Dit is het verhaal achter Jeroen Pauws hals-litteken

Jeroen Pauw zit vanaf vanavond weer avond aan avond nonchalant met zijn overhemdje opengeknoopt een talkshow te presenteren. Maar wat is nou toch dat lichte streepje op zijn hals? Kijkers vroegen het zich al een tijdje af en dankzij 5 Uur Live-kijker Berry uit Naarden is er nu duidelijkheid. Hij zond een kijkersvraag in en Pauw gaf antwoord. De tv-ster is niet gebeten door een vis en heeft zich ook niet verbrand aan een lucifer, maar het gaat hier om een typisch gevalletje tracheotomie.

Berry uit Naarden wilde er niet langer omheen draaien en vroeg Pauw, via 5 Uur Live, op de man af: “Het valt me al heel lang op dat je een litteken op je hals hebt. Wat is het verhaal erachter?

Pauw deed daarop uitgebreid zijn verhaal. “Dit litteken heet een tracheotomie. In mijn geval is het een serieus verhaal. Ik was 2, liep blauw aan en mijn ouders dachten dat er van alles aan de hand was. De huisarts zei: ‘Het valt wel mee.‘”

Uiteindelijk heeft dat ertoe geleid dat ik in het Rooms-Katholieke Ziekenhuis terecht ben gekomen als 2-jarig kind. Mijn ouders zeggen dat ze daar allebei grijze haren van hebben gekregen. Ik ben door de pater afgelegd. Het kleine jongetje zou doodgaan. Maar dat is niet gebeurd.”

Met tracheotomie, een operatie waarbij een opening in de voorzijde van de luchtpijp wordt gemaakt, werd kleine Pauw gered. “Het is een litteken. Het werd opengesneden en er moesten allemaal ontstekingen uit. Later heb ik hier een stokje gekregen en kon ik mijn moeder aan de telefoon zeggen dat het allemaal weer goed ging.

Het litteken groeit mee met alles wat groter wordt, dus het ziet er nu heel indrukwekkend uit.”

Meer informatie over tracheotomie kunt u vinden op de website van het Leids Universitair Medisch Centrum.

Foto: RTL

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen