RTL 4 geeft oud-deelnemers talentshows tweede kans

RTL heeft in eigen huis een nieuwe talentshow ontwikkeld die een plek krijgt in de weekendprogrammering van RTL 4. Hierin staat zangtalent centraal dat in grofweg de laatste vijftien jaar meedeed aan talentenjachten op de Nederlandse televisie. Dat heeft een woordvoerster van RTL laten weten. Van alle kandidaten die meededen aan tv-talentenjachten heeft slechts een aantal de top bereikt. “Wat is er gebeurd met al die kandidaten die de potentie hadden, maar toch geen grote ster werden?

RTL zocht deze oud-kandidaten van talentenjachten op en ontdekte dat hun passie voor muziek nooit is verdwenen en dat ze zich in de afgelopen jaren juist verder hebben ontwikkeld. Het bracht de zendergroep op het idee voor deze nieuwe talentenjacht met een vleugje human interest.

Dankzij deze nieuwe televisieformule krijgen deze oud-kandidaten een tweede kans. “Oud-deelnemers vertellen niet alleen hun levensverhaal, ze stappen opnieuw op het podium om heel Nederland te laten zien wat ze in huis hebben“, aldus RTL.

Dat mensen nog altijd nieuwsgierig zijn naar hoe het met oud-kandidaten van vroegere talentenjachten gaat, bewees The Voice of Holland in voorgaande seizoenen. Diverse keren deden talenten mee die we van vroeger kennen, zoals oud-Idols-sterren Raffaëla Paton en Nikki Kerkhof (foto), en dat leverde flink wat media-aandacht op.

Deze nieuwe twist in het genre talentenjachten zou dan ook zomaar eens een hit kunnen gaan worden voor RTL 4. Veel meer is er op dit moment nog niet over bekend: zowel de presentatie als de startdatum volgen op een later moment.

Interessant is dat het tv-format is ontwikkeld door RTL zelf. De zendergroep maakte onlangs bekend minder afhankelijk te willen worden van derde partijen en zelfstandiger te willen opereren, ook op creatief terrein.

RTL gaat het programma overigens niet zelf produceren. Daarvoor is Blue Circle in de arm genomen, de tv-producent achter onder meer de succesvolle talentenjacht Holland’s Got Talent.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen