Janine Abbring betrapt gemakzuchtige PostNL-bezorger

Over weinig bedrijven wordt op sociale media zo veel geklaagd als over PostNL. Bekende critici van ’s lands grootste postbedrijf zijn bijvoorbeeld Arjen Lubach en Georgina Verbaan. Maar ook Zomergasten-ster Janine Abbring is kritisch. Zij heeft haar bezorger nu betrapt op een heterdaadje. “Zit net toevallig BIJ de voordeur en krijg ‘We hebben u gemist’-briefje in de bus, ik zwaai de deur open: ‘Geef het pakketje maar hoor’ en de bezorger zegt schaamteloos: ‘Het ligt al bij het ophaalpunt!’

Abbring ergert zich er groen en geel aan als ze zo’n briefje in de bus krijgt, terwijl ze gewoon thuis is. “Zeg PostNL, wordt het niet eens tijd voor n pittig gesprek met bezorgers?

Voor de bezorger scheelt het veel tijd om te doen alsof iemand niet thuis was: hij kan het pakketje naar een centraal pakketpunt en hoeft alleen maar een briefje in de bus te doen.

Abbring krijgt enorm veel bijval op Twitter. “Dat is helaas eerder regel dan uitzondering in Amsterdam als je niet je ‘eigen’ wijkbezorger hebt. Gebeurt mij minstens één keer per maand dat er zo’n briefje in de bus ligt terwijl ik gewoon thuis ben“, zegt Xander.

En Suzanne: “ZIE JE! Ik heb dit al zo vaak meegemaakt en twijfel dus elke keer. Ik dacht bijna zelf dat ik gek geworden was.

PostNL heeft Abbring inmiddels al een berichtje gestuurd: “Hoi Janine! Wij pakken de rode pepers er al vast bij, dat klinkt namelijk als een ontzettend rare situatie. Heb jij voor mij de barcode van deze zending en een foto van deze kennisgeving in een DM? Alvast bedankt!

Tegen iemand anders erkent PostNL dat dit soms gebeurt: “In sommige gevallen klopt het dat een pakketje direct naar het postkantoor gaat en dat je later via de postbode een briefje krijgt zodat je weet dat het er ligt.

Volgens critici heeft de ‘gemakzuchtige’ postbezorging te maken met de lage lonen van postbezorgers. Abbring: “Als het niet-bezorgen inderdaad een patroon is, uit financiële nood ontstaan, dan moet daar iets aan gebeuren.

Kritische BN’ers

Abbrings collega Arjen Lubach klaagde een paar maanden geleden ook al over de postbezorging. “Hoi PostNL, waar moet je een klacht indienen als je de postbode je post ziet openmaken? Bewijs wordt wel lastig… we hebben het niet gefilmd ofzo. Wel al eerder aanvaringen gehad met diezelfde postbezorger. Hij smijt met alles en is brutaal.

En Georgina Verbaan: “Leuk PostNL, dat mijn post steeds opengescheurd wordt, en dat er dingen ontvreemd worden. Mooi wel een bitje van de tandarts weg. Moest opnieuw happen en gemaakt worden.

Foto: VPRO, Merlijn Doomernik

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen