en dag verzorgd door Kijk in de Vegte. Dat hij nu samen met Jan-Willem Roodbeen de ochtendshow van marktleider Radio 2 gaat maken, betekent niet dat hij afscheid neemt van zijn lucratieve televisieklus voor RTL 4.

Kijk in de Vegte gaf eerder nog aan dat hij niet méér radio wilde maken dan alleen zijn zondagshow. “Dat klopte, maar dat ging vooral ook over de dingen die ik ernaast wilde doen, zoals de voiceover bij RTL Boulevard. Dat wilde ik blijven doen, en dat kan gelukkig nog. Ook het zondagprogramma blijf ik doen. KRO-NCRV, de NPO en ikzelf wilden dat“, zegt hij.

Het is tegenwoordig beter te combineren voor Kijk in de Vegte. “Logistiek kan het nu ook veel beter. Ik heb zeven jaar in Antwerpen gewoond. Dan is vijf dagen op en neer naar Hilversum wel een dingetje. Ik woon nu weer in Nederland, op de Veluwe. Een halfuurtje.

Vindt hij het niet eng om Gerard Ekdom op te volgen? “Ongetwijfeld zullen er luisteraars met hem meegaan, maar het is onze taak om te zorgen dat er ook een deel blijft. Jan-Willem en ik gaan het op onze eigen manier doen.

Het AD-interview met Jeroen Kijk in de Vegte kunt u lezen via Blendle.

Foto: Wessel de Groot, KRO-NCRV

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen