Concurrentie was kansloos: Klein koos Margriet zelf

Televisiedirecteur Frans Klein van de NPO heeft het idee voor een dagelijkse talkshow met Margriet van der Linden zélf geopperd. Dat zegt Irene van den Brekel, directeur van producent Human Factor TV en vrouw van D66-minister Kajsa Ollongren, in de Volkskrant. Klein mocht eerder dit jaar uit een aantal voorstellen dé nieuwe DWDD-vervanger kiezen, maar de concurrerende voorstellen, waaronder een show met Willemijn Veenhoven van BNNVARA, waren dus kansloos.

Van den Brekel dacht met Margriet al een tijdje na over een talkshow. “Eerder speelde ze met de gedachte een talkshow te maken à la Graham Norton, met gasten uit het amusement“, vertelt ze.

Toen kwam Klein met zijn voorstel bij de televisieproducent. “Een dagelijkse talkshow kwam voor het eerst ter sprake in 2017. Toen had ik een oriënterend gesprek met Frans Klein, directeur tv bij de NPO. Frans vroeg of zo’n show niets voor Margriet was. We hebben stap voor stap gekeken of we dat wilden en hoe we het zouden aanpakken.

Uiteindelijk heeft Frans Klein dus voor zijn eigen idee gekozen. Het zou ook raar geweest zijn als hij zijn eigen voorstel had afgeschoten. Hij zegt in de krant: “Ik merkte dat Margriet een enorme drive heeft om met haar eigen smaak commentaar te geven op de wereld. Dat is heel belangrijk als je een talkshow maakt in een nieuwsluwe periode, de zomer.

Mediakenner Marianne Zwagerman vertelt in hetzelfde Volkskrant-artikel dat ze liever Willemijn Veenhoven had gezien. “Ik was best verbaasd dat de NPO voor Margriet koos. Dat had misschien te maken met omroeppolitiek.

Zelf geeft Van der Linden pas interviews in haar zomerreces, van 14 juni tot 23 juli. Haar talkshow M begint morgen, om 19.00 uur op NPO 1.

Het Volkskrant-artikel ‘Margriet is slim, snel en snedig. En let op die kuif: die gaat nu echt haar beeldmerk worden’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen