Volkskrant heeft twijfels over Kelder als Buitenhof-ster

Geplaatst op Wed 14 Feb 2018 om 15:15

Volkskrant vraagt zich af of Jort Kelder wel op een neutrale manier Buitenhof kan presenteren vanwege zijn vriendschap met rechtse politici als Mark Rutte en Thierry Baudet. Dat laat de krant blijken in een kort vraaggesprek met de tv-ster. Kelder is met ingang van augustus een jaar lang een van de drie presentatoren van Buitenhof. Als de krant vraagt of hij Rutte zou interviewen, antwoordt hij dan een ‘wildcard’ te trekken: “Nee, dat wordt te ongemakkelijk: ik ken hem al sinds mijn 22ste.”

Als de krant erop wijst dat Rutte ook in andere vraaggesprekken ter sprake zal komen, geeft Kelder aan: “Dat is toch geen enkel probleem? Mark is daar professioneel in, die heeft nog nooit ergens over geklaagd. Ik heb al zo vaak harde confrontaties gehad bij DWDD of Jinek, ook met rechtse politici. Hou op. Ik ben een projectiel dat van alle kanten komt.

Dan komt de vriendschap met Thierry Baudet aan de orde. Kelder: “Rutte gaat al zo lang terug, maar Thierry zou ik interviewen. Maar hoe schat je mijn intelligentie in dat ik niet de goede vragen aan zo iemand kan stellen?

De Volkskrant: “Het gaat ook om de schijn van partijdigheid. Als u vergeet een kritische vraag aan Baudet te stellen, zou u dat verwijt kunnen worden gemaakt.

Kelder: “Nederland is geen land, maar een verzameling clubjes. Iedereen in Den Haag kent elkaar. Omdat ik een paar in het oog springende vriendschappen heb, zou ik niemand kunnen interviewen?

Spottend: ‘Maar ik heb geen zin in een lang interview met jou hierover. Ik ga Buitenhof presenteren en als Thierry daar zit, gaan we hem aanpakken.”

Blendle-baas Alexander Klöpping vindt de suggesties in het Volkskrant-interview erg merkwaardig. “De Nederlandse kranten staan vol met liefdesbrieven-verhuld-als-profielen van Thierry Baudet, maar Jort Kelder zou ‘m niet kunnen interviewen zonder de schijn tegen te hebben?

Foto: KRO-NCRV
25 Reacties op “Volkskrant heeft twijfels over Kelder als Buitenhof-ster”


 1. Remi

  … Over dat linkse spul dat daar presenteert hoor je nooit iemand …

 2. Marianne

  Griezel deze bochel.

 3. woensdag

  Een echte vriend van lavendel snuiver maar hij snuift coke

 4. Karen

  Niemand zit op die eeuwige korpsbal van een kelder te wachten. Zet hem in een probleemwijk met 30 euro leefgeld per week, dan zou je pas leuke tv krijgen.

 5. Huib

  Al die linkse interviewers bij Buitenhof vindt de Volkskrant daarentegen geen enkel probleem.

 6. Curryworst

  Volkskrant = PvdA

 7. Henk

  Inderdaad Huib, super hypocriet is dit!! Maar ja, zo gaat dat steeds….

 8. Daan

  Jort Kelder is een ultra-kapitalist en stiekem homo!

 9. Marianne

  De Volkskrant heeft gelijk, iemand die zo bevriend is met mensen die in de hoogste kringen verkeren kan niet geven waar behoefte aan is. Helaas komt het vaker voor dat journalisten afhankelijkheid veinzen. Dan doen ze net of ze de ander niet kennen maar ze treffen elkaar regelmatig op conferenties etc..

 10. mark

  Hij is geen homo maar heeft wel vreeemde trekjes net zoals een kiezel in je schoen.

 11. Henk

  Ik denk dat hij het in ieder geval beter zal doen dan Margriet van der Linden in de DWDD vervanger…

 12. arie

  Jort uitkijken nu hoor.
  De Volkskrant gaat in jouw leven graaien en ze vinden je nu al te rechts.

  Maar dat Pechtold inmiddels 4 aangiften van mensen met Russische genen wegens discriminatie aan de broek heeft, dáár hoor je de volkskrant niet over.

 13. frans

  De pot verwijt de ketel…

 14. Adriaan

  De Volkskrant is dat niet dat manupilerende socialisch-communistische propaganda blaadje met honderderden linkse zolderkamer ZZP er duiders met als topper ene Bert Wagendorp, waar het woord objectiviteit nog moet worden uitgevonden.

 15. Bears' den

  Jort is gewoon goed!
  Niet zeiken mensen..
  Geef hem een kans..

 16. GW

  Ik heb niet zoveel met Jort Kelder, maar ik vind het wel weer iets typisch Nederlands om te gaan zeuren voordat de man goed en wel begonnen is.

 17. Annoniemus

  Het is een dreutel onze Jort , maar dat kunstje beheerst hij wel !

 18. Sielie Simonisma

  Kort is een bal die het woord realiteit niet kent. Maar VK moet ook gewoon haat mond houden is net zo rechts als die bal en zijn vrinden.

 19. godsamme

  deze narcist laat niemand uitpraten, hoort zichzelf het liefst

 20. freek

  Jort Kelder heeft in het verleden meer tegengas gegeven tegen de VVD in het algemeen en Rutte dan alle ‘linkse’ journalisten tezamen. Waarom zou hij dan meer partijdig zijn? Hij is journalist.

 21. Marianne

  Als je rechts bent dan ben je partijdig. De VPRO moet zich schamen dat ze toegestemd hebben. We staan als land weer voor paal. De beste vriend van de hoogste baas gaat een politiek programma presenteren. Het lijkt wel Noord Korea.

 22. Don

  Ik noem de engerd al vele jaren Jert Kolder! :-)

 23. Baardaap

  Jort is helemaal niet goed, ik vind hem irritant. Ik vermoed ook dat hij homo is net als zijn chocholaderidder in Den Haag, hij praat als een homo en hij ziet er idioot uit mijn zijn te korte broekjes. Welke vrouw wil nou zo een poederdons in bed? Ik denk dat hij ook poeder zeikt.

 24. Gallus

  Hij is wel eerlijk daar in.
  Kelder heeft wel enkele vooroordelen die te simpel zijn en ook fout.
  Met name over jaloezie.
  Als mensen met weinig geld (maar wellicht veel cultuur) vinden dat de rijken meer belasting moeten betalen noemt Kelder dat jaloezie! Alsof mensen niet buiten hun portemonnee kunnen denken.
  Bovendien zit die jaloezie duidelijk meer bij de echt hoge inkomens.
  Breng maar eens een bezoekje aan de jachthavens aan de Rivièra! Praat eens waarom men steeds grotere jachten wil etc. Meestal zonder er in te varen…
  Aardige jongen die Jort maar in deze met een weerzinwekkende en zelfzuchtige opvatting.
  Kijk niet op tegen geld!

 25. Sander

  Merkwaardig van de Volkskrant.

  Maar het kan wel dat iemand die een hekel heeft of gewoon links is dan Thierry Baudet objectief kan interviewen.

  Dit heet met 2 maten meten!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.