The Voice verjongt met Lil’ Kleine als coach

Geplaatst op Sat 17 Feb 2018 om 8:00

Eigenlijk lag het door een primeur van Shownieuws al op straat, maar gisterenavond werd het in de finale van The Voice of Holland officieel: Lil’ Kleine wordt de nieuwe coach van de hitshow van RTL 4. Hij vervangt Sanne Hans die een seizoen overslaat, terwijl de overige juryleden Ali B, Anouk en Waylon allen terugkeren. Met Lil ‘Kleine kiest de RTL 4-show overduidelijk voor verjonging. Voor de jonge generatie ogen veel tv-shows enorm ouwelijk en Lil’ Kleine is voor hen een aansprekend gezicht.

Lil’ Kleine vervangt het saaiste jurylid van het programma. De jury van het volgende negende seizoen heeft daardoor een spannendere samenstelling. Wellicht wordt het ook tijd dat er wat met de presentatie gaat gebeuren, want de felle spotlights verraden inmiddels wel heel erg dat Wendy van Dijk en Martijn Krabbé de 50 naderen. Jonge opvolging kan de show nieuw elan geven.

De komst van Lil’ Kleine is het laatste wapenfeit van vertrekkend tv-baas Erland Galjaard van RTL. Hij heeft hem samen met producent John de Mol binnengehaald, onthulde de rapper ‘s avonds in RTL Late Night.

Erland en John de Mol zijn met het idee gekomen en die hebben mijn management benaderd. Ik had beloofd om even een SO (shout out) naar John en Erland te doen, dus deze is voor jullie. Ik hou van jullie. Ik had het John beloofd.

Humberto Tan, zelf ook al 52, daarop: “Dit is precies de reden waarom ze jou gevraagd hebben, zo met SO. Jonge mensen.”

Lil’ Kleine: “Voor mij is het heel erg erkenning. Tegen alle andere soortgelijke programma’s had ik nee gezegd. Of The Voice of niet.”

Wat gaat hij anders doen dan de rest? “Ik denk dat ik een talent dit in mijn team komt écht een ster kan maken, meer dan Anouk dat kan of Ali of Waylon.”

RTL 4 hoopt volgens Lil’ Kleine op een kijkcijferboost. “Niet dat dat nodig is, maar gewoon een nieuwe stroming van kijkcijfers. De jongere generaties willen we trekken. Het is gewoon nog nooit gedaan. Ik ben volgens mij ook het jongste jurylid ooit van The Voice over de hele wereld. Ik heb er veel vertrouwen in.”

Blijft hij één jaar of langer? “Dat mag ik niet zeggen. Je moet een jaartje wachten om er achter te komen.”

Foto: RTL
63 Reacties op “The Voice verjongt met Lil’ Kleine als coach”


 1. Mike

  Dit is zo’n nikserig gastje.

 2. ik

  Wendy vind dit leuk. Nu mag er drank en drugs in the Voice.

 3. Rodrigo

  gelukkig blijven Waylon en Anouk, die zetten dit losertje wel op zijn plek als ie de scheef overgaat

 4. mark2

  SBS shownieuws dus toch gelijk toen ze dit een tijdje terug al meldden! Zitten ze goed op het nieuws!

 5. 43

  Ben benieuwd of hij elke week “fris” in de stoel kan zitten.
  Had dan gekozen voor R.Flex…

 6. Joep

  Waar het programma ooit internationale allure had met topartiesten in de jury, nu zitten we met het uitschot van de muziekindustrie.

 7. Kevin Bulgac

  2 middelmatige rappers moeten de jeugd klaarstomen voor een zangcarrière? Dat is net zo iets als mij hoofd-hersenchirurgie maken in het Antonie van Leeuwenhoekziekenhuis.

 8. shenkie

  Sanne is by far niet het saaiste jurylid, integendeel. Als ze die geborneerde Waylon er nou eens uit kukelen. Die is alleen maar bezig om zijn deelneemsters met zijn ogen op te vreten.
  En Wendy en Martijn exit, achter die ogen brandt al jaren geen licht meer.

 9. Ray

  Briljant. Een zangshow met twee coaches die zelf nog nooit in hun leven een noot zuiver gezongen hebben.
  En van een woord van twee lettergrepen een afkorting van twee lettergrepen maken? Minstens zo briljant.

 10. arie

  Het enige wat zij kunnen is een versje opzeggen en dat heft niets met muziek te maken.

 11. Karen

  Anouk is nog de enigste met een fatsoenlijke carrière. De rest is niet echt interessant te noemen. 2 ‘rappers’ en een ex vriendje van plassi Paay. Niet raar opkijken als er volgend jaar niemand meer kijkt. Anouk vertrek nu het nog kan. Met zulke figuren wil je toch niet geassocieerd worden??

 12. Er ist wieder da

  Als Erdogan die hele Voice meeneemt naar Ibiza kan ie daar fijn gaan draaien aan die stoelen…Meulenperd meenemen graag..

 13. Michael

  Een coach hoeft echt niet zelf te kunnen zingen maar miet wel weten hoe het eraan toe gaat in de muziekbusiness. Hoewel ik de combinatie van Ali en kleine jammer vind, vind ik het een goede frisse keuze voor het programma. Overigens was de bekenmaking top! Goed in beeld gebracht waardoor die kleine als een groot artiest werd neergezet.

 14. Mediaprak

  Het verjongen van de jury houdt mi niet automatisch in dat ‘jongeren’ (weer) gaan kiijken. Het lineair kijkpubliek in NL wordt steeds ouder. Een jonge (lees: onbekende) jury kan ook kijker wegjagen. Het aantal kijkers naar The Voice lopen zo wie zo de laatste jaren terug. Het presentatie duo (Krabbé) vernieuwen / verjongen (De Mol) lijkt mij een betere optie.

 15. Daan

  VERSCHRIKKELIJK.

 16. Bart

  Ik ben geen fan van Lil Kleine en ik vond zijn optreden waardeloos gisteren maar ik denk dat hij het programma wel een boost kan geven. Ik denk dat het beter was geweest als Ali B een jaartje over had geslagen. Voor kinderen die met hun ouders kijken is het hartstikke leuk dat Lil Kleine dit gaat doen. Als hij zich nou eindelijk ook eens wat volwassener gaat gedragen zou dat nog beter zijn.

  Wat betreft het presentatieduo, het wordt hoogtijd dat Wendy en Martijn worden vervangen want ze beginnen erg ongeloofwaardig te worden in hun rollen. In het verleden bij zowel X- factor als in het begin van The Voice stegen ze boven zichzelf uit. Het kaarsje lijkt een beetje uit te gaan. Tijd voor 2 nieuwe frisse gezichten op die plek. Ook wordt het tijd voor eens een nieuw decor met andere kleuren.

 17. Wilco

  Dus een rapper die alleen door autotune niet vals optreed moet niet vals zingende deelnemers beoordelen. Zie hier het failliet van de Nederlandse muziekindustrie in een notendop.

 18. Curryworst

  Het presentatieduo is aan vervanging toe.
  Dat pratende gerimpelde karkas Wendy is onappetijtelijk om naar te kijken.
  En dat door de alcohol opgeblazen smoelwerk van een Krabbé laten we daar helemaal maar over ophouden.

 19. Bears' den

  Hoe kan deze dropsleutel nou een coach worden?
  Hij is net droog achter z’n oren dus hoe kan hij nou een beginnende ‘artiest’ op weg helpen als die zelf net komt kijken..
  Echt belachelijk!
  Dit doet RTL alleen maar omdat ie een grote achterban heeft van kleine meisjes, en RTL hoopt hiermee dat al die kinderen de voice gaan kijken en zo dus weer hogere kijkcijfers krijgen..
  Hoop dat de voice volgend jaar flopt, want deze pannekoek voegt niks niks toe..

 20. west

  @ Joep Platen bonzen zijn niet gek ,en als je platina haalt voor een cd ben je geen loser, waarschijnlijk staat het genre u niet aan, het doet mij ook niets eerlijk gezegd
  maar u zal wel een ouder persoon zijn van boven de 30 of 40
  Ja mijn ouders vonden de Beatles en the Stones ook niets , langharig tuig werd dat genoemd! maar u zal wel blijven hangen in de 80- 90 er jaren,ja… dan kan je het ook niet meer volgen , iedere jongeren generatie heeft zijn eigen muziek periode
  Mijn overgrootmoeder viel flauw bij een optreden wan Frank Sinatra
  mijn oma naar The RAMBLERS , en mijn vader en moeder luisterde naar Max van praag, Mieke Telkamp Eddie Christiani, en voor het Beattijdperk ook naar Anneke
  Gronloh Rob de Nijs en Willy en Willeke,
  dus Toen het beatgeweld kwam dachten ze precies zoals U !
  !

 21. Ron

  ‘Of The Voice of niet’ nog praatjes ook dat kleine opdondertje. Je hebt niets te willen. Ik vind het ook op zijn minst vreemd te noemen dat er naast Ali B. nog een rapper bij komt. Misschien dat Ali later zijn vertrek later nog aankondigt maar dit slaat nergens op zo. Totaal 2 niet zangers in een programma waar het toch echt om zang gaat. Of wordt het volgende week een grote kansloze rappersshow. Onbegrijpelijk.

 22. Ron

  volgende week=volgend jaar.

  Ik vind hem ook te jong. Als hij nu in The Voice Kids de coach zou worden zou ik het qua doelgroep nog wel een beetje snappen want die houden van zijn muziek. Ze weten niet beter zullen we maar zeggen…

 23. energy-x

  Hoe kan zo iemand zonder uitstraling coach zijn. Waar zijn de artiesten met jaren lange ervaring??? aanfluiting in alle opzichten

 24. robb

  Lil’ Kleine ik ken hem niet niet meer mijn leeftijd,ze zullen wel niet gek zijn bij rtl en talpa en hem wel getest hebben over zijn kunnen ,ik denk dat het goed is om jong bloed toe te voegen om ook weer meer jonge kijkers te trekken en ook meer jonge artiesten die niet altijd het zelfde zingen voor mijn gevoel hoor ik altijd dezelfde nummers voorbij komen al jaren lang daarom haken ook veel mensen af denk ik .

 25. Natasja Froger tot Febo

  Alle internationale Voices hebben wereldsterren en de nestor krijgt een Amsterdams straatschoffie uit de Wallen – dank Erland voor je afscheidskado – zit in de lijn van RTL bagger dus.

 26. Kaa

  Sanne het saaiste jurylid? Kan in de artikelen gewoon het feitelijke nieuws worden beschreven en niet de persoonlijke mening van de schrijver? Als het al zijn ware mening is, ik heb veelal het gevoel dat de schrijver precies die mening uit waarvan hij verwacht dat het de meeste reuring oplevert in de reacties.

 27. Stefan

  Het programma heeft nieuwe presentatoren nodig. Die ook tegen anouk in durven te gaan en dan heb je mooie tv.

 28. A.Zijn

  @robb Eens! Echter had Ali in dat geval weer vervangen moeten worden door een vocaal sterke coach.

 29. Mart

  Gouden set richting jong publiek. Probleem als het gaat om geloofwaardigheid!

 30. Annoniemus

  Ik zat echt te wachten dat ze hem gingen bekogelen met bier , maar dar gebeurde helaas niet .

 31. robb

  A.Zijn : niet helemaal mee eens het gaat er niet om of Ali vocaal sterk is het gaat er om wat hij kan overbrengen en zelfvertrouwen kan geven aan zijn pupil .

 32. J

  Snap noet wat iedereen persee vindt dat de coach goed vocaal moet kunnen zingen. Ali is bijvoorbeeld een goede coach, ik denk de beste die je als beginnend artiest kunt hebben, die zich na het programma ook nog over je ontfermt. Daarnaast heeft hij zich on de muziek industrie ook gewoon bewezen als artiest.

 33. A.Zijn

  @robb @J Volgens mij was dat het concept van The Voice. Niet direct een zoektocht naar de beste artiest, maar naar de beste stem. En dat door gecoacht te worden door de beste stemmen van Nederland.

  Ik zie ook wel dat ze een beetje aan het opschuiven zijn en het opeens niet meer alleen gaat om de stem.

 34. ox

  woonerf gangsterrapper

 35. Marco B

  Zo jammer dat die minkukkel in de jury gaat zitten. Het einde van #tvoh is in zicht

 36. Rene

  Waardeloos.
  Hier alvast weer 3 kijkers minder van dit aftakelend programma.
  Wat een arrogant stuk vreten zeg!
  Zelfs de microfoon is niet veilig voor hem, die vreet ie al bijna op, en zelfs dan komt er geen fatsoenlijk geluid uit.
  Normen en waarden zijn vieze woorden voor hem, en menig festival kotst hem letterlijk uit.
  Nee RTL haalt hem feestelijk binnen!?
  The voice is duidelijk niet meer HUFTERPROOF!!!

 37. Soef

  Je kan tegenwoordig de best betaalde model worden als je veel instagram volgers hebt
  dus je kan ook coach worden als je kutmuziek maakt en veel volgers hebt

 38. Maan Lover

  Wendy van Dijk is in haar nopjes! Ze wil drank en Drugs!

 39. tessa

  wat erg dit…

  Met Ali B erbij en dan dit flikkertje…? hahaha mijn god..

 40. Jeffrey

  @Bart Tijd voor 2 nieuwe frisse gezichten op die plek. Ook wordt het tijd voor eens een nieuw decor met andere kleuren.

  2 nieuwe gezichten qua presentatie totaal mee eens.
  Maar het rode decor is (vanaf seizoen 1) een vereiste van Vodafone!
  Lees dit er maar eens op na;

  Dat is het resultaat van een tot in detail voorbereide marketingcampagne voor telefoonbedrijf Vodafone. En zo vertelt Ludovic van Mierlo van Omnicom Media Group in Amstelveen het ook. Dit bedrijf won vorig jaar voor The Voice een Effie, een reclameprijs, in de categorie ‘Gedragscampagnes’.

  ‘Het is begonnen bij Talpa, die hadden het format, en meldden zich bij ons. Of wie hier iets mee konden’, zegt Van Mierlo. ‘Wij zagen onmiddellijk dat The Voice de ambities van onze cliënt Vodafone kon invullen, zeker als het programma zou worden aangepast.’ Of zoals in het juryrapport van de Effie staat: ‘Laat de consument verliefd worden op mobiel internet waarbij Vodafone de rol van Cupido speelt.’

  Dat lukte glorieus. De eerste aanpassing betrof het dominant aanwezige rood, de kleur van Vodafone, in en rond de show. ‘Wij hebben gesproken met Talpa en met RTL over het concept en de waarde van rood hierin. Voor ons stond vast dat als het programma in rood zou worden uitgevoerd en niet in blauw, dat het voor Vodafone meerwaarde zou hebben’, zegt Van Mierlo.

  Vodafone-rood komt onder andere terug in The Red Room, waar de kandidaten in de uitzending hun verrichtingen op Twitter en Facebook doornemen, en waar uitbundig met mobiele telefoons en tablet-pc’s wordt gezwaaid. Ook de V-reporters, die reportages maken over de kandidaten, zijn bedacht door het reclamebureau, net als het rode decor waarin zij optreden.

  ‘Vodafone wilde een grote speler worden in het mobiele dataverkeer,’ aldus Van Mierlo. ‘Twee jaar geleden was de smartphonepenetratie nog beperkt in Nederland, dat moest beter worden. Ons idee was dat je Nederland kon opvoeden op dit terrein. Het programma moest een demonstratie worden van wat je allemaal met mobiele data op je telefoon zou kunnen, en hoeveel lol je daaraan kon beleven.’

  Bedacht werd daarom om ‘de meest interactieve talentenshow ooit’ te maken, waarbij kandidaten massaal vertegenwoordigd zouden zijn op internet en de bijbehorende sociale media. Ook moest het programma uitstralen dat het leuk en vanzelfsprekend was om tegelijkertijd te internetten en televisie te kijken.

  Je kunt je afvragen hoe actueel bovenstaande nog is.
  Het is op het moment een wirwar aan sponsoren, maar als vodafone wegvalt heeft men toch echt een probleem!

 41. SOLANGE

  Ben het eens met Joep……. een over het paard getild piepeltje die LIl geen respect voor niemand …… hoop dat Anouk hem ff flink de oren wast zij is de enige die verstand heeft van muziek !!

 42. b

  Respectloos pubertje als jurylid in the Voice . Sla een jaartje over , alhoewel Anouk vreet dit jochie als ontbijt dus kan wel eens behoorlijk uit de hand lopen.
  De jongere kijker moet gelezen worden als 10 tot 15 jarige en dat zijn nou niet de boodschappertjes waar RTL het van moeten hebben. Denk dat er nu geen Voicekids hoeft te komen want alle pubertjes melden zich nu aan voor de pubercoach. Vind het wel het failliet van het programma.

 43. robb

  A.Zijn :dat is zo het is gewoon de x factor dat heb je nodig een zandzak met een mooie stem komt er niet.

 44. thomas

  @ BART, nieuw decor? Er is elk jaar een nieuw decor!

 45. lies

  Mooi afscheidscadeautje van Erland! Hahaha, dag Voice!!!

 46. sdf

  @mark2

  ach had john gewoon gelekt aan ze.

 47. fred

  Als ze toch aan het verjongen zijn waarom dan niet een frisse jonge meid voor Wendy.

 48. ano@niem.nl

  Het was beter geweest om te stoppen ipv weer een coach te vervangen en dan te denken dat het wel weer meer publiek trekt. The Voice is het grote publiek HELEMAAL zat.

 49. Renzo

  ano 15.24

  De kijkcijfers bewijzen het tegendeel van wat je zegt, en zolang die goed blijven wordt het programma tot de laatste druppel uitgemolken

  Ik vind wel dat Wendy en Martijn plaats moeten maken voor een nieuw presentatieduo in de vorm van bijvoorbeeld Lieke en Valerio Zeno (die dan moet overstappen), wat coaches betreft, blij dat Anouk nog een seizoen blijft iig, Lil Kleine geef ik het voordeel van de twijfel, eerst zien en dan pas oordelen, al heb ik hem niet hoog zitten.

 50. Erik

  Had gehoopt dat Ali b er mee zou stoppen.vind hem nogal de aandacht naar zich toe trekken.eelsk figuur

 51. Shenkie

  Jefrey optyfen met je lap tekst, schrijf n boek

 52. Willem

  En wedden dat iedereen die nu zegt volgend jaar niet weer te kijken, dat toch gewoon wel doen…

  Kleine is niet mijn type, maar opnemen en dat geraaskal van de coaches doorspoelen werkt perfect. Ik spoel Lil straks dus ook gewoon door.

 53. Yoshi

  Ik had zo gehoopt op Glennis!!

 54. Bart

  @thomas Er word elk jaar wel iets veranderd in de studio maar dat is geen nieuw decor. En eens andere wat meer lichte kleur.
  Daarnaast is het de hoogste tijd voor 2 nieuwe presentatoren. En niet 2 uit het vaste clubje die al elke week in allerlei amusment voorbij komt. Ook niet Jamai eens ineens naar voren schuiven. Ik denk zelf aan Jan Versteegh samen met iemand.

 55. ET

  Als je toch wil verjongen, vervang dan die twee presentatoren, zure ouwe Wendy en ouwe obees Martijn. Die twee op de buis kan echt niet meer.
  Wat betreft die (ex) junk Lil, die sukkel is te plat voor woorden. Deze vent als jurylid trekt het niveau van de show naar beneden.

 56. Anootje

  Lil Kleine past precies in The Voice.
  Goedkoop, inhoudsloos entertainment. Net als zijn gebroddel dus…
  ET. Welk niveau?

 57. tammer

  Lil Kleine als mens is een ijdele en hyper narcistische provocateur die altijd de grens op zoekt maar tegelijkertijd precies weet waar het succes zit.
  Voor een mega vet salaris wil deze ras zakkenvuller best in de afzeikshow de Voice zitten. Het programma waar kandidaten zonder dat ze het door hebben hard uitgelachen worden door de massa tokkies die er naar kijken. Kandidaten waar we nooit meer iets van gaan horen.
  Past perfect!

 58. Paulus

  Tammer:
  Hij heeft wel een banksaldo met 6 nullen.
  Dat zijn 5 nullen meer dan jouw banksaldo, verliezer.

 59. tammer

  Paulus. Lil Kleine heeft met 67 hitnoteringen en een kleine 400 miljoen youtube views (zonder noemenswaardige airplay) dat banksaldo dan ook meer dan verdiend.
  Die jongen is een fenomeen, daar doe ik niets aan af. Maar mag ik misschien ook constateren dat het een schaamteloze nihilist is? En trots er op.
  Wat ik trouwens heel leuk vind.

 60. Ano Nymous

  Tammer heeft in de post van 15.05 gelijk.
  De jury in The Voice doet het voor zichzelf en voor het geld. Dat gaf Anouk ook al toe.
  De kandidaten zijn bijzaak, waren het de afgelopen editie van The Voice ook weer.
  Kijkcijfers zijn behaald, de miljoenen binnengeharkt.
  Volgende lichting kneuzen die zich alles laten gebeuren voor roem van enkele weken…

 61. Paulus

  Ano Nymous:
  Jouw mening telt niet.

 62. Japie

  @Yoshi
  Sun 18 Feb 2018 om 8:33
  Wil jij die lispelende centenbak de hele uitzending aanhoren?
  Moet je eens op die bek blijven letten, zien wat die snel begint te irriteren!

 63. Kijker

  Dit is het einde van The Voice!! Het is over en uit!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.