Claudia de Breij wil vliegmaximum voor Nederlanders

Claudia de Breij ergert zich aan het toenemend aantal vliegvakanties van Nederlanders, omdat deze het milieu ernstig zouden schaden. Ze pleit daarom voor een vliegmaximum. Dat laat de BNNVARA-ster weten op Twitter. De Breij’s voorstel is een reactie op het Volkskrant-artikel ‘De luchtvaart is de nagel aan de doodskist van het klimaat’ (lees hier), waarin wordt beschreven dat ‘de luchtvaart hard op weg is het CO2-budget van de hele wereld erdoorheen te jagen’.

De Breij vreest dat luchtvaartmaatschappijen vliegen alleen maar aantrekkelijker (lees: goedkoper) gaan maken, waardoor de milieuvervuiling alleen nog maar toeneemt.

De presentatrice vindt het daaerom tijd voor maatregelen van de overheid. “Het zou toch helemaal geen rare afspraak zijn als je als huishouden of persoon een beperkt aantal kilometers mag vliegen per jaar?

Zo’n vliegmaximum is echt een topidee, vindt De Breij. “De markt gaat het niet regelen, namelijk. Die wil altijd alleen maar groeien.”

Misschien kan De Breij haar idee eerst eens opperen bij haar eigen NPO. Die laat presentatoren de hele wereld over vliegen terwijl er geen hond naar kijkt.

Foto: BNNVARA, Jacqueline de Haas

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen