Nieuwsuur-baas bewondert D66-minister Kaag

Geplaatst op Wed 28 Mar 2018 om 14:45

Nieuwsuur-baas Joost Oranje is erg onder de indruk van de Arabische taalbeheersing van D66-minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking). Dat heeft hij laten weten op NPO Radio 1. Kaag kreeg maandag veel complimenten omdat ze in het buitenland vloeiend Arabisch én Frans sprak (zie filmpje onderstaand). Super knap, vindt Oranje. “We zijn er als journalisten natuurlijk niet voor om ministers op een schild te heffen, maar toch…”

Dit is wel heel indrukwekkend, aldus Oranje. “Ze sprak vloeiend Arabisch. Ik zag een tweetje van collega Fons Lambie van RTL Nieuws die kennelijk met de minister mee op reis is in Tunesië en daar de minister zomaar uit haar hoofd Arabisch zag spreken, waarna ze vloeiend overging in het Frans. Ik vond het toch wel opmerkelijk.”

Kaag heeft echt wat in haar mars, vindt hij. “Het is sowieso een interessante minister in dit kabinet, die heel bescheiden is en een beetje onder de radar blijft. Ze is wel eigenzinnig en heeft bijna onopgemerkt het ministerschap van Buitenlandse Zaken even overgenomen toen Halbe Zijlstra viel. Nu zit ze weer in haar oude rol.”

Ik vond het toch wel interessant en goed om te zien.”

Foto: NPO Radio 1
13 Reacties op “Nieuwsuur-baas bewondert D66-minister Kaag”


 1. Ron

  Zowat de hele NPO stemt D66, duidelijk toch.

 2. Jo

  Altijd handig als je je talen spreekt, Chinees lijkt me ook wel handig aangezien NL straks door e moslims of Chinezen wordt overgenomen

 3. Lodewijk

  Wat een eikel is die Oranje zeg. Taalbeheersing wtf man, mag je wat van talen weten als je minister bent. Niet veel gewend Goebels. Met je misselijk D66 hoeren.

 4. '77

  Van Wikipedia: Kaag studeerde Arabische taal- en letterkunde in Leiden (niet voltooid). Ze haalde haar bachelor Midden-Oostenstudies aan de Amerikaanse Universiteit in Caïro. Ze behaalde een mastertitel in internationale betrekkingen aan de Universiteit van Exeter en aan St Antony’s College in Oxford. Ook studeerde Kaag aan de Franse École nationale d’administration.

  Zonder te willen zeiken ben je natuurlijk een minkukel als je met deze studues geen Arabisch, Frans en Engels spreekt.

 5. Teddy

  Deze mevrouw Kaag maakt de keuze voor Halbe eigenlijk nog genanter. Wat een top minister van buitenlandse zaken. Indrukwekkend. Een topfunctie bij de VN ligt nu al klaar voor haar

 6. Krezus Jistus

  Zij is getrouwd met een Arabier, een Palestijn. Niet zo gek dat je daar wat van meekrijgt lijkt mij – er zijn zo veel Arabieren hier die ook Nederlands kunnen praten

 7. Kirth Gersen

  En daar gaat de onafhankelijkheid van Nieuwsuur.

 8. qt10

  die woestijnvolken spreken t allemaal,
  t zijn allemaal ongeschoolden,
  dus zo moelijk zal t niet zijn,

  komt bij,wie boeit dit???

 9. Stront

  @qt10

  Arabisch heeft voor Nederlandstaligen een moeilijkheidsgraad van 5 (op een schaal van 1 tot 5). De graad hangt af van de afstand, het verschil tussen je moeder- en je doeltaal. M.a.w. je opmerking raakt kant noch wal en getuigt van een stupiditeitsgraad van 8 (wederom op een schaal van 1 tot 5!).

 10. suggestie

  Bij de NPO vinden ze D66 “best rechts” – dus niks aan de hand, iedereen doorlopen.

 11. jan

  hop, er even vuistdiep in.

 12. Maria

  D66 is ook rechts, die partij heeft samen met Leefbaar Rotterdam veel Rotterdammers de stad uitgejaagd. Veel mensen dachten dat het zonder de PvdA beter zou worden maar het tegendeel is waar. Het beleid waar veel mensen ongelukkig van werden gaat alleen maar in een hogere versnelling.

 13. Johan

  @Kirth…stel je niet zo aan en @q10 gefeliciteerd met by far de domste opmerking van 2018

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.