Buitenhof-ster Jort Kelder waarschuwde Thierry Baudet

Jort Kelder, vanaf komend seizoen de nieuwe presentator van Buitenhof, heeft zijn goede vriend Thierry Baudet van Forum voor Democratie gewaarschuwd voor onverstandige uitspraken. Dat zegt hij in gesprek met NRC Handelsblad. Kelder is niet zo te spreken over de koers die Baudet nu vaart. “Ik vind het jammer dat hij zo radicaliseert. Ik zei tegen hem: als je een machtsfactor wil worden, moet je naar het midden. Geen domme dingen zeggen over IQ en ras“, zegt de tv-presentator.

Hij vervolgt: “Zo loop je het gevaar dat de blanke onderklasse je verlaat omdat je te dure woorden gebruikt. En de rechtervleugel van de VVD omdat die zich niet bij je thuis voelt. Terwijl dáár het gat zit.

Kelder kent Baudet nu drie jaar. Hij heeft Kelder ook gevraagd voor zijn politieke partij. “Vreemd genoeg wel, ja. Maar ik heb nee gezegd.

Waarom? “Thierry percipieert zichzelf als conservatief en dat ben ik niet. Ik ben een anarcho-liberaal. En ik ben niet tegen Europa. Wat me stoort is dat het bij Baudet altijd gaat over de relletjes, de stemmingmakerij. Nooit over waar die jongen op gepromoveerd is: de natiestaat en de rol van Nederland binnen Europa.”

Waarom hou ik de lijnen naar hem open? Omdat ik wil weten hoe hij denkt. In linkse kringen wordt het me kwalijk genomen. Alsof ik Adolf Hitler hier heb uitgenodigd. Hoe harder mensen tegen hem zijn, hoe vaker ik met hem ga eten.”

Het hele interview met Jort Kelder kunt u lezen op de NRC-site.

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen