Waylon heeft liedje al vóór DWDD-circus gekozen

Waylon heeft het liedje waarmee hij in mei naar het Eurovisie Songfestival gaat al gekozen, nog voordat eind februari het DWDD-circus losbarst waarbij hij een week lang elke dag een ander liedje zingt. Dat heeft de Avrotros laten weten. De zanger is vanaf vrijdag 23 februari vijf dagen achter elkaar te gast bij De Wereld Draait Door. Hij zingt bij elk bezoek een nieuw lied dat behoort tot de laatste vijf songs waaruit de uiteindelijke keuze is gemaakt. Hij heeft dus al voor één van de liedjes gekozen.

Op welke avond hij het winnende lied zingt, blijft een groot geheim, aldus de Avrotros. “Vandaag bevestigen we dat de officiële bekendmaking van het songfestivalnummer gepland staat op zaterdag 3 maart. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

Volgens de omroep heeft Waylon zijn keuze in samenspraak met de omroep gemaakt. Namens de omroep is onder meer Cornald Maas betrokken bij het liedjesfestijn.

Waylon gaat Nederland vertegenwoordigen in de eerste helft van de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival op donderdag 10 mei 2018. De uiteindelijke startvolgorde wordt bepaald in een later stadium, wanneer alle liedjes zijn bekendgemaakt.

Bij kwalificatie gaat Waylon op zaterdag 12 mei 2018 opnieuw de strijd aan in de grote finale.

Foto: Avrotros, William Rutten

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen