Nieuwsuur-baas bewondert D66-minister Kaag

Nieuwsuur-baas Joost Oranje is erg onder de indruk van de Arabische taalbeheersing van D66-minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking). Dat heeft hij laten weten op NPO Radio 1. Kaag kreeg maandag veel complimenten omdat ze in het buitenland vloeiend Arabisch én Frans sprak (zie filmpje onderstaand). Super knap, vindt Oranje. “We zijn er als journalisten natuurlijk niet voor om ministers op een schild te heffen, maar toch…”

Dit is wel heel indrukwekkend, aldus Oranje. “Ze sprak vloeiend Arabisch. Ik zag een tweetje van collega Fons Lambie van RTL Nieuws die kennelijk met de minister mee op reis is in Tunesië en daar de minister zomaar uit haar hoofd Arabisch zag spreken, waarna ze vloeiend overging in het Frans. Ik vond het toch wel opmerkelijk.”

Kaag heeft echt wat in haar mars, vindt hij. “Het is sowieso een interessante minister in dit kabinet, die heel bescheiden is en een beetje onder de radar blijft. Ze is wel eigenzinnig en heeft bijna onopgemerkt het ministerschap van Buitenlandse Zaken even overgenomen toen Halbe Zijlstra viel. Nu zit ze weer in haar oude rol.”

Ik vond het toch wel interessant en goed om te zien.”

Foto: NPO Radio 1

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen