Filemon mag verder met Het is Hier Autistisch

Filemon Wesselink mag zijn vaste contract bij BNNVARA dan wel al een tijdje kwijt zijn, hij weet zichzelf toch te handhaven op het tv-scherm. Nu heeft hij een tweede seizoen van Het Is Hier Autistisch voor elkaar gebokst. Dat heeft de omroep laten weten. Sinds ongeveer een jaar heeft Wesselink de diagnose ‘Autisme Spectrum Stoornis’ (ASS). “Om zichzelf beter te begrijpen, maar vooral om anderen met eenzelfde diagnose te ontmoeten, duikt Filemon nu dieper het spectrum in.”

ASS is een aangeboren ontwikkelingsstoornis die lastig te diagnosticeren is en waar nog niet veel over bekend is. Wesselink kreeg in het eerste seizoen van Het Is Hier Autistisch zelf de diagnose en wil er meer over te weten komen.

De presentator wil weten welke impact autisme op hun leven heeft én dat van hun omgeving. “Filemon portretteert in vier afleveringen mensen met uitzonderlijke talenten en sterke fascinaties, hij onderzoekt de combinatie autisme en relaties, de hobbels en valkuilen op het gebied van onderwijs én hij ontmoet families met kinderen die gediagnosticeerd zijn met ASS“, aldus de omroep.

De presentator zelf zegt: “Wat me van het eerste seizoen vooral is bijgebleven zijn die ontzettend leuke, grappige, bijzondere, interessante mensen die ik ontmoet heb. Het spectrum is zo ontzettend breed en mysterieus. Daardoor heb ik het gevoel dat ik alleen nog maar het topje van de autisme-ijsberg heb aangeraakt. In dit seizoen duik ik nog dieper het spectrum in.”

Het is Hier Autistisch is vanaf 15 februari elke donderdag te zien om 21.40 uur op NPO 3.

Foto: Michel Schnater, BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen