Beumer roept omroepen op tot creatie VOD-systeem

De bekende filmregisseur Antoinette Beumer vindt lineair tv-kijken echt heel erg uit de tijd. Ze roept omroepen op tot de creatie van een on-demandsysteem. Dat zegt de zus van Famke Janssen in de VARAgids. Beumer vindt het bijvoorbeeld geen doen om een serie als Hollands Hoop te kijken. “Hollands hoop kijken we samen, maar dat zijn we nu aan het opsparen. Elke twee weken kijken we er twee afleveringen achter elkaar. Nu dus weer twee weken wachten: zo jammer.

Ze wil gewoon de mogelijkheid hebben om alles in één keer te kijken. “Wat en wanneer ik wil. Ik kan dus echt niet meer uit de voeten met lineair kijken. Daar zouden de omroepen iets voor moeten bedenken, een goed werkend en gratis on demand-systeem.”

Haar man vult aan: “En in hoge resolutie. Hoe dat nu gaat is belachelijk.

De televisie is voor Beumer niet meer wat het geweest is. “De afgelopen jaren ben ik heel anders tv gaan kijken. Wat ik nog maar zelden doe is zappen. Kijken zonder plan. Dat gaf me altijd zo’n rotgevoel. Net als een Big Mac, altijd spijt van.

De online videodienst van de NPO heet NPO Plus. Het commerciële RTL heeft naast RTL XL ook Videoland, de Nederlandse tegenhanger van Netflix.

Het VARAgids-klaaggesprekje met Antoinette Beumer kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen