NPO met volwassenenversie realityshow Uit De Kast

De NPO heeft door de jaren heen al heel wat homo’s uit de kast geholpen in het programma Uit De Kast en nu zijn de volwassenen aan de beurt. Tv-producent Ewout Genemans komt nu met de volwassenenversie Ouders Uit De Kast, gepresenteerd door Sofie van den Enk. Dat heeft KRO-NCRV laten weten. Van den Enk volgt jongeren waarvan één van de ouders na een jarenlang heterohuwelijk uit de kast is gekomen. “We horen hun verhaal, maar ook die van de ouders.”

Zo vertelt Christa (28) over hoe haar vader en moeder na 36 jaar huwelijk de scheiding in gang zetten en is Sofie erbij als Christa’s moeder gaat verhuizen. Christa ziet hoe close haar ouders nog steeds zijn, maar ziet ook hoe haar vader gaat daten met andere mannen.

De vader van Maya (22) en Elise (25) kwam vijf jaar geleden uit de kast. Hoewel Maya en Elise hun homoseksuele vader accepteren hebben ze sterk de behoefte aan antwoorden op een aantal vragen.

Mediadirecteur van KRO-NCRV Jochem de Jong: “Ouders uit de kast zorgt voor verbinding en begrip tussen mensen. Met dit programma willen we mensen de kans geven hun verhaal te vertellen, ervan te leren en hun blikveld te verbreden.

Sofie van den Enk: “Het is heel bijzonder om een programma als Ouders uit de kast te mogen maken. Ik besef me dat de impact voor de gezinnen groot is, ik heb bewondering voor de deelnemende families.

Ouders uit de Kast is vanaf woensdag 28 maart om 21.25 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 3.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen