Buitenhof-ster Jort Kelder waarschuwde Thierry Baudet

Geplaatst op Sun 18 Feb 2018 om 13:00

Jort Kelder, vanaf komend seizoen de nieuwe presentator van Buitenhof, heeft zijn goede vriend Thierry Baudet van Forum voor Democratie gewaarschuwd voor onverstandige uitspraken. Dat zegt hij in gesprek met NRC Handelsblad. Kelder is niet zo te spreken over de koers die Baudet nu vaart. “Ik vind het jammer dat hij zo radicaliseert. Ik zei tegen hem: als je een machtsfactor wil worden, moet je naar het midden. Geen domme dingen zeggen over IQ en ras“, zegt de tv-presentator.

Hij vervolgt: “Zo loop je het gevaar dat de blanke onderklasse je verlaat omdat je te dure woorden gebruikt. En de rechtervleugel van de VVD omdat die zich niet bij je thuis voelt. Terwijl dáár het gat zit.

Kelder kent Baudet nu drie jaar. Hij heeft Kelder ook gevraagd voor zijn politieke partij. “Vreemd genoeg wel, ja. Maar ik heb nee gezegd.

Waarom? “Thierry percipieert zichzelf als conservatief en dat ben ik niet. Ik ben een anarcho-liberaal. En ik ben niet tegen Europa. Wat me stoort is dat het bij Baudet altijd gaat over de relletjes, de stemmingmakerij. Nooit over waar die jongen op gepromoveerd is: de natiestaat en de rol van Nederland binnen Europa.”

Waarom hou ik de lijnen naar hem open? Omdat ik wil weten hoe hij denkt. In linkse kringen wordt het me kwalijk genomen. Alsof ik Adolf Hitler hier heb uitgenodigd. Hoe harder mensen tegen hem zijn, hoe vaker ik met hem ga eten.”

Het hele interview met Jort Kelder kunt u lezen op de NRC-site.

Foto: BNNVARA
41 Reacties op “Buitenhof-ster Jort Kelder waarschuwde Thierry Baudet”


 1. Sjaak

  Thierry for president!

 2. De Realiteit

  Hij heeft zelf niet deze opmerking gemaakt dat was lijsttrekker nummer 2 in Amsterdam. Buiten het feit dat het een wetenschpelijk gegeven is dat er veel mensen uit bepaalde landen een laag IQ scoren moet je je afvragen of er mensen zitten te wachten op dit gegeven. Iedereen weet dit toch.
  Maar ik schreef het bij de oprichting al, de partij FvD gaat volop geinfiltreerd worden door AIVD om de partij van binnenuit kapot te maken. De reden dat GW en PVV er nog is komt door dat GW de touwtjes strak in handen houdt. Anders bestond de PVV ook niet meer. En ja AIVD krijgt opdracht van het partijkartel om FvD te demoniseren samen met hun vriendjes bij het mediakartel, AD, Telegraaf,VK,NRC.
  Vorm je een gevaar voor de EU en de multinationals dan ga je eraan en dat is de realiteit.

 3. Henk

  Inderdaad, lang leve Thierry :-))

  Gelukkig is er zo’n iemand in Den Haag (mannetjes als Pechtold en Klaver erafschuw ik)

 4. Cindy

  Buitenhofster? Pffffff

 5. Claire

  Thierry Baudet is geen racist, was geen racist en zal nooit een racist worden. Hij heeft ook nooit racistische uitspraken gedaan.

  Wat betreft ras en IQ. Het is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat blanken een hoger IQ hebben dan zwarten aldus topwetenschapper en nobelprijswinnaar James Watson).

  Wat is daar precies racistisch aan? Als ik om me heen kijk dan zie ik veel mensen met een laag IQ. kijk bijvoorbeeld eens naar opsporing gezocht of hoe het er aan toegaat in Afrika, en dan weet je genoeg.

  Jort kelder zwetst maar wat.

 6. Gordon

  Blank zegt niets over een hoog IQ kijk maar naar Claire

 7. Wollter

  Hij zegt wel wat hij vindt, maar dat heeft Kelder hem dus afgeraden. Dus dat is de werkwijze van Kelder, alleen zeggen wat het volk wil horen.

 8. @Gordon

  Met één uitzondering: Gordon heeft een lager IQ dan zijn zwarte medemens. Of Gordon moet zwart zijn, dan klopt het.

 9. Gordon

  ik ben blank en heb een laag iq maar ben gewoon een mens hoor

 10. karel

  Domme opmerking ook over dat lage IQ, die partij moet het juist hebben van mensen met een laag IQ .

 11. @Karel

  Dan nog is het collectieve IQ stukken hoger want 99.9 procent van de FvD stemmers is blank.

  Gordon, dat had je niet hoeven melden hoor dat was reeds vastgesteld dat je een laag IQ hebt. Ik vraag me af of je wel een echt mens bent, heb je daar bewijs van? :-)

 12. tammer

  Kelder is toch die man die kortgeleden nog riep dat veel vrouwen verkracht willen worden door hem? Over domme dingen gesproken…

 13. Adriaan

  Pechtold en Ologren zijn een stel genadeloze hooghartiger pesters zonder manieren, meer valt er over dit soort mensen te zeggen.

 14. arie

  Jort, zou jij dan ook in het verleden de advocaat Moscowitz beter maar geen “maffiamaatje”genoemd hebben.

  Maar als die hele linkse radicale kliek in den Haag ( incl.die linkse VVD) je zo ongenuanceerd aanvalt, zou ik ook om mij heen slaan.
  Maar troost U zich:
  Ollongren ( de grootste miskoop van het kabinet) in casu D66, verliezen vandaag 5 zetels in de peilingen, terwijl Baudet thans wél op 14 zetels komt !!

 15. joost

  Ja D66 verliest 5 zetels in de huidige peiling
  ;
  Dat zijn wel 300.000 kiezers !

  Bij D66, noemen ze een fout, uitglijder of blunder tegenwoordig “een Ollongrentje”!

 16. Gordon

  @Karel

  we hebben dezelfde moeder. Voldoende?

 17. De Realiteit

  Laten we realistsich blijven beste mensen. Een burgemeester die vindt dat zijn dochters niet met blanke kaaskoppen mogen trouwen maar die wel zijn hele leven profiteert van belastingsgeld van diezelfde kaaskoppen is pas racistisch en dat is de realiteit. Beste man waar het over gaat dient trouwens vervolgd te worden voor zijn racistische uitspraken maar partijkartel kijk weer weg.

 18. SOLANGE

  Tsja wij van WC eend.

 19. Laurens I

  De VVD en links? Snel weer terug naar school @arie

 20. aammehoela

  Baudet is een gevaar voor de democratie. Hij vindt klimaatsverandering onzin en vind dat bv. alle sport niet meer bij de NPO te zien moet zijn. Nou, uit de kijkcijfers blijkt wel dat het gros van de Nederlanders daar toch anders over denkt, anders had men het wel via Eurosport gevolgd. Hij wil ook de NPO opdoeken, omdat dit niet kan slechts 1 zender overhouden en 1 radiozender. Nou, zo zijn er nog veel meer redenen op te noemen om niet op hem te stemmen. Een gezwel is het i.p.v. een forum voor de democratie.

 21. west

  `@ AANMEHOELA inderdaad en iedereen hobbelt met oogkleppen op achter deze man aan We krijgen steeds meer gevaarlijke partijen Nederland, die alles willen veranderen en afbreken ,Zelf lig ik waarschijnlijk onder de groenen zoden.. maar over 50 jaar krijgt de kiezer waar het om vraagt
  DICTUUR !!

 22. Otto Groeneveld

  Ik vind VVD en D66 een gevaar voor de democratie.

 23. F’iscadel

  Hoezo onhandige uitspraken? Thierry en Geert zeggen wat de meerderheid van het Nederlandse volk vindt!! En de uitspraken van Thierry zijn vastgestelde feiten!! Weg met links en weg met de multicultuur!!!

 24. Mike

  Het probleem is dus dat het schijnbaar normaal is om te zoeken naar ‘electoraal gewin’ en niet naar je idealen. Daarom hebben we nu discussie bij elke scheet die een gekleurd of blank (sorry wit) iemand laat terwijl 95% van NL geen idee heeft waar het over gaat..

 25. Rutger

  Er is helemaal geen wetenschappelijke consensus over de relatie tussen IQ en zwart en wit, helaas zien we dat extreem-rechtsen en racisten ermee aan de haal gaan. Laat dat werk liever aan wetenschappers over. Jort Kelder heeft wat mij gelijk, die uitspraken van Ramautarsing, dat etentje van Baudet met die Amerikaanse racist en die uitspraak over homeopathische verdunning zijn op zijn minst onhandig. Ik vraag me af wat de partij ermee voor ogen heeft.

 26. Walter

  Ik kan mijn eigen voorhoofd niet zien!

 27. Michael

  Buitenhofster?? Dit lijkt de story wel.

 28. west

  NPO VEPLETTERT RTL 4 wat een vernedering
  RTL UIT DE TOP 10 – 13 e plaats dat is nog nooit gebeurt
  ja daarom willen de NPO haters sport op de com zenders
  die balen iredere keer weer als een stekker!

 29. Stephan

  @west ik ben nu al bang hoor voor de komende dictuur hahaha

 30. Stephan

  @ammehoela We leven sowieso in een schijn democratie,uitsluiten van democratisch gekozen partijen zoals de 2de partij van Nederland (pvv)is lachwekkend en dan durven spreken over democratie.Vrij logisch overigens om NPO te willen opdoeken aangezien ze niet objectief zijn van al ons opgebrachte belastingcenten.Tijd voor radicale verandering !! Blijf jij maar lekker bang voor alles

 31. Henk

  Jort neemt Mark en zijn andere rechtse vrienden mee naar zijn optrekje op Terschelling. Hij is partijdig en daardoor geen geschikte presentator voor Buitenhof.

 32. Mevrouw van ter Vis

  Ik neem graag een half spritsje bij de thee, waarin een wolkje melk. Ik wens u veel voorspoedig verstand toe deze week. Ik ben mevrouw van ter Vis, een edele vrouw van adel.

 33. Guido

  Wat is die Baudet toch idd een creep in schaapskleren en ach ach, hoeveel zieltjes zien in hem weer de verlosser zoals toentertijd Fortuyn. Nu had ik never nooit op Fortuyn gestemd maar als ik had moeten kiezen tussen hem en Baudet, dan had ik het wel geweten. Zorgelijk hoeveel van de Baudet groupies amper weten hoevaak Baudet met onware cijfers en ‘feiten’ op de proppen komt en gewoonweg enge ideeën heeft. Dat jij dan ook nog gezellige onderonsjes heeft met bewezen neo-nazis uit de VS is blijkbaar geen punt. Mijn hemel, wat een kortzichtigheid

 34. ox

  Kwalijke stemmingmakerij,een vrijbrief voor de volgende Volkert.

 35. Miriam

  @De Realiteit
  Sun 18 Feb 2018 om 15:23
  Zo denkt André Rouvoet ook met betrekking tot zijn kinderen!

 36. Gert J.

  Hij heeft die uitspraak niet zelf gemaakt. Thierry weet donders goed dat de IQ van Martin Luther King, Obama ,Malcom X en Mugabe vele malen hoger is dan de gemiddelde SBS-kijker.

 37. Gert J.

  Hij heeft die uitspraak niet zelf gemaakt. Thierry weet donders goed dat het IQ van Martin Luther King, Obama ,Malcom X en Mugabe vele malen hoger is dan de gemiddelde SBS-kijker.

 38. Herman

  Thierry Baudet heeft in deze kwestie goed gehandeld door zich te distantiëren van die foute NSB-uitspraak. Iedereen weet dat elk “ras” slimme en domme mensen kent.

 39. anoniem

  Tja, als dhr. Baudet naar het ‘midden’ opschuift, word ik vast meer als ‘extreem’ links beschouwd…. :-)

 40. aammehoela

  Stephan, een hele dikke middelvinger voor je. Als je zo blind ben dat je het gevaar niet ziet is dat jouw probleem. Maar ik mag hopen dat er nog genoeg Nederlanders zijn die hun verstand gebruiken.

 41. Stephan

  @aammehoela typisch dat je meteen begint te schelden,je durft zelf niet uit te komen voor je politieke voorkeur,wat je wel kan is typen van achter je schermpje en oja schelden/vloeken.Als ik Pvv of Fvd stem maakt me dat gelijk een blinde? Of ongezond verstand ? Laat mensen in hun waarde ongeacht hun politieke voorkeur ! Kan je nog een van leren suc6

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.