RTL Nieuws-ster stopt met tweets over Thierry Baudet

Geplaatst op Sun 13 May 2018 om 10:00

Daphne Lammers, een van de anchors van het RTL Nieuws, heeft besloten om niet meer haar mening te ventileren over politieke types als Thierry Baudet. Dat laat ze weten in de Avrobode. Lammers heeft geleerd van de reacties die ze kreeg op een tweet over Baudet. “Ik heb weleens een venijnig grapje getwitterd over Thierry Baudet, toen hij met een legervest aan in de Tweede Kamer stond. Maar toen gingen andere media ermee aan de haal en lag het gelijk onder een vergrootglas.

De nieuwslezer heeft er spijt van. “Dat moet ik dus niet doen. Ik wil ook helemaal geen opiniemaker zijn. Ik heb een zeer uitgesproken mening en dat is voor mezelf al vermoeiend genoeg.

Als anderen daar ook nog iets over vinden en ik constant met hen in discussie moet, zoals ik op mijn werk doe… Ik zou me steeds overal boos over maken en daar word ik geen leuker mens van“, vervolgt ze.

Hoe zien haar tweets er nu uit? “Mijn eigen tweets hebben over het algemeen verdacht weinig inhoud, haha. Maar dat heeft een reden: de mensen hoeven niet te weten wat ik vind. Ik wil niet dat we in de uitzending het nieuws op een bepaalde manier brengen en kijkers van mij weten: zij denkt daar privé heel anders over. Ik moet objectief blijven.

Foto: RTL
23 Reacties op “RTL Nieuws-ster stopt met tweets over Thierry Baudet”


 1. Annoniemus

  Las iemand die tweets dan ?

 2. Martijn

  5378 volgers, dus wellicht dat één van hen ze las…

 3. Rien E

  Iets met objectiviteit zou journo’s niet misstaan

 4. Bart

  Heel verstandig. Haar mening doet er namelijk niet toe. Ze moet gewoon het nieuws voorlezen. Als ze haar mening wel wil ventileren dan moet ze ander werk gaan zoeken.

 5. Ron

  Ik vind het juist wel weer verhelderend als journalisten gewoon er voor uit komen wat ze stemmen, dan weet je gelijk met wie je te maken hebt. Niet dat krampachtige politiek correcte verhullend en suggererend gezwam.

 6. Zalmneusje

  @Ron:
  Journalisten horen objectief het nieuws te brengen. Als je zo nodig iemands mening wil weten, lees dan een column of ga naar Joop.nl

 7. amsterdammer

  Zeker opgeleid aan de utrechtse school voor “journalistiek”.
  Komt ze nu pas achter dat ze objectief moet zijn.
  Zelfs een bepaalde blik bij het voorlezen van het nieuws moet je achterwege laten. Daar kunnen ze bij het NOS-journaal ook wat van. Ook zo fout!

 8. lvs2015

  Een van autocue aflezende vrouw die meent dat haar mening ertoe doet alsof ze daarvoor is aangenomen? Nee, muts je moet gewoon braaf van de teleprompter aflezen en verder je persoonlijke mening voor je houden. En als je die hebt gewoon thuis ventileren want niemand verplicht je via social media je mening als publiek figuur te geven. Dat doe je zelf en gelukkig kreeg je de deksel op je neus ervoor.

 9. Otto Groeneveld

  Dat domme RTL volk wat bij een IQ test niet hoger scoort dan de buitentemperatuur zou eens een mening moeten gaan ventileren over de 3 grootste pathologische leugenaars in Den Haag. Mark Pinokkio die nog nooit de waarheid heeft verteld. Alex Penthouseneuker. Sybrand de man die dagelijks bid voor de arme aandeelhouders van Shell en Unilever. Misschien dat trutje daar eens met dat Tokkie zooitje van RTL haar mening over moet geven.

 10. Ron

  @Zalmneusje: deels, maar je mag wel een mening geven buiten het nieuws om en wat je politieke voorkeur is. En ik heb niet over columns alleen of joop.nl natuurlijk.

 11. frans

  Daphne had daar dus eigenlijk niet moeten zitten want ze is niet objectief.
  Hoe is ze door de sollicitatie procedures heen gekomen vraag ik me af.
  Of is dit weer een voorbeeld van..Links eerst. .

 12. Zalmneusje

  @Ron
  Maar waaróm wil je de mening van die mensen dan weten? Of wil je ook graag weten wat de monteur stemt die je cv-ketel komt repareren?

 13. Ron

  Dat geeft gewoon een beter beeld hoe iemand denkt en hoe iemand in het leven staat. Voor iedereen beter, weet je gelijk waar je aan toe bent.

 14. Bea

  Daphne Lammers is een vooringenomen nep journalist. Ze is ook niet degelijk opgeleid.

 15. harteloze henk

  Man wat mis ik Suzanne Bosman en Roelof Hemmen bij RTL Nieuws. Briljant goede journalisten.

 16. Neoliberaaltje

  Daphne is gewoon een D66 meisje, van de neoliberale orde. Goed, weten we dat ook weer.

 17. anoniem

  We hebben onlangs nog bevrijdingsdag gevierd, maar zo vrij zijn we niet..

 18. Henk

  Bij RTL “Nieuws” kunnen ze heel goed knippen en plakken in tweets en die dan presenteren alsof het origineel en authentiek is. Zoals ze bij een tweet van Thierry Baudet hebben gedaan. En dat zal zeker niet het enige zijn.

  Tip. Niet alles zomaar voor waarheid aannemen wat journalistiek Nederland brengt. Zelf kritisch blijven en ook afvragen of het wel klopt.

 19. Dennis

  Ik begrijp überhaupt niet dat een journalist zijn mening kenbaar moet maken. Ik vind ook al die columns van RTL-journalisten niet nodig. Een journalist moet onafhankelijk zijn en zonder vooroordelen het nieuws brengen.

 20. Joop55

  Baudet is van nature al een kansloos figuur. Jammer dat deze dame ermee gestopt is.

 21. Tijd voor verandering

  Baudet is TOP!
  Rutte (VVD), Pechtold (D66), pvda, groen slinks, sp, gaan als lafaards en/of als leugenaars de geschiedenis in.

 22. Sjaak de Sjaak

  @dennis
  ik schreef het al eerder. ze geeft het toe dat zij weinig inhoud heeft haha
  Deze vrouw heeft ook helemaal geen mening, hoewel ze was zo geïndoctrineerd dat zij bijna jankte nadat Trump bleek te zijn gekozen als president.

 23. Renee

  Daphne Lammers niemand vraagt om jouw mening. Gewoon je verhaaltjes oplezen. Je bent een zuurpruim.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.