Leon Verdonschot pakt Giel Beelen keihard aan bij Tan

De nieuwe ochtendshow van Giel Beelen op Radio Veronica kan kennelijk wel wat extra media-aandacht gebruiken en daarom kwam de dj gisteren met twee stuntjes: eerst kwam hij te laat aan in de studio omdat hij zich had verslapen en later in de ochtend verstoorde hij een optreden van Tim Knol. De muzikant staat bekend als een artiest die zijn vak serieus neemt en reageerde na de streakergrap van Maan op Radio 538 dan ook erg kritisch. Beelen vond dat flauw en nam wraak.

Tijdens het optreden van Knol stuurde Beelen een streaker op hem af (zie Youtube). Knol staakte het optreden, wilde het gebouw uitlopen, maar de receptioniste van Talpa Radio sloot de deuren. Daarop confronteerde Beelen Knol met zijn ‘flauwe’ gedrag.

Beelen buitte het incident gisteren behoorlijk uit. Niet alleen schoof hij aan in RTL Boulevard, maar ’s avonds zat hij ook nog eens bij RTL Late Night. Daar werd hij flink aangepakt door muziekliefhebber Leon Verdonschot.

Leon Verdonschot: “Ik zag een veertiger zichzelf gedragen alsof hij een domme puber was en ik zag een artiest pal staan voor zijn werk. Ik zag daarna in een paar gênante, tenenkrommende momenten één van de twee zich ontpoppen als een held en dat was Tim Knol, en de ander zich gedragen als een hufter en die zit tegenover me.”

Beelen: “Ik zit gewoon een radioprogramma te maken en dat zit vol met ongein. Klopt. Hoef je niet leuk te vinden, maar kan wel.”

Verdonschot: “Het bevreemdt me enorm dat iemand als jij die jarenlang over muziek praat, bij singer-songwriters volschiet en als geen ander weet wat muziek teweegbrengt, een optreden verstoort.”

Beelen: “Ik heb vandaag wel vaker gehoord dat ik opeens niet meer van muziek zou houden. Ik houd ontzettend van muziek, maar ook van ongein. Ik maak een ochtendshow.”

Verdonschot: “Vervolgens vind je ook nog dat Tim dat leuk moet vinden. Je gaat hem een paar minuten lang ter verantwoording roepen om het feit dat hij jouw grap niet leuk vindt.”

Er gebeuren twee dingen die me ontzettend gestoord hebben. Niet eens zozeer die grap die ik niet grappig vind, maar jij zegt tegen Tim dat hij blij mag zijn dat je hem uitnodigt. Dat vind ik nogal een hilarische zelfoverschatting van jou anno 2018. Ik vind het heel smerig, want jij weet als geen ander dat het voor artiesten ontzettend belangrijk is als ze in een programma gewoon een keer hun liedje kunnen spelen. Je weet ook dat hij op die uitnodiging bijna geen nee kán zeggen. Dan ga jij hem inwrijven dat hij blij mag zijn dat hij bij Giel Beelen te gast kan zijn.

Vervolgens – en dat vond ik wel het meest bizarre – verwijt jij hem dat hij zichzelf te serieus neemt. Maar hij neemt zichzelf niet serieus, hij neemt zijn kúnst serieus!

Beelen: “Je mag toch ook lachen om kunst?

Verdonschot: “Als jij het verschil niet snapt tussen jezelf serieus nemen en je kunst serieus nemen…”

Beelen: “We hebben het over iemand die een liedje speelt.”

Het is wel een héél politiek correcte tijd aan het worden, vindt Beelen. Verdonschot: “O, je doet het nu in naam van de vrijheid? Je bent nu een vrijheidsstrijder?

Beelen: “Helemaal niet. Ik maak gewoon een radioprogramma met ongein, entertainment en heel veel goede muziek! Ik maak een programma waarin wat gebeurt. Ik werk niet bij Sky Radio.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen