Rechten Champions League nog steeds niet verkocht

Het wordt steeds reëler dat het voetbaltoernooi Champions League na dit seizoen voor het eerst in de geschiedenis van het open net verdwijnt. Dat meldt het AD vandaag. De krant sprak begin december al zijn zorgen uit, maar inmiddels zijn de rechten nóg niet verkocht. RTL en de huidige eigenaar SBS zouden ze te duur vinden en de UEFA wil niet zakken met de prijs. “Het heeft nog nooit toegegeven op de prijs“, zegt sportmarketingdeskundige Marcel Beerthuizen in de krant.

De UEFA zou voor een klein land als Nederland niet willen riskeren dat andere, grotere landen ook kortingen gaan afdwingen. Sportmarketeer Frank van den Wall Bake vreest daarom een impasse: “Ik ken John de Mol een beetje en weet hoe de commerciële zenders handelen. Als er geen businessmodel van gemaakt kan worden, houdt het op. Ik denk echt dat er een serieuze kans is dat voetbal uit de Champions League straks niet meer te zien is op het open kanaal.

Betaalkanaal Ziggo Sport, voor klanten van Ziggo gratis, gaat wel elke speelavond om 19.00 uur een wedstrijd laten zien, gevolgd door een schakelprogramma om 21.00 uur.

Dat helpt niet om de interesse van RTL en SBS te vergroten, zegt Van den Wall Bake. Hij wijst erop dat het toernooi door het gebrek aan Nederlandse inbreng sowieso al minder kijkers trekt. “Ik kan me goed voorstellen dat ook de SBS’en en RTL’s van deze wereld hun geld niet meer kunnen terugverdienen.

Ziggo Sport-directeur Will Moerer kan zich bijna niet voorstellen dat de CL verdwijnt van het open net: “Ik zeg niet dat het onmogelijk is dat de rechten niet worden verkocht, maar ik kan me dat niet voorstellen. Het zou volstrekt uniek zijn.”

Het AD-artikel ‘Straks zijn Messi en Ronaldo niet meer te zien’ kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
Champions League verhuist mogelijk achter decoder (8 december 2017)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen