Filemon mag verder met Het is Hier Autistisch

Geplaatst op wo 14 feb 2018 om 7:50

Filemon Wesselink mag zijn vaste contract bij BNNVARA dan wel al een tijdje kwijt zijn, hij weet zichzelf toch te handhaven op het tv-scherm. Nu heeft hij een tweede seizoen van Het Is Hier Autistisch voor elkaar gebokst. Dat heeft de omroep laten weten. Sinds ongeveer een jaar heeft Wesselink de diagnose ‘Autisme Spectrum Stoornis’ (ASS). “Om zichzelf beter te begrijpen, maar vooral om anderen met eenzelfde diagnose te ontmoeten, duikt Filemon nu dieper het spectrum in.”

ASS is een aangeboren ontwikkelingsstoornis die lastig te diagnosticeren is en waar nog niet veel over bekend is. Wesselink kreeg in het eerste seizoen van Het Is Hier Autistisch zelf de diagnose en wil er meer over te weten komen.

De presentator wil weten welke impact autisme op hun leven heeft én dat van hun omgeving. “Filemon portretteert in vier afleveringen mensen met uitzonderlijke talenten en sterke fascinaties, hij onderzoekt de combinatie autisme en relaties, de hobbels en valkuilen op het gebied van onderwijs én hij ontmoet families met kinderen die gediagnosticeerd zijn met ASS“, aldus de omroep.

De presentator zelf zegt: “Wat me van het eerste seizoen vooral is bijgebleven zijn die ontzettend leuke, grappige, bijzondere, interessante mensen die ik ontmoet heb. Het spectrum is zo ontzettend breed en mysterieus. Daardoor heb ik het gevoel dat ik alleen nog maar het topje van de autisme-ijsberg heb aangeraakt. In dit seizoen duik ik nog dieper het spectrum in.”

Het is Hier Autistisch is vanaf 15 februari elke donderdag te zien om 21.40 uur op NPO 3.

Foto: Michel Schnater, BNNVARA
5 Reacties op “Filemon mag verder met Het is Hier Autistisch”


 1. Otto Groeneveld

  Duuuui boeiend. Dit kan toch niet? Ik heb ……..? Wat raar dat dit pas is ontdekt bij deze malloot, Jules de Korte kon het nog zien, maar goed dan kan je dus zomaar daar een programma over gaan maken. Zeer vreemd tuig die publieke

 2. Flits Bom

  Hij kan beter iets aan zijn neus laten doen.

 3. Peter Poot

  Filemon is inmiddels EGO tv.

 4. Frank

  Net zoiets als Barbie die ineens paranormale gaven zou hebben. Alles om maar een programma te scoren.

 5. Mike

  De kandidaten van het nieuwe seizoen schijnen allemaal deel uit te maken van de BNNVARA directie.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.