‘Caroline verdient 250 en Winston 200 duizend bij NPL’

Geplaatst op zo 11 feb 2018 om 12:00

De sterren van de Nationale Postcode Loterij (NPL) krijgen honderdduizenden euro’s per jaar als beloning. Vooral Caroline Tensen boert goed met 250.000 euro per jaar;n Winston Gerschtanowitz is met 200.000 euro een goede tweede. Dat meldt weekblad Privé op basis van anonieme bronnen. Tensen moet van de loterij niet alleen in alle reclame-uitingen verschijnen, maar ook haar NPO 1-show Eén tegen 100 valt onder dit contract. Avrotros betaalt weer voor haar andere tv-projecten.

Gerschtanowitz deelt onder meer de prijzen uit tijdens de televisieshow Postcode Loterij Miljoenenjacht. Die show wordt gepresenteerd door Linda de Mol, maar zij is géén gezicht van de loterij.

Overigens deelt Gerschtanowitz zijn tweede plek met ambassadeur Nicolette van Dam, die volgens de Privé eveneens 200.000 euro per jaar krijgt voor haar werkzaamheden.

Verder stelt Privé dat Martijn Krabbé bij de loterij zo’n 100.000 euro per jaar verdient en dat Humberto Tan op nóg minder uitkomt, vanwege zijn beperkte optredens namens het bedrijf.

Inmiddels zit de loterij ook niet meer zo te wachten op Humberto ‘imagoprobleem’ Tan, aldus het weekblad. “Het is de vraag of Humberto überhaupt nog mensen naar de loterij toe zal trekken of ze eerder zal afstoten.”

De andere bekende Postcode-gezichten Gaston Starreveld en Quinty Trustfull zouden allebei voor 150.000 euro op de payroll staan.

Van slechts één ambassadeur is het salaris publiekelijk bekend. Tijdens de scheidingszaak van Ruud Gullit bleek hij 48.000 euro per jaar op te strijken bij de loterij. “En dat alleen voor af en toe een gratis reis naar een afgelegen gebied.”

Foto: Postcode Loterij
44 Reacties op “‘Caroline verdient 250 en Winston 200 duizend bij NPL’”


 1. Suomynona

  Zoals ze zelf maar al te graag roepen: “(W)innen doe je bij de Postcode Loterij!”

 2. Er ist wieder da

  Het idee dat ik meebetaal aan die salarissen…geen postcode loterij voor mij…

 3. lvs2015

  Belachelijk voor woorden dat BN’ers vertikken bij de commerciele omroepen zoals RTL hun geld te gaan verdienen en gewoon bij de “publieke” Omroepen komen graaien omdat deze Omroepen vertikken ons gegeven subsidie/belastinggelden voor betere doeleinden te gebruiken. En laten we eerlijk zijn: Hebben BN’ers nopu echt die meerwaarde dat je door hun hetgeen zij aanprijzen gaat kopen? Nee. Tenzij je een “tokkie” bent wel.

 4. David

  Daar staan ze dan, altijd blij te doen in reclames want we moeten allemaal meedoen voor het goede doel. Het goede doel, dat zijn ze zelf….

  Echt bizarre bedragen voor flutwerkzaamheden…

 5. Wijskijker

  De échte winnaars van de NPL zijn dus niet de deelnemers maar de presentatoren.
  2 ton per jaar… Aangezien ze het vele jaren presenteren zijn ze met deze klus alleen al miljonair.

 6. Koen

  @Eristwiederda, hoezo betaal jij mee?

 7. belachelijk reden om te stoppen met dit soort graaiers

  Ik stop met de mijn NPL.

  Graaiers van de bovenste plank verdienen boven de Balkenende norm met schijnheilige bekken om voor maatschappelijke projecten geld binnen te slepen.

  2.250 mensen met een lot moeten jaarlijks geld overmaken om alleen al deze 2 malloten hun jaarsalaris op te laten brengen zonder dat er een project bij geholpen is? En dan al die andere zoals Trustfull etc. etc. etc.

  mensen wordt toch een wakker!!!

  Droevig dat we besodemieterd worden door deze graaiende gladde zakkenvullende bn groep. Ik stop er mee!!!!

 8. john

  Naast de Postcode kanjers heb je nu dus ook de Postcode graaiers. Sohh bij dat ik geen lid ben

 9. donia

  Walgelijk gewoon ,mensen de beurs leeg trekken ,zielig doen op tv opdat het geld hard nodig is voor de minder bedeelden en zelf met een mega salaris je moreel de les lezen.
  Heb nooit en zal nooit een rooie stuiver uitgeven aan dat soort graaiers!!

 10. robb

  Alles zal zijn prijs hebben maar wat doen ze ervoor dan alleen je naam er aan verbinden.

 11. jojo

  @lvs 2015 hoezo dat ze niet bij RTL verdienen ?
  NPL adverteert bij elke zender overal zie je in de reclameblokken
  of door hun zelf gesponsorde programma s de reclamespots
  Bners zijn overal, bij elke zender, als het maart geld oplevert

 12. Zaterdag

  Ja en dan klagen dat Astrid teveel verdient. Die staat niet op een plein te gillen.

  Wat een mentaliteit hebben de graaiers van RTL en SBS6

 13. Jan de Greef

  en maar lekker het geld uit de zakken kloppen van mensen die in de ellende zitten en een loterij nog hun enige hoop is.

  Bah,wat een engerds zijn die BN-ers toch, met die van Dam en Gerschtanowitz voorop.

 14. Bas

  Opzeggen kan zo: https://klantenservice.postcodeloterij.nl/app/answers/detail/a_id/626/hoe-kan-ik-n-of-meer-loten-opzeggen/

  En dan hetzelfde bedrag per maand storten op een echt goed doel.

 15. Er ist wieder da

  Nee hoor Koen, nog nooit aan meegedaan!!

 16. Mario

  Hoe moeilijk het ook is, gewoon alles boycotten.

 17. Ikke

  Omroepen en Poscode Loterij zijn niet goed wijs dat ze presentatoren zoveel betalen. Goed beschouwd krijgen alle presentatoren geld betaald om reclame te maken voor zichzelf. Want hoe meer goed in beeld, hoe hoger je marktwaarde als presentator van commerciele activiteiten, zoals evenementen presenteren, dagvoorzitter zijn, boeken schrijven, etc. Presenteren van tv programma is 1 grote commercial voor jezelf. Bekijk het dus andersom. Betaal presentatoren een onkostenvergoeding in plaats van riant salaris.

 18. jojo

  “`@ ikke
  wou dat mn Mercedes dealer er ook zo over dacht
  na een AP KEURING , scheelt zeker de helft

 19. frans

  Het goede doel is duidelijk dat zijn ze zelf 😦😦😦

  Gelukkig doe ik er niet aan mee

 20. Chiel

  Toch gewoon voor iedereen duidelijk dat als je een lot koopt je programma’s als Koffietijd en de presentatoren betaald? Wel veel geld, maar ze zullen ’t vast waard zijn :)

 21. eigenwijs

  Volgens Quote had Postcode Loterij bedenker Boudewijn Poelmann er in 2013 al 76 miljoen gulden aan overgehouden. Bron: http://www.quotenet.nl/Miljonairs/Boudewijn-Poelmann

  Alle deelnemers hebben dit vrijwillig rechtstreeks betaald, niks via uw belasting.
  Daarnaast is er ruimte om elk jaar ruim een kwart miljard aan prijzen uit te keren.
  Ook gaat er heel veel geld naar ‘goede doelen’ waar u verder geen inspraak in hebt, dat is 50% van elk betaald lot.

  In 2016 is er 682 miljoen omgezet, bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Nationale_Postcode_Loterij
  Via diezelfde Wiki pagina:
  De Universiteit van Tilburg heeft onderzoek gedaan naar de redenen om met de Postcode Loterij mee te doen. Uit het onderzoek van Marcel Zeelenberg blijkt dat angst voor spijt dat men geen lot gekocht heeft een belangrijke reden is om mee te spelen met de Postcode Loterij, doordat de prijzen gekoppeld zijn aan de postcode. Bij een andere loterij zul je het immers nooit weten dat je gewonnen zou hebben als je had meegedaan. Het zou ook een onprettig gevoel als al je buren ‘rijk zijn’ maar jij niet. Volgens de onderzoeker stimuleert de Postcode Loterij dit gevoel al in de reclameuitingen (U speelt niet mee, wat betekent dat u straks met lege handen komt te staan). Ook concludeert hij dat de Postcode Loterij invloed heeft op het leven van mensen die niet gewonnen hebben doordat ze geen loten hebben gekocht.

 22. Peter de Poot

  Dit is toch van de gekken, kijk dat ze er vergoeding voor krijgen, begrijp ik, maar zoveel geld is werkelijk absurt!! Nicolette ook 2 ton!! Walgelijk, zeg direct mijn 2 loten op.

 23. Lul Hannes

  hahahaha en wij steunen het goede doel. Ja mijn eigen beurs, wat een aanfluiting die postcodeloterij

 24. Winston

  Ik sta wel in de kou aan de deur he Dat is zwaar werk. Moet bij arbeiders naar binnen.Doe ik ook niet voor me plezier.

 25. Mieke kersten

  Hebben zelf de hoofdprijs absurd en zeker lachen hoort daar mij niemand meer mee doen lost hetvanzelf op euroslurpers bah

 26. De Ridder

  Cristiano Ronaldo en Lionel Messi verdienen dat per dag.

 27. Fred

  Het blijft dan toch vreemd dat het meest bekeken programma, Miljoenenjacht, dan weer niet wordt gepresenteerd door een NPL-gezicht. Ik zou daar destijds Martijn op hebben gezet. Ik denk dat ze blij zijn dat Linda het is gaan doen, het programma heeft haar ook steeds gevolgd, zo ook bij Caroline Tensen.
  Ik hoop trouwens wel dat Caroline eindelijk een nieuw programma krijgt bij Avrotros, waarom presenteert zij bijv de televizierring niet ipv Jan Smit.

 28. Wollter

  Wat een treurige en jaloerse reacties weer hier. Hebben ze toch gewoon goed geregeld. Daarnaast…je hoeft geen lid van de NPL te zijn.

 29. JasperV

  Nu vallen ze toch wel volledig door de mand met hun zogenaamde glimlachende aansporing om mee te doen aan de steun voor goede doelen om daarna nog harder te lachen omdat ze er zelf zoveel aan verdienen. Dit moest gewoon verboden worden, asociaal volk die BNérs.

 30. jeroen

  OPZEGGEN DUS!!

 31. Henk

  @Wollter, je bent gewoon verplicht om mee te doen!!! Heel erg manipulatief allemaal.

  De postcode prijs zal maar gewonnen zijn in je straat en alle buren ontvangen tonnen maar jij doet niet mee omdat je geen lot hebt. Een uiterst naar gevoel kan ik je melden.

 32. jojo

  Je legt ongeveer 150 euro aan loten in per jaar , maar dat je dat ook weer terugwint is nihil er zijn mensen die spelen 10 jaren mee en nooit een cent gewonnen , als ze in 10 jaar 150 E op de bank hadden gezet hadden ze 1500 euro

 33. jojo

  @ Henk ken je het liedje.. Een in de 100 jaar van Ramses Shaffy
  Ken veel personen die bijna 100 zijn hun hele leven al meespelen in loterijen,
  maar nooit een vette prijs hebben gewonnen
  Ja een eigen geldje of een heel klein bedrag
  En dat jij een ton wint of een miljoen is net zo groot als blindelings prikken in een telefoon boek!
  en je weet als hadden komt, is hebben te laat .!

 34. Bart

  @Fred Dat komt omdat Miljoenenjacht destijds is begonnen bij de TROS. Daar wilden ze toen dat Linda het presenteerde. Daarna is het programma altijd mee verhuist mee Linda. Eerst naar Talpa/Tien en later naar RTL.

  Ook al is de hoofdprijs van 5 Miljoen er nog nooit uitgegaan vind ik dit nog steeds een van de meest geniaal bedachte spellen. Een spel waaraan iedereen mee zou kunnen doen.

 35. Bart

  @jojo De reclame zit ook heel goed in elkaar. Ze zeggen altijd doe mee en maakt kans op de hoofdprijs van 5 Miljoen. Dat word zo gebracht alsof die 5 Miljoen er elke week uit gaat. Terwijl deze prijs er nog nooit uit is gegaan. Je maakt er allemaal kans op maar het hangt van zoveel dingen af dat het eigenlijk onmogelijk is dat iemand die 5 Miljoen wint.

 36. Inge

  Geen woorden voor hoor, over de ruggen van mensen die lid zijn en de mensen die hulp nodig hebben… Wat een viespeukerij ….als een soort bloedzuiger je geld aftroggelen…

 37. TopofFlop

  Niet meedoen aan al die schreeuwloterijen als je er tegen bent. Je wint toch niets. Je verliest alleen maar.

 38. Kaaskijker

  Wat een bedragen zeg. En je hoeft er niks voor te kunnen.

 39. Mediaprak

  Het is de eeuwenoude wet bij kansspelen focussen op winnaar(s) en vooral niet op de overgrote deel van lotenkopers welke níets gewonnen hebben. Dat het (maximaal toegestane) aandeel van 40% van de totale inleg naar ‘organisatie kosten’ (lees belachelijke ‘salarissen’ van zgn ambassadeurs, knetter duur pand op Zuid As en producties van ontbijt, middag en avond shows op alle comm en publieke zenders) is tot daar aan toe. Maar dat één van de ‘goede doelen’ de schimmige organisatie ‘DOEN’ is, is wel heel erg laakbaar. Dubbele petten en heen en weer schuiven met miljoenen.

 40. Richard

  Rekensommetje jongens. Ik kreeg 25jaar geleden mijn eerste post van de Postcodeloterij. Stel dat ik daaraan had meegedaan. Met 2 loten. Kost 300 euro per jaar. Maal 25 is 7500. En van dat geld heb ik dus vorig jaar een prima tweedehands auto gekocht, en dan had ik nog geld over om met het hele gezin drie weken naar een goede camping in Zuid-Frankrijk te gaan. Dus ook als je niet meedoet krijg je een auto en een vakantie. Alleen dan wel gegarandeerd.

 41. BRAAK

  Het pulp vult de zakken, massaal boycotten die lotterij!!!

 42. Hijgje Huigstra

  Tot zover het goede doel. Ja, La Tensen met d’r dure auto’s, kerel en verwende rotkoters. Dát zijn de goede doelen. Stelletje nagemaakten.

 43. Hijgje Huigstra

  Aan de andere kant: ik zou natuurlijk ook niet graag m’n koekblik met stroopwafels, Ben & Jerry likijsje of zo’n fantastisch gezelschapsspel hebben willen missen. (kots).

 44. ox

  drammers,7 brieven in de maand,vreselijk

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.