Artiesten nemen 100% NL-liedjes af bij Kaandorp

Geplaatst op Thu 12 Apr 2018 om 12:30

Brigitte Kaandorp schrijft naast haar cabaretwerk ook liedjes die vrijwel linea recta bij 100% NL op de playlist komen. Ze heeft diverse grote Nederlandstalige artiesten als klant. Dat vertelt ze vandaag in het AD. Kaandorp noemt het haar eigen ‘guilty pleasure’. “Niet van echt te onderscheiden 100%NL-nummers maken. Bernd van den Bos, de pianist met wie ik ook voor mijn nieuwe show Wereldtournee werk, heeft veel plezier in het componeren van 100%NL-achtige liedjes.

Kaandorp schrijft vervolgens de teksten op zijn muziek. “Ik schrijf de teksten voor die composities. Geloofwaardig, geen parodieën.”

Tijdens haar cabaretvoorstellingen worden de liedjes uitgeprobeerd. “We proberen ze uit bij het soundchecken voor mijn show.”

Wat heeft ze tot nu toe al geschreven? “We hebben zo al een liedje gemaakt voor Marco Borsato (Blijf nog even), Dré Hazes (Ik ben nog niet dood) en Thomas Berge (Liefde op het eerste gezicht).”

Het AD-interview met Brigitte Kaandorp kunt u lezen via Blendle.

Foto: VPRO
15 Reacties op “Artiesten nemen 100% NL-liedjes af bij Kaandorp”


 1. tammer

  Dat 100% NL is exclusief voor BLANKE artiesten. De naam zegt het al bijna. In veel andere landen zou dat niet eens kunnen?

 2. Cartman

  Nee, dat is wat jij ervan maakt, smerige rat.

 3. Otto Groeneveld

  Even voor de goede orde– ik heb niet zoveel met muziek maar als we al die Engelse en Amerikaanse shit zouden vertalen dan zou het nog niet op RadioNl of 100%Nl gedraaid worden. Zo belachelijk is het dan. Dus wel schrijven en met een muzikant waarschijnlijk het een beetje componeren of hoe die tokkelaars het ook noemen ondertussen je wel een beetje voor schamen?
  Wtf mens als jij dat leuk vindt doe je dat en je hoef je nergens voor te schamen. Voor wie zou je je trouwens moeten schamen? Voor een zooitje randdebielen die geen moer verstand ergens van hebben en die alleen stembanden hebben die ontwikkeld zijn. Eikels die in hun broek s hijten om aan een IQ quiz mee te doen. Domme radiomannetjes die er 10 minuten overdoen als je vraagt 3×2.75 uit hun hoofd uit te rekenen. Gelul dus, je moet je nergens voor schamen zeker niet tegen dat domme VVD/D’66 tuig.

 4. Curryworst

  tammer = Sylvana Simons?

 5. Ano Nymous

  Tammer.

  Alleen blanke mensen ‘maken’ nog dat NL talige volkse gekweel…dus logisch…

 6. Otto Groeneveld

  tammer rot lekker op naar Saoedie Arabië.

 7. Martijn

  Saoedi-Arabië heeft ook zijn blanken elementen Otto Groeneveld, beter bestemming lijkt me Suriname.

 8. Ano NieWijs

  Tuurlijk, Ano Nymous.

  Liefde Doet Pijn van Damaru, Word Niet Neuro Van De Euro van Edgar Burgos, Maria’s Zoon van Oscar Harris, In De Armen Van Een Engel van Brace, Blijf Hangen van Sharon Doorson, Als Jij Me Belooft van Edsilia Rombley, Hou Van Mij van Ruth Jacott, Ondanks Alles van Glennis Grace…

  Alleen blanke mensen…

 9. Sandra

  Tammer, ga jij eens gauw terug naar je eigen stam in Suriname….en neem Sylvana Simons gelijk met je mee.

 10. B

  @ Tammer

  Lekker he, alijd in de slachtofferrol kruipen. Zodat je nooit echt ergens voor hoeft te staan.

 11. critikast

  Brigitte Kaandorp vindt het blijkbaar nodig zichzelf in de schijnwerpers te zetten. Haar cabaretpubliek sterft langzaam uit omdat iedere show meer van hetzelfde is, zelfs de typetjes waarin ze vlucht om niet zichzelf te hoeven zijn. Wat een overschatte tante zeg ! Met een rotstem en een lelijk uiterlijk ook nog !

 12. Fhuik

  Nederlandse muziek is lachwekkend slecht 😂🤣

  Wees er maar trots op dat je dat onbenul dreetje hazes van werk voorziet

  Stel je eens voor dat die imbe ciel echt zou moeten werken

  Dat kan natuurlijk met die achternaam

 13. Johan

  @Critikast, …iemand veroordelen op uiterlijk, hoe sneu kun je zijn. Maar waarschijnlijk ben jij zelf heel tevreden met je oogverblindende schoonheid, of niet?

 14. Gnaues

  Tammer kent zijn plaats… Het is inderdaad ‘blank’ en niet ‘wit’.

 15. Nico

  Als dit de Tammer is, die ook op een hitmuziek weblog actief was, kan ik zeggen dat hij aardig wat verstand heeft van muziek en statistieken, zeer deskundig. Jammergenoeg weet ik niet waar hij tegenwoordig zit.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.