Hugo Borst terug op tv met alzheimer-realityserie

Hugo Borst keert terug op televisie met een realityprogramma waarin hij samen met Adelheid Roosen – hun moeders werden dement – tijd doorbrengt in het Rotterdamse verpleeghuis De Leeuwenhoek. Het programma is vanaf april prime time te zien op NPO 2. Dat heeft omroep Human laten weten. In De Leeuwenhoek kijken ze hun ogen uit. “Vaak zijn ze ontroerd, soms verbaasd, ze schieten in de lach, voelen compassie en ze zijn ook weleens heel boos“, aldus de omroep.

Van de directeur van de Rotterdamse zorginstelling Humanitas mogen Adelheid en Hugo wekenlang overal bij zijn, Adelheid blijft zelfs nachtjes over in het turbulente verpleeghuis. “Alles mag gefilmd, ook als er te weinig personeel staat en bewoners liefdevolle zorg en aandacht tekortkomen.”

Of De Leeuwenhoek representatief is voor de staat van de verpleeghuiszorg in Nederland? Tja. Er gaat veel goed. Er gaat genoeg fout. Het doet er niet zo toe. Het kan gewoon beter. Maar dan moeten we in ieder geval wel begrijpen wat iemand die dement is zelf ervaart. Dat proberen Adelheid en Hugo nog beter te snappen.”

‘In De Leeuwenhoek’ is een zoektocht van Adelheid Roosen en Hugo Borst naar hoe de zorg voor dementerenden beter en menselijker kan.

De vierdelige serie, geproduceerd door De Familie Film & TV, wordt vanaf donderdag 19 april wekelijks om 20.25 uur uitgezonden door Human op NPO 2.

Foto: Human

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen