Volkskrant heeft twijfels over Kelder als Buitenhof-ster

Volkskrant vraagt zich af of Jort Kelder wel op een neutrale manier Buitenhof kan presenteren vanwege zijn vriendschap met rechtse politici als Mark Rutte en Thierry Baudet. Dat laat de krant blijken in een kort vraaggesprek met de tv-ster. Kelder is met ingang van augustus een jaar lang een van de drie presentatoren van Buitenhof. Als de krant vraagt of hij Rutte zou interviewen, antwoordt hij dan een ‘wildcard’ te trekken: “Nee, dat wordt te ongemakkelijk: ik ken hem al sinds mijn 22ste.”

Als de krant erop wijst dat Rutte ook in andere vraaggesprekken ter sprake zal komen, geeft Kelder aan: “Dat is toch geen enkel probleem? Mark is daar professioneel in, die heeft nog nooit ergens over geklaagd. Ik heb al zo vaak harde confrontaties gehad bij DWDD of Jinek, ook met rechtse politici. Hou op. Ik ben een projectiel dat van alle kanten komt.

Dan komt de vriendschap met Thierry Baudet aan de orde. Kelder: “Rutte gaat al zo lang terug, maar Thierry zou ik interviewen. Maar hoe schat je mijn intelligentie in dat ik niet de goede vragen aan zo iemand kan stellen?

De Volkskrant: “Het gaat ook om de schijn van partijdigheid. Als u vergeet een kritische vraag aan Baudet te stellen, zou u dat verwijt kunnen worden gemaakt.

Kelder: “Nederland is geen land, maar een verzameling clubjes. Iedereen in Den Haag kent elkaar. Omdat ik een paar in het oog springende vriendschappen heb, zou ik niemand kunnen interviewen?

Spottend: ‘Maar ik heb geen zin in een lang interview met jou hierover. Ik ga Buitenhof presenteren en als Thierry daar zit, gaan we hem aanpakken.”

Blendle-baas Alexander Klöpping vindt de suggesties in het Volkskrant-interview erg merkwaardig. “De Nederlandse kranten staan vol met liefdesbrieven-verhuld-als-profielen van Thierry Baudet, maar Jort Kelder zou ‘m niet kunnen interviewen zonder de schijn tegen te hebben?

Foto: KRO-NCRV

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen