Frank van der Lende blijft NPO 3FM wél trouw

Boegbeeld Domien Verschuuren mag het zinkende schip gisteren dan wel verlaten hebben, maar NPO 3FM weet Frank van der Lende wél in huis te houden. Hij heeft vandaag een nieuw contract getekend bij BNNVARA. Dat laat hij weten op Twitter. Bij de ondertekening van het contract kreeg Van der Lende een slagroomtaart met daarop enkele mandarijnenpartjes en een twijfelachtig compliment: “Gefeliciteerd met nog twee jaar, de dj met de mooiste haren van Nederland.

Van der Lende is niet het belangrijkste gezicht van 3FM. Sterker nog: de zender haalde hem eind vorig jaar van drive time af. Hij deed de middagspits-show, maar is tegenwoordig te horen met een weekendprogramma.

De radiomaker heeft twee jaar lang op drive time gezeten als opvolger van De Coen & Sander Show. “Ik had zelf het risico nog even langer vastgehouden, ook omdat mijn luistercijfers boven het zendergemiddelde zijn“, zei hij toen hij van drive time werd gehaald.

Het wordt een beetje te snel veranderd de hele tijd, vind ik. In november zijn we om gegaan met een nieuwe programmering met Domien in de ochtend en nu is het september als we weer om gaan. Ik zou iets meer rust bewaren. Dit is paniekvoetbal. Ik geloof dat het wel weer goed komt. 3FM is zo’n sterk merk.”

Het lijkt erop dat Van der Lende inmiddels vrede heeft met zijn plek in het schema van 3FM, al zou het ook kunnen zijn dat er geen andere geïnteresseerde partijen waren.

Foto: Michel Snater, BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen