Beumer roept omroepen op tot creatie VOD-systeem

Geplaatst op Sun 11 Feb 2018 om 12:30

De bekende filmregisseur Antoinette Beumer vindt lineair tv-kijken echt heel erg uit de tijd. Ze roept omroepen op tot de creatie van een on-demandsysteem. Dat zegt de zus van Famke Janssen in de VARAgids. Beumer vindt het bijvoorbeeld geen doen om een serie als Hollands Hoop te kijken. “Hollands hoop kijken we samen, maar dat zijn we nu aan het opsparen. Elke twee weken kijken we er twee afleveringen achter elkaar. Nu dus weer twee weken wachten: zo jammer.

Ze wil gewoon de mogelijkheid hebben om alles in één keer te kijken. “Wat en wanneer ik wil. Ik kan dus echt niet meer uit de voeten met lineair kijken. Daar zouden de omroepen iets voor moeten bedenken, een goed werkend en gratis on demand-systeem.”

Haar man vult aan: “En in hoge resolutie. Hoe dat nu gaat is belachelijk.

De televisie is voor Beumer niet meer wat het geweest is. “De afgelopen jaren ben ik heel anders tv gaan kijken. Wat ik nog maar zelden doe is zappen. Kijken zonder plan. Dat gaf me altijd zo’n rotgevoel. Net als een Big Mac, altijd spijt van.

De online videodienst van de NPO heet NPO Plus. Het commerciële RTL heeft naast RTL XL ook Videoland, de Nederlandse tegenhanger van Netflix.

Het VARAgids-klaaggesprekje met Antoinette Beumer kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV
16 Reacties op “Beumer roept omroepen op tot creatie VOD-systeem”


 1. robb

  Dat is er toch Antoinette Beumer je kan beide seizoen terug kijken op NLZIET kost je wel 8 euro per maand voor twee huidhoudens,ook de series van rtl en sbs

 2. Jantje

  NLZIET.NL –> NLZIET.NL–> NLZIET.NL

  Ik weet dat de NPO/CO er alles aan doet om dit VOD systeem geheim te houden dat zo min mogelijk mensen er gebruik van maken

 3. Peter Dekker

  NL Ziet is er gewoon al, Antoinette Beumer!

 4. ano@niem.nl

  Dit is er al en daar maakt geen hond gebruik van omdat het
  A) gratis moet zijn, aangezien het als is gemaakt met ons belastinggeld
  B) Er alleen maar herhalingen in HD te zien zijn. HD is de standaard tegenwoordig daar gaat niemand meer geld voor neerleggen.
  C) Er nog wel degelijk lineair wordt gekeken. Alleen jongeren vinden het fijn om te kunnen kijken wanneer ze dat willen omdat die nu eenmaal een “druk” leven hebben.

 5. robb

  Op nl ziet kan je live tv kijken als je wilt ,ik maak vaak gebruik van omdat ik alles van rtl/sbs zonder reclame kan terug kijken ,en soms bij rtl vooruit kijken.

 6. Diderick

  Ze heeft helemaal gelijk. NPO Start Plus is het allemaal net niet. Een nieuwe Nederlandse serie zou eigenlijk in één keer online moeten komen te staan. Niet dat je moet wachten voordat het eerst op tv is geweest.

  En dat je zelfs niet met een abonnement niet live in HD kan kijken is natuurlijk te absurd voor woorden. En wat ook vreemd is dat de reclame nog steeds niet helemaal weg is bij Start Plus.

 7. Paul Janssen

  NLZIET is er al. Maar de omroepen mogen het nog wel wat meer promoten. Ze zijn immers allemaal eigenaar ervan.

 8. Ron

  Mis via de NPO kanalen ook nog hele oude series en ONM wordt node gemist. NPO Best is met seizoen 6 gestopt aan het eind. Seizoen 7 ligt nog ergens op een plank en de rest ook nog. Dat dit nog nergens onderdak heeft gevonden, onbegrijpelijk. Maar ook oude drama series van Willy van Hemert etc. Top materiaal om ter beschikking te stellen via deze kanalen.

 9. Ron

  Je moet dus wel goede content hebben, dan komen de abonnee’s zelf wel. Content is nog altijd king!

 10. Bart

  @Ron NPO Best kocht ONM per seizoen van Endemol. Ze hebben het niet zelf in bezit. Na seizoen 6 zijn ze wegens bezuinigen gestopt met het aankopen.

  De tv zender ONS wel heel graag meer Nederlandse (kinder) programma’s en (kinder) series uitzenden. De omroepen en RTL doe hier heel moeilijk over.

 11. Peter

  Er ligt dik 60 jaar aan met belastingcenten betaalde content eeg te rotten. Prima om op een VOD te zetten naast nieuwe te produceren spul.

 12. Peter

  Er ligt dik 60 jaar aan met belastingcenten betaalde tv content weg te rotten. Prima om op een VOD te zetten naast nieuwe te produceren spul.

 13. jojo

  @PETER er is geen hond die naar gedateerde tv uitzendingen gaat kijken
  want al het oude spul wat interessant is , comedys bijvoorbeeldis zijn allang op dvd gezet ! enwie wil er nog naar oude showprogrammas van Berend Boudewijn, Mies Bouwman of Rudi Carrel zien? en als het al op herhaal zenders te zien zijn , zijn de kijkcifers nog laag tv zenders ONS en BEST zenden genoeg oud materiaal uit
  Trouwens er ligt niets weg te rotten want alles wordt bewaard bij Beeld en geluid
  ook oude radioprogrammas liggen daar opgeslagen en er komt dagelijks nog oude geluids en beeld archieven binnen van oud verzamelaars die vroeger alles opnamen
  deze archieven worden vaak gebruikt voor radio en tv documentaires!
  en als oude programma`s wilt zien kijk eens op you tube!

 14. jojo

  @ RON als dat zo makkelijk ging hadden we heeft veel series op Best en Ons
  Maar het is ook een rechten kwestie
  ze kunnen alle Nederlandse series vanaf 1955 ,als die er zijn tenminste herhalen
  maar ik denk dat de eerste echte comedy Pension Hommeles echt niet meer in de smaak zal vallen bij de kijkers , Tom Manders Snip en Snap Johnny en Rijk de Mounties in zwart wit zijn bij ONS te zien , maar het heeft weinig kijkers
  oude programma`s zijn in bepaalde gevallen leuk, maar vaak valt het tegen
  zelfs oude artiesten van toen bij 192 tv is leuk maar heeft ook geen groot kijkers publiek ! Trouwens als je heel oud content gaat uitzenden, trek je ook een ouder publiek, en men loopt nu al tegen de zenders te schoppen die ouderen trekken!

 15. Mediaprak

  @jojo Op VPRO na doen omroepen zo wie zo weinig tot niets met de geluidsarchieven. Zo leuk om bijv Steen & Been Show of een willekeurige Avondspits terug te horen. Zie fantastische LP/CD serie Cruisin over US radio in de jaren ‘50. Of AT40 (jaren 70 & 80) met Casey Cason op Iheart Radio. En waarom mogen we nog steeds niet de Vara/Stad Kronig Beatrix uit 1980 met Paul Witteman, Hanneke Groenteman en Jan Mom(pel) terug luisteren?

 16. aammehoela

  Het wordt toch ook steeds meer een mix van beiden. Als je DWDD niet kan zien, kijk je het terug. Geldt voor zoveel andere programma’s. De Luizenmoeder is toch ook zo’n voorbeeld. Sommigen menen echter dat je niet gewoon een avond voor de buis kan zitten met de programma’s die er op te zien zijn. Wat een onzin.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.