Justitie wilde Peter R. de Vries naar De Bunker brengen

Geplaatst op Sat 14 Apr 2018 om 12:58

Peter R. de Vries maakte aan het begin van de week een hoop stampij bij De Bunker, omdat hij zijn auto niet onder de zwaarbewaakte rechtbank mocht parkeren. Nu blijkt echter dat Justitie heeft voorgesteld om hem op te halen. Dat gaf de misdaadjournalist vrijdagavond toe in Pauw. Toen De Vries deze week gepikeerd zijn verhaal deed bij RTL Boulevard, zei John van den Heuvel dat Justitie hem best had kunnen ophalen bij de Gamma, een paar kilometer van de rechtbank. 

De Vries zweeg toen, omdat het voorstel van Justitie zijn verhaal zou verzwakken. Volgens de misdaadjournalist beschermt Justitie zijn bedreigde getuigen namelijk niet goed. Gisteren in Pauw kwam het parkeergeschil iets vollediger aan bod.

De Vries sprak wederom zijn ergernis uit dat hij uit veiligheidsoverwegingen niet met zijn auto onder de garage mocht parkeren. Op deze manier doet Justitie net alsof hij met een bom rondrijdt, vindt hij.

Volgens Jeroen Pauw is het echter niet ondenkbaar dat De Vries’ auto zou ontploffen in de rechtbankgarage. “Heb je dat ooit meegemaakt in Nederland?“, kaatste De Vries terug. “Ik vond dat buitengewoon vergezocht.”

Pauw: “Nou, Peter, je weet zelf dat het wel vaker is gebeurd.”

De Vries: “Nee, dat weet ik juist helemaal niet dat dat in Nederland is gebeurd.”

Pauw: “Vraag maar eens aan Rob Scholte wat er met zijn auto is gebeurd. Er zat een bom onder zijn auto.”

De Vries: “Dat is heel wat anders. Dat was een aanslag op Rob Scholte.”

Pauw: “Ik kan het me dus best voorstellen.”

De Vries: “Nou, goed, ik vond het nogal vergezocht.”

Pauw: “Hebben ze je aangeboden om een auto te sturen?

De Vries: “Toen hebben ze gezegd dat ik naar een plek in de buurt kon rijden. Dat ik daar dan moest wachten en dat ze me dan zouden oppikken en naar de Bunker rijden. Op de terugweg moest ik dat dan ook doen. Dat heb ik in het verleden wel eens gedaan. Ik heb toen gezegd: ‘Daar voel ik niet voor, dat wil ik niet op die manier.‘”

Er is dus wel dégelijk iets aangeboden, constateerde Pauw. “Het is net het kleine verschil van of je langs al die mensen móest lopen of dat ze je een auto hebben aangeboden.”

De Vries: “Ik heb het in het verleden gedaan en dat is me toen slecht bevallen.”

Jij spitst het nu een beetje toe op: is het niet een beetje flauw of een beetje klein? Maar het gaat natuurlijk om een reeks van gebeurtenissen die een aantal jaar bestrijken. Dat heb ik nou juist op die pagina in de Volkskrant op een rijtje gezet. Dat zijn dingen die opbouwen.”

Lees ook:
De Vries loopt weg bij Holleeder-proces: ‘Hysterisch’ (9 april)
Peter R. de Vries afgekoeld: terug in de Bunker (9 april)
Peter R. de Vries: ‘Ik kreeg ook geen krentenbol’ (10 april)
Peter R. de Vries bijt van zich af in Volkskrant-column (13 april)

Foto: BNNVARA
23 Reacties op “Justitie wilde Peter R. de Vries naar De Bunker brengen”


 1. Wollter

  Goed dat Pauw doorvraagt. Kunnen veel hosts nog wat van leren.

 2. KingAlert

  Ontmaskerd.

 3. Vrabus

  Eng ziek aandachtsh oertje de vries 😴

  Rot toch op van tv

 4. Jables

  Peter stond wederom weer flink in zijn hemd. Peter, hou maar op over deze kwestie, je maakt jezelf steeds alleen maar belachelijk.

 5. Dien

  Oh jee, de afgang van Peter is compleet,ik denk dat justitie hem nu pas echt gaat dwarszitten want Peter jokt. Heeft hij het nog gehad over z’n 249.000 kijkers?Wiens schuld was dat nou?

 6. Evelien

  Ja en als ie voor 2500 euro bij Boulevard zit zet hij zeker zn auto voor de deur op het Leidseplein en krijgt beveiliging tot de lift? Peter Ego de Vries

 7. SOLANGE

  Peter de Vries heeft helem aal gelijk ……..al die kleine dingen bij elkaar maakt het tot 1 grote irritatie….hij is nl getuige …….Astrid had ook steeds aan varingen met het OM….Martin Kok had een bom onder zn auto er zal maar een idioot daar staan…..dan pieopen de mensen wel anders

 8. Tijmen

  @Vrabus Vrabus wil ook op tv, maar deze persoon is niet interessant genoeg. Daarom is hij ontzettend kwaad op Peter R. de Vries. Net als een paar anderen. Ze zijn vooral jaloers omdat hij wel iets heeft bereikt en wij hier allen alleen maar zielig reageren op MC.

 9. qi10

  wat een kwal van een ventje,
  en maar aandacht vragen,
  t is net SS

 10. Mousy

  Wat bij Pauw aan bod kwam, was toch oud nieuws, kranten en andere media hebben ‘t daar reeds uitgebreid over gehad. 1 hele week lang.

  Dit verhaal was dus geen nieuws, Pauw dacht zeker, even mee profiteren / meeliften.

 11. Joop55

  Justitie besteed te veel aandacht aan onzin, inclusief deze freelance misdaadjournalist, spreekt veel de waarheid maar zijn karakter is helaas bout.

 12. geen stem

  Hij is en blijft een ongelofelijke zelfingenomen klootzak

 13. Jeffrey

  Haha, mensen die zeggen dat de Vries zo goed is en altijd de waarheid spreekt ongelofelijk. Hij is extreem goed bedreven geworden in massamanipulatie en heeft zeer ernstige psychopatische trekjes ontwikkeld in al die jaren. Zijn mening word je gewoon door strot geduwd en hij duld geen tegenspraak. Doe je dat wel, dan beland je in de goot, in de bajes of misschien word je zelfs wel geliquideerd.

 14. Uit het Vak

  eng zelfingenomen omhooggevallen Kl ventje

 15. ali

  Goed luisteren@SOLANGE. Het OM had Peter R om hem op te halen maar als t om petertje gaat geef jij nooit toe. brrrrrrrrrr

 16. Tom Smit

  Ik wil een krentenbol want John kreeg ook een krentenbol. Ik wil een dikke auto want mijn buurman heeft ook een dikke auto. Ik wil ook met mijn secretaresse kunnen neuken want al mijn vrienden doen dat ook. Ik wil ook dure kleding hebben want al mijn kenissen hebben dat ook. Ik wil ook lekker veel geld hebben want iedereen die ik ken heeft dat. Ik wil heel beroemd blijven want dat is het belangrijkste wat er is. Zo ga dat maar door. Een enorme gedragsgestoorde klootzak heel die De Vries.

 17. Steven

  Heel goed dat Pauw doorging op dat Rob Scholte verhaal. Natuurlijk was dat een aanslag op de man zelf, maar zo kan ook iemand die een aanslag op de rechtbank wil, een bom onder Peter z’n autootje plaatsen.

  Ik snap niet dat Peter daar zo raar over doet: alsof ze er vanuit gaan dat Peter zelf zo’n bom zou meenemen: natuurlijk niet, maar daar gaat het ook niet om. Rechtbanken zijn nou eenmaal zwaar beveiligd, daar kun je niet zomaar binnen komen: of het nou in de garage is of in de rechtbank zelf.

 18. May

  Laten kruipen die lul. Misselijke vent met zijn lidl flesje wijn van €1,50 wil hij wippen.

 19. Simon

  Opvallend was wel dat het die dag minstens zo vaak over de entree van de Vries ging als over de zaak zelf. Ik denk dat hij super gespannen was.

 20. `Flits Bom

  Hulde aan Pauw.
  Eindelijk iemand die opstaat tegen deze volksmenner !

 21. Peter van Roest

  Nou May Lidl wijnen behoren bij de beste ter wereld vooor je informatie dus dat heeft er niets mee te maken. Maar je hebt wel gelijk dat het een misselijk ventje is, deugt voor geen meter die man wat dat betreft zou je haast die Holleeder gaan geloven.

 22. `Flits Bom

  Zure oude man.

 23. Joop55

  Peter begint irritant te worden met zijn gezeur, gezaag, geze*k en gezuig.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.