SBS 6 met dagelijkse spelshow LUCKY13

Geplaatst op Tue 27 Feb 2018 om 12:00

SBS 6 begint in de zomer met de nieuwe dagelijkse spelshow LUCKY13. Hierbij kunnen kandidaten een geldbedrag winnen als ze alle dertien vragen van een spel goed beantwoorden. Per aflevering worden er twee spellen gespeeld. Dat heeft de zender laten weten. LUCKY13 wordt door moederbedrijf Talpa Network overigens niet neergezet als een SBS 6-programma, maar als een ‘unieke mobile-first gameshow die je via een app speelt, maar die ook elke dag live te volgen is op televisie, bij SBS 6’.

Men kan het spel op vaste tijden online spelen, waaronder dus in elk geval tijdens de tv-uitzending, elke werkdag op SBS 6. Op welk tijdstip dat zal zijn, kan een woordvoerder nog niet zeggen.

Het ultieme doel van het LUCKY13-spel is om alle dertien vragen juist te beantwoorden. “Met een LUCKY13 ben je winnaar en deel je het prijzengeld samen met alle andere winnaars. Simpel. Hoe minder winnaars met LUCKY13, hoe hoger het prijzengeld! En het geld wordt direct na de show uitgekeerd, ongeacht het bedrag.”

Het spel draait om brede algemene kennis. “De vragen zijn dan ook geen gokvragen, maar vragen waarop je het antwoord moet kunnen weten. Per vraag worden er altijd twee antwoordmogelijkheden in beeld gebracht. De vragen worden geselecteerd uit één van de vele LUCKY13 categorieën: van film en sport tot entertainment en taal.”

Over de presentatie van LUCKY13 is nog niets bekend. De producent is Talpa.

Foto: Talpa
17 Reacties op “SBS 6 met dagelijkse spelshow LUCKY13”


 1. Ron

  Op het tijdslot van Utopia want House of Talent begint pas eind augustus dacht ik.

 2. Koen

  Lucille Werner graag! Geen Irene of Shelly aub..

 3. Enzo Voort

  Geef mij maar LuckyTV.

 4. oja

  Lijkt een rip-off van HQ: https://www.nrc.nl/nieuws/2018/01/22/gratis-quiz-app-met-addertjes-onder-het-gras-a1589268. Wordt vast een succes, te leuk zo’n special moment op de dag en prijzen winnen.

 5. Dirk

  Ja, Lucille terug op de buis met een dagelijks spelletje! Kan ik me nu al op verheugen!

 6. Remko

  Ja Lucky met Lucy Werner Lucille!!!

 7. Remko

  Ja Lucky13 met Lucy Werner. Lucille!!!

 8. J

  @Koen: Lucille zit allang niet meer bij SBS

 9. Edwin M

  Is het niet zo dat Lucille Werner weggestuurd is bij SBS? Het zou natuurlijk wel een goede presentatrice zijn voor een dagelijks spel, zeker gezien haar ervaringen met Lingo en andere spellen.

 10. Marijn

  Gesponsord door de Nederlandse Loterij (Lucky Day) met een lelijk kil Talpa decor. Ik verheug me er niet op!

 11. Mark

  Lucille is allang weer weg bij SBS. SBS kennende zetten ze Kim Lian erop.

 12. Pieter

  Ik zeg ook Lucille.

 13. Floddero Flunk

  Flop nummer 259.177 in de maak….

 14. Pieter

  ja misschien wel weer een flop ,maar SBS durft gewoon nieuwe producties te brengen! iets wat RTL maar mondjesmaat doet !

 15. droevig programma

  De niet zo slimme kijker is weer de dupe van de geld graaiers. Wie verzint dit. De deurwaarders staan al weer klaar om de gezinnen die dit niet kunnen weerstaan.

  Talpa de sluwe slang die de simpele kijker leegzuigt.

 16. Floddero Flunk

  @ Pieter: nieuwe producties? Neuh, gewoon weer een 13 in 1 dozijn spelshow. Is niks vernieuwends aan. Die sneer naar RTL is niet nodig, want TV in zijn algemeen is al heel lang geleden overleden. Dus ik zie het verschil niet tussen deze 2 geitenbreiers, behalve de 3 letters :D

 17. Mediaprak

  Talpa alvast aan het proefdraaien voor aanstaand vrijgeven van online gokken.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.