Peter van der Vorst: ‘Gerard Joling moet nadenken’

Peter van der Vorst vindt dat Gerard Joling beter moet nadenken voordat hij uitspraken doet in de media. Dat heeft de presentator donderdagavond gezegd in RTL Boulevard. Joling loopt deze week helemaal leeg in het mannenblad Playboy: volgens hem neemt de criminaliteit in ons land spectaculair toe, komt er een burgeroorlog vanwege de toenemende islamisering en moet wapenbezit worden toegestaan. “Hij doet heftige uitspraken wel“, zo reageert Van der Vorst.

Joling laat een geluid horen dat je vaak vanuit het volk hoort, maar nooit vanuit BN’ers. Dat vindt Van der Vorst in principe prima. “Het is op zich mooi dat een Nederlandse artiest gewoon zijn hart uitspreekt, zijn gedachten, maar hij zegt ook dat het aantal inbraken is gestegen en het aantal overvallen enorm aan het stijgen is. Het is juist precies andersom. De cijfers liegen niet.”

De uitspraken van Joling kloppen gewoon niet, aldus Van der Vorst. “Ik vind dat je als artiest ook een soort verantwoordelijkheid hebt. Hij roept: ‘Ik ben bang, want het aantal inbraken stijgt enorm en het aantal overvallen ook’, terwijl het spectaculair is gedaald in de afgelopen vijf jaar.”

Ik houd van Gerard, maar hij moet daar wel bij nadenken.”

Overigens lijkt Gerard Joling een meer dan geschikte kandidaat voor een nieuwe tv-productie van Peter van der Vorst. Hiervoor is hij op zoek naar mensen die van Nederlandstalige muziek en Hollandse tradities houden en die vinden dat we moeten oppassen dat migranten en mensen met een ander geloof dit veranderen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen