Giel Beelen wil met Veronica groeien naar 6 procent

Giel Beelen hoopt dat zijn nieuwe thuiszender Radio Veronica uiteindelijk groeit naar een marktaandeel van zo’n 6 procent. Dat heeft de ochtendspits-dj gezegd op BNR Nieuwsradio. Radio Veronica was in de laatste meting de zevende radiozender van het land met 4,3 procent marktaandeel, hoger dan in de vorige meting dankzij de komst van Beelen. “Het is niet de ambitie om de nummer één te worden. Dat kan niet eens met waar we te ontvangen zijn“, zo laat Beelen weten.

Beelen wil in elk geval wel stijgen. “Als ik een 40 procent stijging bij heel Veronica veroorzaak… Als wij een procentje of vijf, zes, zeven van de markt pakken, dat zou ik top vinden. Dat is wel het maximaal haalbare, maar precies goed. Er is ook een heel duidelijke doelgroep. Het belangrijkste is echter dat ik een leuke show maak en dat mensen het leuk vinden om naar te luisteren.”

Er wordt vaak gesuggereerd dat Beelen nu in een strak commercieel radioformat moet werken, maar dat is volgens hem niet zo. “Ik mag draaien wat ik wil. Dat is een vrijheid waar ik heel erg trots op ben. Ik heb ook nooit iemand over het gelul gehoord. We hebben expres tussen negen en tien een uurtje non-stop om het te compenseren.

Zijn grote baas John de Mol laat hem vrij. “Ik heb een zeer aangenaam kennismakingsgesprek gehad. Dat was gewoon leuk. Ik wilde natuurlijk wel aangeven dat ik wilde doen wat ik vind dat goed is. Dat vond hij ook.”

De Mol heeft advies gevraagd aan Beelen. “Hij had zoiets van: kunnen we niet zoiets als Serious Request doen? En hij was bezig met een nieuw soort Amerikaans muziekformat en dat legde hij me voor. Het had te maken met andere versies van bekende nummers. Ik vond het leuk dat hij gelijk zoiets had van: jij bent toch van de muziek, wat vind je hiervan? Dat vond ik leuk.

Wil De Mol hem ook niet inzetten voor tv? “Er is ook een Veronica-tv-kanaal, dus mocht ik ooit ambities hebben om dat te gaan doen, dan is het logisch om het daar te doen.

Foto: Talpa Radio

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen