‘Caroline verdient 250 en Winston 200 duizend bij NPL’

De sterren van de Nationale Postcode Loterij (NPL) krijgen honderdduizenden euro’s per jaar als beloning. Vooral Caroline Tensen boert goed met 250.000 euro per jaar;n Winston Gerschtanowitz is met 200.000 euro een goede tweede. Dat meldt weekblad Privé op basis van anonieme bronnen. Tensen moet van de loterij niet alleen in alle reclame-uitingen verschijnen, maar ook haar NPO 1-show Eén tegen 100 valt onder dit contract. Avrotros betaalt weer voor haar andere tv-projecten.

Gerschtanowitz deelt onder meer de prijzen uit tijdens de televisieshow Postcode Loterij Miljoenenjacht. Die show wordt gepresenteerd door Linda de Mol, maar zij is géén gezicht van de loterij.

Overigens deelt Gerschtanowitz zijn tweede plek met ambassadeur Nicolette van Dam, die volgens de Privé eveneens 200.000 euro per jaar krijgt voor haar werkzaamheden.

Verder stelt Privé dat Martijn Krabbé bij de loterij zo’n 100.000 euro per jaar verdient en dat Humberto Tan op nóg minder uitkomt, vanwege zijn beperkte optredens namens het bedrijf.

Inmiddels zit de loterij ook niet meer zo te wachten op Humberto ‘imagoprobleem’ Tan, aldus het weekblad. “Het is de vraag of Humberto überhaupt nog mensen naar de loterij toe zal trekken of ze eerder zal afstoten.”

De andere bekende Postcode-gezichten Gaston Starreveld en Quinty Trustfull zouden allebei voor 150.000 euro op de payroll staan.

Van slechts één ambassadeur is het salaris publiekelijk bekend. Tijdens de scheidingszaak van Ruud Gullit bleek hij 48.000 euro per jaar op te strijken bij de loterij. “En dat alleen voor af en toe een gratis reis naar een afgelegen gebied.”

Foto: Postcode Loterij

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen