Justitie wilde Peter R. de Vries naar De Bunker brengen

Peter R. de Vries maakte aan het begin van de week een hoop stampij bij De Bunker, omdat hij zijn auto niet onder de zwaarbewaakte rechtbank mocht parkeren. Nu blijkt echter dat Justitie heeft voorgesteld om hem op te halen. Dat gaf de misdaadjournalist vrijdagavond toe in Pauw. Toen De Vries deze week gepikeerd zijn verhaal deed bij RTL Boulevard, zei John van den Heuvel dat Justitie hem best had kunnen ophalen bij de Gamma, een paar kilometer van de rechtbank. 

De Vries zweeg toen, omdat het voorstel van Justitie zijn verhaal zou verzwakken. Volgens de misdaadjournalist beschermt Justitie zijn bedreigde getuigen namelijk niet goed. Gisteren in Pauw kwam het parkeergeschil iets vollediger aan bod.

De Vries sprak wederom zijn ergernis uit dat hij uit veiligheidsoverwegingen niet met zijn auto onder de garage mocht parkeren. Op deze manier doet Justitie net alsof hij met een bom rondrijdt, vindt hij.

Volgens Jeroen Pauw is het echter niet ondenkbaar dat De Vries’ auto zou ontploffen in de rechtbankgarage. “Heb je dat ooit meegemaakt in Nederland?“, kaatste De Vries terug. “Ik vond dat buitengewoon vergezocht.”

Pauw: “Nou, Peter, je weet zelf dat het wel vaker is gebeurd.”

De Vries: “Nee, dat weet ik juist helemaal niet dat dat in Nederland is gebeurd.”

Pauw: “Vraag maar eens aan Rob Scholte wat er met zijn auto is gebeurd. Er zat een bom onder zijn auto.”

De Vries: “Dat is heel wat anders. Dat was een aanslag op Rob Scholte.”

Pauw: “Ik kan het me dus best voorstellen.”

De Vries: “Nou, goed, ik vond het nogal vergezocht.”

Pauw: “Hebben ze je aangeboden om een auto te sturen?

De Vries: “Toen hebben ze gezegd dat ik naar een plek in de buurt kon rijden. Dat ik daar dan moest wachten en dat ze me dan zouden oppikken en naar de Bunker rijden. Op de terugweg moest ik dat dan ook doen. Dat heb ik in het verleden wel eens gedaan. Ik heb toen gezegd: ‘Daar voel ik niet voor, dat wil ik niet op die manier.‘”

Er is dus wel dégelijk iets aangeboden, constateerde Pauw. “Het is net het kleine verschil van of je langs al die mensen móest lopen of dat ze je een auto hebben aangeboden.”

De Vries: “Ik heb het in het verleden gedaan en dat is me toen slecht bevallen.”

Jij spitst het nu een beetje toe op: is het niet een beetje flauw of een beetje klein? Maar het gaat natuurlijk om een reeks van gebeurtenissen die een aantal jaar bestrijken. Dat heb ik nou juist op die pagina in de Volkskrant op een rijtje gezet. Dat zijn dingen die opbouwen.”

Lees ook:
De Vries loopt weg bij Holleeder-proces: ‘Hysterisch’ (9 april)
Peter R. de Vries afgekoeld: terug in de Bunker (9 april)
Peter R. de Vries: ‘Ik kreeg ook geen krentenbol’ (10 april)
Peter R. de Vries bijt van zich af in Volkskrant-column (13 april)

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen